Βαθμολογία

Η εντυπωσιακή πορεία του Απόλλωνα Λάρισας

Πως «αναγεννήθηκε» μέσα από τις στάχτες του…

Ο Απόλλωνας Λάρισας είχε πέρυσι το καλοκαίρι μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία του καθώς προς έκπληξη όλων, υποβιβάστηκε από την Α’ ΕΠΣΛ αλλά κάνοντας μια καινούρια αρχή με μπροστάρη τον προπονητή της ομάδος Γιάννη Μάγγο και τους παίχτες του ετοιμάζεται να ξαναγυρίσει στα «σαλόνια» της Α’ κατηγορίας.

Του Βασίλη Παπαχατζή

Όπως αναφέραμε η Λαρισινή ομάδα αγωνίζεται στην Α1΄ΕΠΣΛ αλλά όπως όλα δείχνουν θα κερδίσει την άνοδο και ίσως και το…πρωτάθλημα. Κρατώντας τον προπονητή Γιάννη Μάγγο και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Αντωνόπουλο, Γιάννη Κολοβό, τους τερματοφύλακες Φαρμάκα - Κουσιά, τον Αντώνη Εμμανουήλ και τον Μπόντε έχει μαζέψει 47 πόντους σε 20 αγώνες έχοντας στο σύνολό του 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα εκτός έδρας με τον Αετό Αμυγδαλέας 2-1.

Επίσης έχει την ποιο παραγωγική επίθεση με 46 γκολ και την καλύτερη άμυνα έχοντας ως παθητικό 10 γκολ. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Γιάννης Αντωνόπουλος με 11 γκολ.

Αιτία όλων αυτών των καλών αποτελεσμάτων είναι η σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού από τον Γιάννη Μάγγο και η χημεία των παικτών. Δείχνουν οικογένεια μέσα αλλά και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη ένας παράγοντας είναι και οι πιστοί του οπαδοί που ακολουθούν την ομάδα και την υποστηρίζουν.

Η ιστορία

Ιδρύθηκε το 1930 από φοιτητές της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής της Λάρισας σε έναν αγροτικό συνοικισμό της πόλης, την Φιλιππούπολη και το πρώτο του όνομα ήταν «Δήμητρα». Το όνομα «Απόλλων» η ομάδα το πήρε το 1952. Έχει αγωνιστεί στη Β εθνική το 1964 χωρίς να κάνει καλή πορεία καθώς η συγκομιδή βαθμών ήταν μόλις 3 έχοντας 3 ισοπαλίες.

Ακόμη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και κυρίως στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του 1990 η ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία στην Γ΄ Εθνική αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Την σεζόν 2004-2005  όπου αγωνίστηκε στη Γ΄ Εθνική σε 302 αγώνες έχει μαζέψει 404 βαθμούς από 107 νίκες, 83 ισοπαλίες και 112 ήττες με γκολ 344-361.

Στο κύπελο, τώρα, μεγαλύτερη διάκριση ήταν αυτή της χρονικής περιόδου 1997-1998 όταν και έφτασε στα προημιτελικά όπου ηττήθηκε απο τον Ηρακλή.