Βαθμολογία

Νίκη ψυχολογίας για τον Απόλλωνα

Ο Απόλλων Λάρισας επιβλήθηκε με 2-0 της ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου στο γήπεδο της Φιλιππούπολης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στην Α'1 ΕΠΣΛ. Ήταν μια νίκη ψυχολογίας για τους παίκτες του Γιάννη Μάγγου, που μπορεί να μην μείωσαν την διαφορά από την κορυφή, αλλά νίκησαν μια ομάδα που μέχρι τώρα διατηρούσε το απόλυτο των βαθμών.

Αντίθετα, οι παίκτες του Βαγγέλη Στεφανή πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση και με εξαίρεση μια φάση στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 15', όταν ο Φώτος βγήκε τετ-α-τετ, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ Κουσιά.

Ο Απόλλωνας απάντησε στις ευκαιρίες στο 35', αλλά η κεφαλιά του Ευσταθιάδη έπειτα από κόρνερ του Αντωνόπουλου δεν στάθηκε ικανή να απειλήσει τον Παϊτέρη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να αναλαμβάνει πλήρως τα ινία του ματς και να χάνει μια καλή ευκαιρία με τον Χαρούλη να στέλνει την μπάλα με σουτ στην εξωτερική πλευρά των δικτύων από πολύ καλή θέση.

Μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους στο 55', όταν ο Κολοβός έστρωσε στον Αντωνόπουλο, που έπιασε ένα φοβερό σουτ, με τον Παϊτέρη να βρίσκει την μπάλα και να την στέλνει αρχικά στο δοκάρι και στην συνέχεια σε κόρνερ.

Στο 61' η πίεση του Απόλλωνα απέδωσε καρπούς, αφού ο Τανάιας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι και μετά από γύρισμα του Χαρούλη έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι σφράγισαν την νίκη τους στο 90'+2' όταν μετά από υποδειγματική αντεπίθεση, ο Τσακμακίδης σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Χαρούλη, που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 2-0.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα και γενικά η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Πλατύκαμπο, που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στην έδρα του την Προοδευτική Βερδικούσιας.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μάγγος): Κουσιάς, Σούλι (30' λ.τ. Γεωργατζιάς), Σάλα, Εμμανουήλ, Παππάς, Νάτσης, Χαρούλης, Ευσταθιάδης (74' Τσακμακίδης), Κολοβός (57' Τανάιας), Αντωνόπουλος, Μπόντε.

ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου (Βαγγέλης Στεφανής): Παϊτέρης, Μπάμης, Χαρταλάμης, Καμπουρογιάννης, Αργυρούλης, Καραχάλιος, Σεΐζης, Λαβαντσιώτης, Φώτος, Μαυρομάτης, Παπαστεργίου (86' Ζάχος).

Διαιτητές: Τσιτσιρίκας Α., Ζάχος Θ., Καραγιάννης Χρ.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης