Βαθμολογία

Τσακμακίδης: «Επενδύσαμε στην υπομονή»

Ο τεχνικός της Αστραπής Νέας Πολιτείας, κύριος Γιάννης Τσακμακίδης, έκανε δηλώσεις στα πλαίσια του φιλικού παιχνιδιού της ομάδας του, κόντρα στο Ελευθεραί, όπου πραγματοποιήθηκε και η απονομή της κούπας του πρωταθλήματος της Α1’ ΕΠΣΛ, στην ομάδα της Λάρισας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε: «Η φετινή χρονιά θεωρείται σίγουρα επιτυχημένη, από την στιγμή που η ομάδα βγήκε στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα, περικλείει πολλά κομμάτια όμως, όπως τα τμήματα υποδομής αλλά και το αντρικό, αυτός είναι ένας επιμέρους στόχος. Σίγουρα, υπάρχει ένα πλάνο που έχουμε θέσει εγώ και ο Γιώργος Καφφές στους ανθρώπους της διοίκησης για κάποια χρόνια, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται. Το σίγουρο είναι, πως εμείς από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ, προσπαθήσαμε ότι κάνουμε, να περικλείει μία λέξη, την υπομονή. Αυτό βέβαια, είναι δύσκολο στην Ελλάδα. Τα μέχρι τώρα δείγματα πάντως, είναι θετικά και για την ομάδα, αλλά και για τους ανθρώπους της διοίκησης. Εμείς προχωράμε πάνω σε αυτό. Από εκεί και πέρα, ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας είναι σε κάποια χρόνια, να μπορέσει να επανδρωθεί από παιδιά των Ακαδημιών. Πόσα θα είναι αυτά δεν ξέρουμε, αλλά αυτός είναι ο βασικός στόχος της ομάδας. Σίγουρα, κρίνεται θετικό, πως το ανδρικό τμήμα μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, που ήταν η Α’ Ερασιτεχνική».

Που οφείλονται οι δύο συνεχόμενοι άνοδοι; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Εμείς, επειδή πιστεύουμε σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε, έχουμε δείξει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη. Από εκεί και πέρα, όλα φαίνονται στην δουλειά. Τα παιδιά πίστεψαν σε αυτό που θέλαμε να περάσουμε, εμπνεύσαμε κάποια πράματα στο ανδρικό τμήμα και ξεκινώντας με την ομάδα που την περσινή χρονιά κατέκτησε την άνοδο, αλλά και τα παιδιά που ήρθαν τώρα στην ομάδα, καταφέραμε ότι καταφέραμε. Πιστεύω πως όλα οφείλονται στη δουλειά, αλλά και στην εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει όλοι και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό. Επίσης, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες όλης της κατηγορίας, γιατί είχαμε έναν πολύ ωραίο ανταγωνισμό. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Α1’ ΕΠΣΛ. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Δάφνη Γλαύκης για την άνοδο και ακόμα περισσότερα στην ομάδα του Δαμασιακού, που ασχέτως με το ότι τερματίσαμε εμείς πρώτοι και πήραμε το πρωτάθλημα, πιστεύω ότι ήταν μια ισάξια ομάδα με εμάς. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της διοίκησης, που από πέρυσι πίστεψαν σε αυτό που θέλουμε και το στήριξαν, στα παιδιά που έβαλαν το λιθαράκι από την περσινή χρονιά, αλλά και τα παιδιά που ήρθαν φέτος και μας πίστεψαν. Επιπλέον, συγχαρητήρια αξίζουν στους προπονητές όλως των Ακαδημιών και ιδιαίτερα στον Γιώργο Καφφέ, γιατί ότι έχει γίνει είναι επίτευγμα και δικό του. Τέλος, ένα προσωπικό ευχαριστώ, θέλω να πω στον αδερφό μου, που σε μια δύσκολη στιγμή ήρθε και μας βοήθησε».

Τι να περιμένουμε από την Αστραπή στην μεγάλη τοπική κατηγορία; Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα;

«Από τους πρωταρχικούς μας στόχους, από την στιγμή που θα καταφέρναμε να βγούμε στην μεγάλη κατηγορία, ήταν να μείνουμε σε αυτό το πρωτάθλημα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και μετά από λίγα χρόνια που θα επανδρωθεί το ανδρικό τμήμα από δικά μας παιδιά, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η πορεία αυτής της ομάδας είναι σε μεγάλο σημείο επιτυχημένη. Του χρόνου θέλουμε την σωτηρία και μόνο».

Υπάρχουν συζητήσεις με την διοίκηση για την νέα χρονιά;

«Επειδή συνήθως όλος ο κόσμος ασχολείται κυρίως με το κομμάτι του ανδρικού τμήματος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι δύσκολο να κατανοήσει το θέμα που είπα πριν, του πλάνου. Εμείς, αυτό που θέλαμε από την αρχή, είναι να δουλέψουμε και να πετύχουμε παράλληλα και στα δύο κομμάτια, σε αυτό των υποδομών, αλλά και σε αυτό του ανδρικού. Μέχρι ένα σημείο, τα έχουμε καταφέρει. Αυτό που θέλουμε και το συζητήσαμε και την περσινή χρονιά με τους ανθρώπους της διοίκησης, αφού δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη για κάτι άλλο, είναι το πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτό που φτιάχνουμε, βλέποντας τα αρνητικά τα οποία σίγουρα υπάρχουν. Αυτό είναι η μόνη συζήτηση που είχαμε μέχρι τώρα με την διοίκηση. Από εκεί και πέρα, δεν έχω δει κάτι άλλο και δεν μπορώ να ξέρω. Εμάς αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό θέλουμε να κάνουμε και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Εμείς σε μία λέξη θέλουμε να επενδύσουμε και αυτήν είναι η υπομονή. Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι το έχουμε».