Βαθμολογία

Νέα αρχή και στόχος η επιστροφή στην Α΄ ΕΠΣΛ

Ο Απόλλων Λάρισας θέλει να αφήσει πίσω την περσινή χρονιά, που αποτελεί μια "μαύρη" σελίδα για την ιστορία του συλλόγου και να κάνει ένα δυναμικό restart. Γι' αυτό τον λόγο η ομάδα άλλαξε διοίκηση, αφού πέρασε στα χέρια του Τρικαλινού επιχειρηματία Παναγιώτη Μαντζανά, ο οποίος σε συνεργασία με τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στο Δ.Σ. είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να επιστρέψει ο Απόλλωνας στις παλιές του δόξες.

Ο νέος προπονητής Γιάννης Μάγγος (κάποιοι θα τον θυμούνται από το προπερσινό του πέρασμα από την ΑΕΛ στην θέση του γυμναστή) θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος στον χώρο της προπονητικής και όπως φαίνεται και από την παρουσία του στις πρώτες προπονήσεις είναι και ιδιαίτερα τελειομανής!

Τα εννέα καλοκαιρινά μεταγραφικά αποκτήματα είναι παίκτες οι οποίοι θεωρούνται "πρωτοκλασσάτοι" για την Α΄1 ΕΠΣΛ και η λογική λέει ότι θα βοηθήσουν τον Απόλλωνα να πετύχει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την επιστροφή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων.

Ο Απόλλων δείχνει πολύ πιο οργανωμένος σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι και όλα φαντάζουν ιδανικά για να πετύχει ο "Ιστορικός" τον πολυπόθητο στόχο της ανόδου.

Πως έχει κινηθεί ο Απόλλωνας στην μεταγραφική περίοδο μέχρι σήμερα:

Ήρθαν: Γεωργαντζιάς, Αντωνίου, Γκρέτσης, Σιάρκος, Ευσταθιάδης, Νάτσης (Βουκεφάλας), Ιωαννίδης, Μπόντε (Α.Ο. Τρίκαλα), Φαρμάκας (Ηρακλής Χάλκης).

Έφυγαν: Πρίφτης (Δάφνη Γλαύκης).

Γιάννης Μάγγος: "Το όνομα και μόνο του Απόλλωνα προδιαθέτει ότι πρέπει να πρωταγωνιστεί"

Πρώτος τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής του Απόλλωνα, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του δεν αξίζει να βρίσκεται στην Α΄1, ενώ ο ίδιος θέλει να αναδειχθεί μέσα από την παρουσία του στον πάγκο των κυανόλευκων.

Αναλυτικά:

"Ξεκινάμε φέτος στην Α΄1, μια κατηγορία στην οποία δεν αξίζει να βρίσκεται ο Απόλλωνας, αλλά ακόμη και με τις συγκυρίες που βρέθηκε εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να πρωταγωνιστήσουμε. Έχουμε κάνει ένα σύνολο έμπειρων σε συνδιασμό με νέους ποδοσφαιριστές με στόχο να ανέβουμε κατηγορία. Το όνομα και μόνο του Απόλλωνα προδιαθέτει ότι πρέπει να πρωταγωνιστεί παντού και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε μέσα από την σκληρή δουλειά και εννοείται να βγάλουμε και νέα ταλέντα μέσα από τις ακαδημίες. Οι στόχοι μας είναι καθαρά να πρωταγωνιστήσουμε και φυσικά η φιλοδοξία μου είναι να αναδειχθώ σαν προπονητής μέσα από μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Απόλλωνας."

Γιάννης Μπατζιόλας: "Να φτάσουμε τον Απόλλωνα ψηλά"

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τοποθετήθηκε ο Υπεύθυνος τύπου και δημοσίων σχέσεων, Γιάννης Μπατζιόλας που είναι ένα από τα νέα πρόσωπα μετά και την αποχώρησή του από την προεδρεία του Βουκεφάλα. Ο κ. Μπατζιόλας αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, τις μεταγραφές, αλλά και τις ακαδημίες τις οποίες θέλουν να αναβαθμίσουν.

