Βαθμολογία

Ο Π.Ο.Ε. γίνεται ξανά ομάδα

Νέο ξεκίνημα για τον Π.Ο.Ε., που την περσινή χρονιά υποβιβάστηκε στο πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ, ωστόσο πλέον έχει περάσει στην αντεπίθεση και έχει ξεκινήσει το χτίσιμο της νέας ομάδας. Νέα διοίκηση, αποτελούμενη από νέους ανθρώπους με όρεξη να προσφέρουν, νέος προπονητής και πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, που τα δίνουν όλα στις προπονήσεις θέλοντας να βοηθήσουν κι αυτοί στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Χαρακτηριστικό είναι, πως όλοι μέσα στην ομάδα της Ελασσόνας, έχουν πρωταρχικό τους στόχο να γίνει ο Π.Ο.Ε. και πάλι ομάδα.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στην τεχνική ηγεσία ήρθε ένας προπονητής, που στο παρελθόν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά μέσα στην ομάδα της Ελασσόνας, ενώ έχει παίξει ποδόσφαιρο και επαγγελματικά σε αρκετές ομάδες. Ο λόγος για τον Θανάση Γκανδρή, που με την όρεξη και την διάθεση που δείχνει αποτελεί εγγύηση για το μέλλον και την πορεία της ομάδας.

Άλλωστε ο ίδιος, θέλει η δουλειά του να έχει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου, για αυτό τον λόγο προσπάθησε να ρίξει κατά πολύ τον μέσο όρο ηλικίας στην ομάδα, ο οποίος κυμαίνεται από 15 έως 19 ετών. Έτσι, έχουν κάθε λόγο στην Ελασσόνα να είναι ήσυχοι για το μέλλον της ομάδας, που προδιαγράφεται λαμπρό, αν κρίνει κανείς από το τι συναντήσαμε στην προετοιμασία.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Έφυγαν: Ζηρδέλης.

Ήρθαν: Τζήκας(Δολιχιακός), Γκαμπέτας(από ομάδα της ΕΠΣ Τρικάλων), Αλεξούλης(από ομάδα της ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Άλκης Παλάκας: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή και δυνατή ομάδα, με νέα παιδιά από την περιοχή. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία και να φτάσουμε τον Π.Ο.Ε. εκεί που πρέπει. Από εκεί και πέρα, αν έρθει η άνοδος σίγουρα θα είναι κάτι θετικό. Αν δεν έρθει όμως, δεν θα το βάλουμε και κάτω, γιατί η προσπάθεια είναι μακροπρόθεσμη και θέλουμε η ομάδα να έχει συνέχεια. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό, μιας και έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή που κάνει εξαιρετική δουλειά και όλα τα παιδιά δουλεύουν. Από εκεί και πέρα, θέλουμε δίπλα μας τον κόσμο της Ελασσόνας, για να στηρίξει την προσπάθεια μας».

