Βαθμολογία

Πρόοδος σε επαγγελματικά πρότυπα για την Ανάβρα

Σίγουρα, η Προοδευτική Ανάβρας υπήρξε μια από τις ομάδες που έκαναν την διαφορά στο περσινό πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και έτσι πήρε πανάξια και με το σπαθί της ένα εισιτήριο για την δεύτερη τη τάξει Ερασιτεχνική κατηγορία του Νομού μας, δηλαδή την Α1’ ΕΠΣΛ. Το μυστικό της επιτυχίας αυτής ήταν η οργάνωση που διέκρινε το σωματείο πέρυσι, αλλά και το γεγονός πως η διοίκηση και ειδικά ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Γιάννης Γιαννουλέας βρισκόταν πάντα δίπλα στις προσπάθειες των παικτών παρέχοντας τους κάθε δυνατή διευκόλυνση. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας, είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν με την ίδια φιλοσοφία και φέτος, ούτως ώστε να βγει κάτι καλό.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στο τιμόνι της Ανάβρας, φέτος θα βρίσκεται ο Άρης Πατσής, γνωστός για την εμπειρία του όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την διαίσθηση του όσον αφορά τον εντοπισμό και την προώθηση νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Μπορεί λοιπόν η ομάδα να έκανε αρκετές μεταγραφές κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ωστόσο οι όποιες κινήσεις έγιναν ήταν ουσιώδεις, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες νεαροί σε ηλικία με ταλέντο και μεράκι για δουλειά, καθώς επίσης και κάποιοι πιο έμπειροι, που θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά με συμβουλές.

Έτσι, η Προοδευτική Ανάβρας σίγουρα συγκαταλέγεται στις υπολογίσιμες δυνάμεις στο πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ, ωστόσο οι άνθρωποι του σωματείου κρατούν χαμηλό προφίλ και όπως χαρακτηριστικά μας είπαν θέλουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές. Πάνω από όλα, το ποδόσφαιρο και δη το ερασιτεχνικό είναι μια γιορτή, που προσφέρει αρκετές συγκινήσεις τόσο σε παίκτες όσο και σε φιλάθλους και αυτό είναι κάτι που στην Ανάβρα φαίνεται να το αντιλαμβάνονται, δουλεύοντας προς την σωστή κατεύθυνση, ούτως ώστε στο τέλος της χρονιάς όλοι να είναι ευχαριστημένοι.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Έφυγαν: Μπάτσικας Γρ., Μπελιάς Β.  

Ήρθαν: Ριζούλης Αλ., Σαπουνάς Ν., Φουσίκας Π., Γεωργοβίτσας Απ., Κορδαλής Αγγ., Δεσπόπουλος Ι., Λεμονής Αντ., Αθανασόπουλος Ν., Άντερσον, Ανδρώνης Θ., Δημόπουλος Χρ., Βλάχος Ν., Κουρμπάτι Ντ., Ραμάι Αντ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Γιάννης Γιαννουλέας, δήλωσε τα εξής, ενόψει και της νέας χρονιάς για την ομάδα του: «Αρχικά καλησπέρα και καλή χρονιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε μια προσπάθεια, όπως κάναμε και πέρυσι η οποία θα αντικατοπτρίζει τα όνειρα μας και γενικά, αυτά που θέλουμε να κάνουμε για την ομάδα. Πάνω από όλα, όμως χρειάζεται σύνεση, γιατί θέλουμε να κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα. Μπορεί να πήραμε αρκετούς ποδοσφαιριστές, σε συνεργασία με τον κύριο Πατσή, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να φτιάξουμε μια ομάδα με μέλλον, για αυτό και πήραμε μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Από την άλλη, πήραμε και κάποιους έμπειρους παίκτες, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα έχει μια σωστή αγωνιστική εικόνα στο σύνολο της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα, ότι βγει είναι ευπρόσδεκτο. Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όλο τον κόσμο που ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης και σε εμάς τους διοικητικούς, ώστε να μπορέσουμε ανταπεξέρθουμε στο έργο που έχουμε αναλάβει κι αγαπάμε. Το κλίμα στην ομάδας είναι και θα είναι πάντα πάρα πολύ καλό, γιατί κι εμείς το προσέχουμε και προσπαθούμε για αυτό».    

