Βαθμολογία

Να πετάξει ψηλά θέλει ο Αετός Αμυγδαλέας

Ξεκίνησαν τα βάσανα και για τον Αετό Αμυγδαλέας, ομάδα που αγωνίζεται στην Α1’ Ερασιτεχνική κατηγορία και πέρυσι έκανε μια καλή χρονιά, πετυχαίνοντας τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την παραμονή του σε αυτήν. Πλέον, την φετινή χρονιά η φιλοσοφία της ομάδας έχει αλλάξει, με διοίκηση, τεχνική ηγεσία αλλά και ποδοσφαιριστές να θέλουν το κάτι παραπάνω από τους εαυτούς τους και την ομάδα και προς αυτήν την κατεύθυνση προετοιμάζονται για το πρωτάθλημα, που κατά δήλωση τους θα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Στο τιμόνι της ομάδας, ήρθε ο Κώστας Τσότσος που ευελπιστεί με τις γνώσεις του αλλά και την εμπειρία του να βοηθήσει την ομάδα όσον αφορά τον δικό του τομέα, ώστε να υλοποιήσει τον στόχο της. Από την άλλη, η διοίκηση έκανε κάποιες ηχηρές μεταγραφές, όπως αυτές των αδερφών Πολύζου, αλλά και του Βελετάνη, θέλοντας να δείξει πόσο ζεστά έχει πάρει το θέμα, ενώ και οι εγκαταστάσεις της ομάδας δείχνουν πως όλα λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα.

Σίγουρα, η όρεξη υπάρχει και πλέον το μόνο που θέλουν στην ομάδα είναι η σκληρή δουλειά, μέσα από την οποία ο Αετός θα καταφέρει να ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα της Α1’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Πάντως, όλοι φάνηκαν διατεθειμένοι να δώσουν το κάτι παραπάνω των προσπαθειών τους, ούτως ώστε η ομάδα να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κατηγορία και να διακριθεί, ενώ άφησαν ανοιχτό και το ενδεχόμενο της ανόδου.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ήρθαν: Μάκης Πολύζος, Αποστόλης Πολύζος, Χρήστος Βελετάνης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Χρήστος Καραμούτης, τόνισε τα εξής στις δηλώσεις του: «Φέτος, εμείς θέλουμε να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η ομάδα έχει ενισχυθεί. Τα παιδιά που ήρθαν είναι καλοί ποδοσφαιριστές και κάναμε σημαντικές μεταγραφές, αποκτώντας τους αδερφούς Πολύζου, τον Μάκη και τον Αποστόλη, που έχουν καταγωγή από το χωριό. Μπορεί να γίνει ακόμα μια προσθήκη, ένα καλό όνομα με το οποίο συζητάμε, αλλά αυτό θα φανεί στις επόμενες ημέρες. Δεν σηκώνουμε ψηλά τον πήχη και κρατάμε χαμηλούς τόνους. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα, ότι προκύψει».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, κύριος Κώστας Τσότσος, δήλωσε τα εξής: «Φέτος, η κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η Αμυγδαλέα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Α’ Ερασιτεχνική. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες στην κατηγορία με βαριά φανέλα. Θεωρώ ότι θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Από την πλευρά μας, στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή ομάδα, να μπορέσουμε να σταθούμε στο επίπεδο που θα υπάρξει φέτος στην Α1’ ΕΠΣΛ και από εκεί και πέρα, οι στόχοι θα καθοριστούν τα Χριστούγεννα. Στόχος μας, είναι πρώτα η σωτηρία, άσχετα με το γεγονός ότι κάναμε 3 μεταγραφές παικτών που έχουν όνομα. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, διότι η κατηγορία είναι επικίνδυνη. Σίγουρα, στην κατηγορία υπάρχουν ιστορικές ομάδες, όπως ο Απόλλωνας, η Ελασσόνα, το Αργυροπούλι και άλλες. Η κατηγορία αυτήν δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Οι μεταγραφές που κάναμε είναι αξιόλογα παιδιά. Θεωρώ ότι πήραμε έμπειρους παίκτες και πιστεύω ότι με αυτά τα παιδιά θα κάνουμε μια δυνατή ομάδα και θα προσελκύσουμε και νέα παιδιά, διότι έχουμε καλές εγκαταστάσεις. Όταν υπάρχουν εγκαταστάσεις, οι ποδοσφαιριστές δέχονται να παν να δουλέψουν. Η ομάδα έχει διατηρήσει τον παλιό της κορμό και πήραμε τρεις έμπειρους παίκτες ενώ σκοπεύουμε να πάρουμε κι άλλους παίκτες κυρίως νέα παιδιά. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο τουλάχιστον στην έδρα μας την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε γιατί έχουμε καλές εγκαταστάσεις. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες. Εμείς για αυτό είμαστε χαμηλών τόνων».

Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, μίλησαν οι Θέμης Γραμμένος και Σωτήρης Μοσχοβίτης. Αναλυτικά όσα είπαν.

Θέμης Γραμμένος: «Σίγουρα, με τις προσθήκες που έγιναν, ανεβαίνει κατά πολύ το επίπεδο στην ομάδα. Τώρα, το να μιλήσουμε για στόχο είναι λίγο ανούσιο. Σίγουρα, θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Το καλύτερο από όλα, θα ήταν η άνοδος. Το υλικό το έχουμε, μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και είναι στο χέρι μας. Το πρωτάθλημα πιστεύω πως θα είναι άκρως ανταγωνιστικό φέτος με τις ομάδες που ανέβηκαν αλλά και αυτές που έπεσαν. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και από εκεί και πέρα, ότι γίνει έγινε».

Σωτήρης Μοσχοβίτης: «Οι στόχοι της ομάδας φέτος είναι υψηλοί. Ήρθαν καινούρια πρόσωπα στην ομάδα και νέος προπονητής και σίγουρα η φιλοσοφία έχει αλλάξει. Πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς και όλα τα άλλα θα τα δείξουμε στο γήπεδο διότι η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες».