Βαθμολογία

Αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει!

Ίσως πρόκειται για την μοναδική ομάδα σε ολόκληρο τον Νομό Λάρισας, που όχι μόνο κλείνει ένα μήνα προετοιμασίας σε δύο μέρες, αλλά και που ταυτόχρονα ξεκουράστηκε μόλις μια εβδομάδα. Ο λόγος για την ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου, που μετά από ένα χρόνο απουσίας από την Α΄1 επιστρέφει με στόχο αυτή τη φορά να καθιερωθεί.

Ο πολύπειρος προπονητής, Βαγγέλης Στεφανής κατανοεί πλήρως τις δυσκολίες της κατηγορίας και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν τους άφησε και μεγάλο διάστημα για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Άλλωστε, όλοι οι ποδοσφαιριστές της εν λόγω ομάδας βρίσκονται σε κρίσιμη ηλικία σε ότι αφορά την εξέλιξη τους, η οποία για να έρθει θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της ΠΑΕΔ, που σε συνεργασία με τον Προμηθέα θέλουν να αναδεικνύουν κάθε χρόνο νέα ταλέντα.

Ταλέντα όμως που δεν θα προέρχονται μόνο από την ακαδημία του Προμηθέα, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ένας ακόμη πολύ βασικός στόχος των ανθρώπων της ΠΑΕΔ είναι η ομάδα να αποτελείται κατά κύριο λόγο από παιδιά από την περιοχή του Πλατυκάμπου. Σίγουρα αυτή είναι μια πρόκληση, αλλά όλα τα μέλη και του παλαιού, αλλά και του νέου Δ.Σ. που θα αναλάβει σε λίγες μέρες είναι αποφασισμένοι να το πετύχουν.

Οι δηλώσεις

Στο κομμάτι των δηλώσεων πρώτοι τον λόγο πήραν οι ποδοσφαιριστές Νίκος Πατσιούρας και Δημήτρης Χαρταλάμης, ενώ τελευταίος μίλησε ο προπονητής Βαγγέλης Στεφανής, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Nίκος Πατσιούρας (ποδοσφαιριστής): "Να παίξουμε ποδόσφαιρο..."

"Καλή χρονιά να ευχηθώ σε όλους τους παίκτες και σε όλες τις ομάδες γενικότερα. Να έχουμε μια καλή πορεία με υγεία πάνω απ' όλα, γιατί το έχω ζήσει κι εγώ αυτό (με τους τραυματισμούς). Στόχος μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο πρώτα απ' όλα και να αναδειχθούν οι νέοι παίκτες μέσα από την ομάδα και να αποκτήσουν εμπειρίες. Να κάνουμε μια καλή πορεία και να κρατηθούμε στην κατηγορία."

Δημήτρης Χαρταλάμης (ποδοσφαιριστής): "Καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι..."

"Καλή χρονιά να έχουμε όλοι. Η ομάδα πιστεύω ότι θα πάει καλά με το σύνολο που έχουμε φέτος, αρκεί να παίξουμε καλά και σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε. Στόχος είναι η ομάδα να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο και να είναι ανταγωνιστική όπως και την προηγούμενη χρονιά και ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι."

Βαγγέλης Στεφανής (προπονητής): "Θέλουμε να έχουμε περισσότερα παιδιά από τον Πλατύκαμπο στην ομάδα μας"

"Καταρχήν να πω ότι η ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια φάση αναδιοργάνωσης, με την έννοια ότι η συνεργασία Προμηθέα - Πλατυκάμπου πρέπει να αποκτήσει πιο ισχυρές συνθήκες διαβίωσης. Γενικά υπάρχει μια ακαμψία από πλευράς Πλατυκάμπου και αυτό διότι οι ντόπιοι δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Εμείς προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι θα πρέπει να φέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο. Το έχουμε καταφέρει ως ένα σημείο να έρθουν παιδιά από τον Πλατύκαμπο, αλλά και πάλι είμαστε μακρυά από αυτόν τον στόχο. Δεν ήρθαμε εδώ σαν Προμηθέας για να διώξουμε τα παιδιά του Πλατυκάμπου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο από την δική μας πλευρά. Οι άνθρωποι βρίσκονταν στη διοίκηση μέχρι χθες το είχαν καταλάβει αυτό και προκαλώντας μια γενική συνέλευση, σύντομα θα αναδειχθεί και το νέο Δ.Σ. του Πλατυκάμπου. Ο Πλατύκαμπος αποτελείται κατά κύριο λόγο από παίκτες του Προμηθέα και σχεδόν κανένας από αυτούς δεν είναι από τον Πλατύκαμπο. Πρέπει όλοι εδώ να καταλάβουν ότι πρέπει να στηρίξουν τα δικά τους παιδιά. Το άλλο κομμάτι που μας ενδιαφέρει είναι ότι θέλουμε να έχουμε νέα παιδιά που θα μπορούμε να τα μεγιστοποιούμε σε απόδοση μέχρι εκεί που μπορούν να φτάσουν με βάση τις δυνατότητες τους. Στόχος μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Πέρυσι ήρθε απόλυτα φυσιολογικά η άνοδος, γιατί την άξιζαν τα παιδιά και γι' αυτό την πήρανε. Δεν ξεκινήσαμε όμως με αυτόν τον στόχο. Ο στόχος πέρυσι ήταν ίδιος με φέτος, η ανάδειξη παιδιών και το γεγονός ότι φέτος θα ξεπεράσουμε μια ενδεκάδα παιδιών η οποία θα πάει σε ομάδες Α' τοπικού στην χειρότερη περίπτωση σαν μεταγραφή και ομάδες Κ-20 όπως η Νίκη Βόλου και η ΑΕΛ. Αυτό δείχνει ότι είναι καλό το επίπεδο των παιδιών. Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες του ο κάθε παίκτης ξεχωριστά. Εμείς σαν Πλατύκαμπος δουλειά μας είναι να δουλεύουμε με μικρές ηλικίες. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μια καλή πορεία. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, τίποτα παραπάνω και να δημιουργήσουμε μια μακροχρόνια σχέση εδώ με τον Πλατύκαμπο."

Αχιλλέας Ζαχαρούλης