Βαθμολογία

Βέλα Τζούνιορ: «Καλύτερη ομάδα που έχω παίξει η ΑΕΛ»

Έναν παλιό αγαπημένο πρόσωπο συνάντησε το athleticlarissa.gr στην Αθήνα, πρόκειται για τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Τζουζέπε Βέλα Τζούνιορ o οποίος ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως μάνατζερ.

Συνέντευξη στον Βασίλη Βάνη

Mας μίλησε για το κόσμο της Λάρισας με τα καλύτερα λόγια, τη νέα του στροφή στην καριέρα του, αλλά και για την πολύ καλή συνεργασία που έχει με τον Τύρναβο και την διοίκησή του.

Ο Βέλα αν και έχει λίγα χρόνια που ασχολείται σαν μάνατζερ έχει καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή από αξιόλογους παίχτες και γνωστούς στους φιλάθλους της Λάρισας όπως τους Σίλβα Κλέιτον, Εντουάρντο Μπρίτο, Ντεγκρά Ουέλιγκτον, Ρομέου και τον Ροντρίγκο Ντος Σάντος που αγωνίζεται στον Τύρναβο.

Στην ποδοσφαιρική σου καριέρα είχες ένα σύντομο αλλά επιτυχημένο πέρασμα από την ΑΕΛ. Τι σου έχει μείνει;

«Σίγουρα αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ο κόσμος  της ΑΕΛ η αγάπη και η στήριξή του προς την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές».

Τώρα πια είσαι μάνατζερ πολλών αξιόλογων παιχτών που αγωνίζονται σε ελληνικά πρωταθλήματα και όχι μόνο. Τι σε ώθησε σε αυτό;

«Ήθελα να μείνω μέσα στο χώρο και σε αυτό που αγαπώ και γι’ αυτή την επιλογή μου είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα όταν είσαι  ποδοσφαιριστής και αλλιώς σαν μάνατζερ».

Κρατάς επαφές με ανθρώπους που γνώρισες στη Λάρισα;

«Κρατάω με τους συμπαίκτες που είχα, όπως ο Άγγελος Διγκοζης, που είναι προπονητής στον Τύρναβο, με τον Γιώργο Σίμο που είναι προπονητής στις ακαδημίες του Παναθηναικού, με τον Κλέιτον που είναι στην Τουρκία και ακόμα πολλά παιδιά».

Έχεις φέρει στον Τύρναβο έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή, τον Rodrigo dos Santos που έχει βοηθήσει αρκετά την πορεία της ομάδας με τις καλές του εμφανίσεις, στην ΑΕΛ έχεις προτείνει κάποιον παίχτη σου;

«Δεν είχα την ευκαιρία, αλλά αν μου δοθεί σίγουρα έχω να προτείνω πολύ καλούς παίχτες όπως πρότεινα στον Τύρναβο, αυτή είναι η δουλεία μου να φέρνω καλούς παίχτες οι οποίοι μπορούν να κάνουν την διαφορά στις ομάδες τους στην Ελλάδα».

Από τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπείς, ποιος κάνει την καλύτερη σεζόν;

«Σίγουρα ο Κλέιτον στην Τουρκία, o Oυέλιγκτον στην Ελευσίνα, και ο Μπρίτο στον Ατρόμητο, κάνουν καταπληκτικές σεζόν, αλλά είμαι ευχαριστημένος απόλυτα από όλους τους παίχτες μου».

Τι σχέση έχεις με την διοίκηση του Τυρνάβου;

«Έχω μια πάρα πολύ καλή σχέση, στην ομάδα υπάρχει ένας πολύ σοβαρός πρόεδρος και εξαιρετικός άνθρωπος, ο παίχτης μου όπως και εγώ είμαστε  πολύ ευχαριστημένοι  από αυτή τη συνεργασία, είναι μια οργανωμένη και πολύ καλή ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, επίσης και τον Άγγελο Διγκόζη που εκτός από την σπουδαία καριέρα που έκανε σαν ποδοσφαιριστής είμαι σίγουρος πως θα έχει ανάλογη πορεία και σαν προπονητής».

Τι μήνυμα θέλεις να περάσεις στους φίλους της ΑΕΛ;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για την σεζόν που πέρασα στην ομάδα και για την αγάπη που μου έδειξαν, είναι η καλύτερη ομάδα που έχω παίξει στην Ελλάδα».