Αναλυτικά:

"Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της προετοιμασίας του Απόλλωνα Λάρισας. Είναι μια νέα χρονιά που έχει γίνει μια γενική αναδιάρθρωση σε όλους τους τομείς. Στα διοικητικά έχουν μπει νέοι άνθρωποι με μπροστάρη έναν πολύ δυνατό Τρικαλινό επιχειρηματία, τον Παναγιώτη τον Ματζανά, ο οποίος έχει ένα όραμα για την συγκεκριμένη ομάδα. Από εκεί και πέρα σε συνδυασμό με την ύπαρξη των παλαιότερων στελεχών του Απόλλωνα, οι οποίοι αναμένεται να μας βοηθήσουν πολύ με την εμπειρία τους, αλλά και με την όρεξη των νέων η διοίκηση είναι ικανή να φτάσει τον Απόλλωνα εκεί που του αξίζει. Σίγουρα στην Α΄ τοπική κατηγορία και ίσως και παραπάνω. Όσον αφορά το μεταγραφικό σκέλος, η ομάδα χτίζεται από την αρχή όπως είναι λογικό, αφού ήδη έχουν γίνει περίπου δέκα πολύ δυνατές μεταγραφές. Κρατήσαμε τον βασικό κορμό από πέρυσι, που αποτελείται από 2-3 έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Γιάννης ο Αντωνόπουλος και ο Βασίλης ο Σκάκος, αλλά και ταλαντούχους όπως είναι ο Σούλι, ο Παππάς και ίσως να περιμένουμε και τον Γιάννη τον Κολοβό. Πήραμε έξι νέα παιδιά από τον Βουκεφάλα, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα που με ακολούθησαν σε αυτή τη νέα μου ποδοσφαιρική στέγη, καθώς και για μένα ο Απόλλωνας είναι μια νέα ομάδα διοικητικά και αποτελεί και για μένα μια πρόκληση. Συζητάμε με 2-3 ποδοσφαιριστές ακόμη για να κλείσει το ρόστερ. Το καλό είναι ότι υπάρχει μια παρακαταθήκη από πέρυσι, καθώς υπάρχουν πενήντα παιδιά που στελεχώνουν τα τμήματα που έχει η ακαδημία. Θέλουμε να βάλουμε και νέους ανθρώπους που θα ασχοληθούν με την ακαδημία και τα παιδιά της περιοχής να επιστρέψουν στις ακαδημίες του Απόλλωνα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τον Απόλλωνα έχουν βγει πολύ ικανοί ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει μέχρι και την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Πιστεύω ότι είναι γενικά αποδεκτό στην πόλη, ότι μετά την ΑΕΛ ο Απόλλωνας είναι το δεύτερο πιο ιστορικό σωματείο με ένα μεγάλο φυτώριο ταλέντων που έχει στελεχώσει πολλές ομάδες με σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Γενικά χρειάζεται υπομονή, γιατί οι ακαδημίες είναι κάτι το μακροπρόθεσμο και θέλουμε να επενδύσουμε τον χρόνο για να την στελεχώσουμε σωστά και να δουλέψει σωστά."

Γιάννης Αντωνόπουλος: "Η Α΄1 θα είναι εξίσου δύσκολη με την Α΄"

"Είναι μια νέα χρονιά για τον Απόλλωνα και ουσιατικά ξεκινάμε από το μηδέν. Το ότι παίζουμε στην Α΄1 δεν σημαίνει ότι θα ναι κι εύκολα τα πράγματα. Η κατηγορία είναι εξίσου δύσκολη με την Α'. Κάναμε προσθήκες από μεγαλύτερη κατηγορία, ελπίζουμε να μας βοηθήσουν και στο τέλος της χρονιάς να πετύχουμε τους στόχους μας."

Παναγιώτης Ευσταθιάδης: "Πολύ υψηλές οι απαιτήσεις λόγω της ιστορίας του Απόλλωνα"

"Ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά για εμάς, είναι πολύ υψηλές οι απαιτήσεις, γιατί ο Απόλλωνας είναι μια πολύ ιστορική ομάδα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Φυσικά οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Αυτό που εύχομαι εγώ είναι να είμαστε όλοι υγιείς, όλα τα παιδιά να έχουν μια καλή χρονιά όπως και οι υπόλοιπες ομάδες του Νομού."

Αχιλλέας Ζαχαρούλης