Βαθμολογία

Ο Απόλλων Λάρισας στην Γ’ Εθνική;

* Τα γειτονικά Τρίκαλα 1963 σκέφτονται το ενδεχόμενο να έρθουν στην Φιλιππούπολη!

Ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του νομού μας είναι αδιαμφισβήτητα ο Απόλλων Λάρισας. Τα τελευταία χρόνια όμως η παρουσία του στις τοπικές κατηγορίες έχει φέρει το σύλλογο σε πτωτική πορεία με αποκορύφωμα τον φετινό υποβιβασμό στην Α1 ΕΠΣΛ! Παρόλα αυτά είναι ένα «καθαρό» σωματείο που έχει σίγουρα και την δυναμική να αγωνιστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες όπως το έχει κάνει κατά το παρελθόν με επιτυχία, αν φυσικά υπάρχουν οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια.

Αυτή την στιγμή λοιπόν ο Απόλλων έχει περιέλθει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση μετά και το νέο υποβιβασμό. Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι του σωματείου σκέφτονται την επόμενη ημέρα... Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την ομάδα των Τρικάλων που φέτος αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική, αλλά δεν έχει την στήριξη του κόσμου, και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει όπως είναι λογικό στην διοίκηση της ομάδας. Παράλληλα τα Τρίκαλα της Γ’ Εθνικής (υπάρχει και άλλη ομάδα, ο Α.Ο. Τρίκαλα που παίζει στο τοπικό) δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες και σίγουρα και αυτό είναι κάτι το σημαντικό.

Ουσιαστικά μιλάμε για απορρόφηση της Τρικαλινής ομάδας από τον Απόλλωνα (σταδιακά) και επιστροφή του σωματείου της Φιλιππούπολης στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια. Θεωρούμε πως είναι ένα σωστό σκεπτικό εάν τελικά γίνει, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο ο Απόλλων αυτή τη στιγμή να «σηκώσει κεφάλι» με δεδομένο πως θα πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού για δύο χρόνια και πάλι δεν είναι σίγουρο πως θα βγει στην Γ’ Εθνική, αφού υπάρχουν και οι αγώνες μπαράζ! Υπάρχουν πάντως κάποιοι επιφανείς επιχειρηματίες του νομού μας που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε αυτή την προσπάθεια και στόχος τους είναι ο Απόλλων να πρωταγωνιστήσει! Θα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να δούμε αν τελικά προχωρήσει αυτή η κίνηση, που αν τελικά γίνει θα είναι για το καλό του Λαρισινού αθλητισμού.

Το θέμα κυκλοφόρησε και στα Τρίκαλα!

Η εφημερίδα «Έρευνα» των Τρικάλων και ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Καραμπούλας αναφέρει πως ο ισχυρός άνδρας του Α.Ο. Τρίκαλα 1963 κ. Χρήστος Ζαχόπουλος σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση του Απόλλων Λάρισας για να αγωνιστούν τα Τρίκαλα 1963 στην Φιλιππούπολη. Αναλυτικά αναφέρει:

«Από την στιγμή που ο ΑΟ Τρίκαλα «καλπάζει» με μαθηματική ακρίβεια στην επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, έπειτα από 2 χρόνια απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους, τα Τρίκαλα 1963 (σ.σ. ομάδα που προέρχεται από το Πετρωτό) που δεν έχουν καταφέρει να συγκινήσουν τους φιλάθλους, μοιάζουν να ασφυκτιούν στο νομό μας. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Χρήστος Ζαχόπουλος σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση του Απόλλων Λάρισας για να αγωνιστούν τα Τρίκαλα 1963 στην Φιλιππούπολη. Και επειδή σε περίπτωση συγχώνευσης με τον Απόλλων, οι Τρικαλινοί που αγωνίζονται στην Γ' Εθνική θα χάσουν κατηγορία και θα υποχρεωθούν να παίξουν στην Α΄ κατηγορία Λάρισας, δεν αποκλείεται να αγωνιστούν ως Τρίκαλα 1963 με έδρα την Φιλιππούπολη, μέχρι να οδηγηθεί το σωματείο σε νέα μετονομασία, όπως έγινε με το Πετρωτό και μετέπειτα με τον ΑΣ Τρίκαλα 2011 !! Φυσικά ο Ζαχόπουλος είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος πως παρά το γεγονός πως «μάτωσε» οικονομικά δεν βρήκε στηρίγματα και ανταπόκριση και δεν αποκλείεται να την «κάνει» για άλλες πολιτείες».