Βαθμολογία

Λαγωνίδης: «Πετύχαμε νίκη-ελπίδας»

Ο Ηρακλής Λάρισας είχε διπλό κέρδος από την προχθεσινή μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου Πανσερραϊκού με 2-0, καθώς οι τρεις βαθμοί τού δίνουν ώθηση να συνεχίσει με περισσότερες ελπίδες τη μάχη της παραμονής στον Α’ όμιλο της Super League 2.
Παράλληλα όμως κέρδισε και τον 21χρονο υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό Γιώργο Λαγωνίδη, ο οποίος κατά γενική ομολογία ήταν εκ των κορυφαίων παικτών των «κυανόλευκων» και η εμφάνισή του έδωσε αισιόδοξα μηνύματα.
Ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία 6-7 ετών να παίζει ποδόσφαιρο και για 11 χρόνια ήταν στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ.
Εν συνεχεία πήγε στη Γερμανία και υπέγραψε στην Κ-19 της Κίκερς Όφενμπαχ, αλλά εκεί λόγω του κορονοϊού χάθηκε ουσιαστικά η χρονιά, διότι έπαιξε μόνο σε τέσσερα παιχνίδια.
Ακολούθως πήρε μεταγραφή σε ομάδα 5ης κατηγορίας, εκεί έπαιξε τη μισή χρονιά και το καλοκαίρι του 2022, ήρθε στη Λάρισα και εντάχθηκε στο δυναμικό του Ηρακλή.
Είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Κώστα Λαγωνίδη και για την προχθεσινή νίκη, σε δηλώσεις που έκανε στην «Ε», τόνισε τα εξής: «Την χρειαζόμασταν, ήταν πολύ σημαντική, αλλά θέλουμε και στα παιχνίδια που μένουν να πάρουμε και τους τρεις αγώνες, που θα είναι πάρα πολύ δύσκολοι».

-Ένα σχόλιο για τη δική σου απόδοση;
«Δεν έκανα τίποτα παραπάνω, από αυτό που έπρεπε. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου και χάρηκα που κερδίσαμε, τον αξιόλογο αυτό αντίπαλο που είχαμε απέναντί μας. Όλοι οι συμπαίκτες μου συμβάλανε, για να πάρουμε τον αγώνα και οφείλουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι».
-Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Β΄. Μπορεί η ομάδα να κατακτήσει το …τρίποντο;
«Ο Παναθηναϊκός έχει  μικρούς σε ηλικία παίκτες, τρέχουν και έχουν ενθουσιασμό, ενώ δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο. Γι΄ αυτό παίζουν χωρίς άγχος, δεν τους ενδιαφέρει εάν κερδίσουν ή χάσουν. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ουσιαστικοί».
-Πώς αισθάνεσαι που θα παίξεις για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ;
«Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλους τους συμπαίκτες μου. Το ζητούμενο είναι να συνδυαστεί αυτό και με νικηφόρο αποτέλεσμα».
-Μια πολύ δύσκολη σεζόν, βρεθήκατε στη Super League 2 και ενώ το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που περιμένατε, μετά τον Ιανουάριο, άρχισε η …αντεπίθεση. Όμως ποτέ δεν εγκαταλείψατε την προσπάθεια.
«Είναι αλήθεια πως δεν ξεκινήσαμε καλά, ενώ με καθυστέρηση πάρθηκε η απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στη Super League 2. Όλα επηρέασαν κι ενώ είχαμε καλή ομάδα, ατυχίες μάς στέρησαν βαθμούς από ορισμένα ματς. Τον Ιανουάριο ενισχύθηκε το ρόστερ από τον πρόεδρό μας τον κ. Λάμπρο Ιωακείμ και ο τεχνικός κ. Χρήστος Χατζηλιάδης, με περισσότερους παίκτες κατάφερε να δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, ώστε να μπορέσει για να δώσει τη μάχη της σωτηρίας.
Προσπαθούμε για το καλύτερο και ευελπιστώ πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε, γιατί αξίζουμε την παραμονή στην κατηγορία».
-Οι συμβουλές του πατέρα σου, σε βοήθησαν για να βελτιώσεις τυχόν αδυναμίες σου;
«Πάντα είναι πολύ σημαντικές και αυτό που μου έχει πει από το ξεκίνημα είναι να δουλεύω πολύ σκληρά, να έχω υπομονή, αλλά και την πρέπουσα σοβαρότητα.
Και προσπαθώ να τις εφαρμόσω, παλεύω για το καλύτερο και όπως σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται, η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους μας».

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πηγή: Ελευθερία