Βαθμολογία

Η ΑΕΛ πήρε την κούπα

ΚΕΡΔΙΣΕ 78-72 ΤΟΝ Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ

Τον τίτλο της Πρωταθλήτριας στην Α1’ ΕΣΚΑΘ, κατάφερε να πανηγυρίσει η ΑΕΛ, που κέρδισε τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου, στο παιχνίδι που έγινε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων και με τον τρόπο αυτό να πάρει απευθείας το εισιτήριο για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Οι «βυσσινί», που είχαν και την στήριξη περίπου 200 οπαδών τους παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους το παιχνίδι και να κάνουν την ανατροπή, κερδίζοντας με το τελικό 78-72 την ομάδα του Βόλου.

Αποστολή στα Τρίκαλα: Γιώργος Μητσιούλης

Η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, είχε σε μεγάλη ημέρα τον Κόκκα, που σημείωσε συνολικά 27 πόντους, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο Νικόπουλος, που έφτασε τους 19 πόντους, με αρκετές εύστοχες βολές. Από την άλλη, για την ομάδα του Βόλου, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσαπραΐλης, που πέτυχε 26 πόντους και τρία τρίποντα, ενώ δύο τρίποντα είχε ο Καλογερόπουλος, που πέτυχε στο σύνολο 22 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΛ, βρέθηκε να χάνει με σκορ 11 – 5, ωστόσο μόλις ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος κατάφερε να αντιστρέψει το εις βάρος της σκορ και πήγε στα αποδυτήρια στο πρώτο ημίχρονο με το υπέρ της 30-22.

Από εκεί και πέρα, οι «βυσσινί» συνέχισαν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι κατάφεραν να βρεθούν αρκετές φορές μπροστά με δέκα πόντους διαφορά. Τελικά, η νίκη ήρθε δίκαια για την ΑΕΛ και μαζί τα πανηγύρια για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, με παίκτες και προπονητές να γίνονται ένα κουβάρι, τόσο μέσα στο παρκέ όσο και στα αποδυτήρια.

Τα δεκάλεπτα:11-5, 22-30, 29-54, 72-78.

Γ.Σ. Βόλου(Κοσμάτος): Κουρουμπάκης, Καλογερόπουλος 22(2), Τσαπραΐλης26(3), Μαλισιόβας 2, Σκαμαγκάς 3(1), Διακομής 3(1), Παυλόπουλος 6, Άγκρης, Κυρλίδης 5, Λουκίδης, Κοντογιάννης 2, Κωνσταντούλας 3

ΑΕΛ(Αβραάμ Παπαδόπουλος): Τσοκάνης, Κονδυλόπουλος 2, Μόσιαλος, Κουρής, Τέλιος, Σπυρόπουλος 4, Τσακνάκης 14(2), Κόκκας 27, Κορκόβελος 9, Νικόπουλος 19(1), Χαλκιάς, Χατζημπύρος 3(1)

Διαιτητές: Αποστόλης Νικολούλης, Θανάσης Δεσλής.