Βαθμολογία

Βαρεθήκατε το ίδιο πρωινό κάθε μέρα;

Για δοκιμάστε κάτι από τα παρακάτω…

Της Στέλλας Μορφογιάννη
Διαιτολόγος – Σύμβουλος Διατροφής

-Τα smoothies είναι μία καλή επιλογή κι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να καλύψετε τις διατροφικές ανάγκες σας. Απλά επιλέξτε όποια φρούτα θέλετε με γάλα ή γιαούρτι και καλή όρεξη.

-Η βρώμη είναι πολύ θρεπτικό συστατικό που μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας,  στην πρόληψη της καρδιακής ανεπάρκειας, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας, να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Προσθέστε κάποια φρούτα ή γιαούρτι από πάνω του και να έχετε ένα γευστικό πρωινό.

-Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες,  βιταμίνη Β2, μια βασική λειτουργία της βιταμίνης την ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή ενέργειας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ενός αυγού την ημέρα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης σας.

-Το γιαούρτι έχει αρκετή πρωτεΐνη αλλά συμβάλει και στην απώλεια του βάρους κάνοντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Προσθέστε φρέσκα φρούτα και μέλι.

-Τα blueberries είναι πραγματικά θαύματα της φύσης. Πλούσια  με αντιοξειδωτικά δρουν ευεργετικά  στη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού σας. Επίσης περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, μόλις 80 θερμίδες ανά φλιτζάνι, μπορείτε να τα προσθέσετε  στο γιαούρτι ή τα δημητριακά σας χωρίς να ανησυχείτε για τη σιλουέτα σας.