  

Ο προπονητής της ομάδας, κύριος Άρης Πατσής, τόνισε τα παρακάτω στις δηλώσεις του: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια πολύ καλή ομάδα, που θα αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ θέλουμε να υπάρχει και το οικογενειακό κλίμα. Επιπλέον, θα θέλαμε να προωθήσουμε και νεαρούς ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν ως μεταγραφές. Προσωπικός μου στόχος είναι να χτίσω μια ομάδα, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα υπόλοιπα χρόνια, γιατί θέλω να αφήσω έργο και φυσικά κάποια από αυτά τα νεαρά παιδιά, μέσα και από την βοήθεια των μεγαλύτερων θα θέλαμε να παν σε κάποια μεγαλύτερη κατηγορία. Πιστεύω επίσης και στην καλή φιλοξενία που θα έχει η ομάδα μας. Θέλουμε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία, κάτι που θα γίνει μέσα από την πολλή δουλειά που κάνουμε. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά που έρχονται καθημερινά στο γήπεδο με αυτόν τον καιρό, αφήνοντας τις δουλειές τους. Αυτήν την στιγμή, δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και αν συνεχίσουμε έτσι, θεωρώ ότι το μέλλον ανήκει σε αυτήν την ομάδα και σε αυτά τα παιδιά και αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να κατακτήσουμε την άνετη παραμονή. Τέλος, θα ήθελα να συμπληρώσω πως μετά από τόσα χρόνια που είμαι προπονητής, γύρω στα 32 χρόνια, που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από αυτό το πόστο, φέτος βρήκα ένα ιδανικό κλίμα για να δουλέψω και δεν το μετανιώνω, γιατί υπάρχει μια διοίκηση που ανά πάσα στιγμή βρίσκεται εδώ για ότι χρειαστούμε. Ο πρόεδρος της ομάδας, ο κύριος Γιαννουλέας είναι από τους λίγους νέους ανθρώπους, που όχι μόνο αγαπάει το ποδόσφαιρο, αλλά ματώνει για να υλοποιήσει το όραμα που έχει για την ομάδα. Αυτό μας γεμίζει με περισσότερη ευθύνη ούτως ώστε να προσπαθήσουμε περισσότερο και εγώ ως προπονητής, αλλά και οι παίκτες από την πλευρά τους. Αυτό που κάνει η διοίκηση για εμάς είναι πρωτόγνωρο και μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να έχουν την δύναμη να βοηθάν σε όλη την χρονιά. Ο πρόεδρος στις προπονήσεις, πρώτος έρχεται στο γήπεδο και φεύγει τελευταίος. Εγώ ήρθα σε αυτήν την ομάδα για να βοηθήσω γιατί ο πρόεδρος είναι φίλος μου, αλλά από ότι βλέπω μάλλον αυτός θα βοηθήσει τελικά εμένα με όσα κάνει και τον προγραμματισμό που υπάρχει στην ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πλασαριστούμε μέσα στην πρώτη εξάδα, για να μπορέσουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους και τα νέα παιδιά».                                                                                                  

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών δηλώσεις έκαναν οι Γιάννης Σχοινάς και Παναγιώτης Φουσίκας. Αναλυτικά όλα όσα είπαν.

Γιάννης Σχοινάς: «Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην κατηγορία. Έχουμε ενισχυθεί με κάποιους πολύ καλούς παίκτες και πιστεύω ότι μέσα από την σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και τερματίσουμε ψηλά στην βαθμολογία. Στόχος μας είναι η άνετη παραμονή και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μπορέσουμε».

Παναγιώτης Φουσίκας: Ήρθα σε μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία και από ότι βλέπω μέχρι στιγμής υπάρχει πολύ καλό κλίμα ανάμεσα μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουμε πολύ καθημερινά στην προπόνηση και προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, για να πετύχουμε τους στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από μια άνετη παραμονή και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να το ευχαριστηθούμε».