Ο προπονητής της ομάδας, κύριος Θανάσης Γκανδρής, δήλωσε τα εξής: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε και ήρθατε στο γήπεδο μας. Σας καλωσορίζουμε. Ο Π.Ο.Ε. έχει μεγάλη ιστορία στο ποδόσφαιρο και έχει παίξει μέχρι και στην Β’ Εθνική. Από αυτήν την ομάδα έχουν φύγει ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, όπως ο Γιάννης Γκαλίτσιος, ο Λάζαρος Κιρκασιάδης, ο Θανάσης Βήτας και άλλοι που από εδώ έφυγαν και έπαιξαν ποδόσφαιρο σε επαγγελματικές κατηγορίες. Σκοπός μου, είναι να φτιάξουμε μια ομάδα, που να σέβεται αλλά να την σέβονται και όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Ο Π.Ο.Ε. έχει την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξεκινήσαμε εδώ και δύο εβδομάδες και τώρα βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα προετοιμασίας. Δουλεύουμε καθημερινά, με πρωινές και απογευματινές προπονήσεις. Τελειώσαμε τις καρδιολογικές και τις αιματολογικές και τώρα θα κάνουμε εργομετρικές εξετάσεις, κάποιων ποδοσφαιριστών και ειδικά των νεαρών. Η ομάδα έριξε τον μέσο όρο ηλικίας και στηρίζεται σε νέα παιδιά, ηλικίας από 15 έως και 19 ετών. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα με διάρκεια. Η ομάδα που θα χτίσουμε θέλουμε να κρατήσει για τρία-τέσσερα χρόνια. Το καλό με εμάς είναι ότι έχουμε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, που έχουν ταλέντο, μεράκι και ζήλο. Με υπομονή, επιμονή, πειθαρχία, ομόνοια, δουλειά και τα κεφάλια κάτω, ο Π.Ο.Ε. θα αλλάξει νοοτροπία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Δεν λείπει κανείς από την προπόνηση, είτε είναι πρωινή, είτε απογευματινή και το θετικό είναι πως διψάνε να μάθουν καινούρια πράματα. Το ποδόσφαιρο πλέον είναι επιστήμη. Κάθε μέρα ένας προπονητής, πρέπει να διαβάζει, να συμμετέχει σε σεμινάρια και να παρακολουθεί τι γίνεται. Έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές ηλικίες και αυτό θέλει προσοχή. Μέσα από την δουλειά, θα πετύχουμε στο έργο μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που είχα ως ποδοσφαιριστής, διότι από αυτούς έμαθα ότι έμαθα και τους θεωρώ δασκάλους μου. Έχω παίξει ποδόσφαιρο για 18 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και διδάχτηκα από προπονητές όπως ο Οράσιο Μοράλες, ο Τάκης Βούλγαρης, ο Βασίλης Γαβριήλ, ο Τάκης Παραφέστας, ο Νίκος Αργυρούλης, ο Χρήστος Ζιάκος, ο Βαγγέλης Κώτσιαλος, ο Χρήστος Τερζανίδης, ο αείμνηστος Αρίσταρχος Φουντουκίδης, ο Κώστας Γκιζάρης, ο Γιάννης Καρακασίδης, ο Σάκης Ζαρζόπουλος, ο Ζόραν Μπάμποβιτς, ο Βασίλεβ Τσατσέφσκι, οι δάσκαλοι μου στο ΤΕΦΑΑ, Κώστας Φαμίσης και Ζήσης Παπανικολάου και οι δάσκαλοι μου στην σχολή ΟΥΕΦΑ, Μιχάλης Μητροτάσιος και Στράτος Βουτσακέλης».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, μίλησαν οι Χάρης Σισμανίδης, Ευγένιος Αλεξούλης, Βασίλης Τζήκας, Βασίλης Γκαμπέτας, Γιάννης Μπούσιας και Φάμπιο Λίκα. Αναλυτικά όλα όσα είπαν.

Χάρης Σισμανίδης: «Πρώτος στόχος μας είναι να κάνουμε ομάδα. Πήραμε έναν καινούριο προπονητή, ο οποίος αγαπάει την ομάδα, θέλει να περάσει την δική του φιλοσοφία και θέλει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».

Ευγένιος Αλεξούλης: «Θέλουμε μια σωστή πορεία, να μείνουμε ενωμένοι σαν ομάδα και να καταφέρουμε να κάνουμε μια γρήγορη επάνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική. Έχουμε καλό υλικό και μπορούμε να το καταφέρουμε».

Βασίλης Τζήκας: «Οι στόχοι του Π.Ο.Ε. είναι όπως πάντα υψηλοί, γιατί είμαστε μια ομάδα με ιστορία. Έχουμε νεανικό σύνολο και έναν πολύ καλό προπονητή, που έχει όρεξη για δουλειά. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά».

Βασίλης Γκαμπέτας: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας, αλλά και τον προπονητή, γιατί επέστρεψα πίσω στην Ελασσόνα, μετά από δύο χρόνια. Στόχοι της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσουμε φέτος. Η περσινή σεζόν ήταν ένα λάθος και τελείωσε. Φέτος, θα κάνουμε κάτι καινούριο, θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και μια διοίκηση που θα μας στηρίξει».

Γιάννης Μπούσιας: «Στόχος της ομάδας είναι να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο με δυνατά παιδιά και να πρωταγωνιστήσουμε. Από εκεί και πέρα, ότι έρθει και μακάρι να κάνουμε μια καλή πορεία. Ευχαριστούμε πολύ την διοίκηση που είναι δίπλα μας και μας στηρίζει».

Φάμπιο Λίκα: «Κατ’ αρχήν, εύχομαι να έχουμε υγεία αυτήν την χρονιά. Όλα τα παιδιά είναι νεαροί σε ηλικία και όλοι έχουν όνειρα για αυτήν την ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Είμαστε νέα παιδιά και θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Έχουμε την διοίκηση δίπλα μας για ότι χρειαστούμε και έναν πολύ καλό προπονητή που μας βοηθάει πολύ».