Βαθμολογία

Ιωακείμ: «Ένας κύκλος 7 ετών κλείνει για μένα» (PICS + VIDEO)

Μετά από επτά χρόνια στην ηγεσία του Ηρακλή Λάρισας, ο Λάμπρος Ιωακείμ γνωστοποίησε ότι έχει κουραστεί και ψάχνει συμπαίκτες για τη διοίκηση. Ο κ. Ιωακείμ έκανε απολογιστική συνέντευξη στο Επιμελητήριο Λάρισας, μετά τον υποβιβασμό στη Super League 2.

Παράλληλα, ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά του από οποιοδήποτε πόστο (χορηγούς, εξωδιοικητικούς, διοικητικούς, προπονητές, γενικούς αρχηγούς, φροντιστές, υπαλλήλους κ.ά.), ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην οικογένειά του και ειδικότερα στη σύζυγό του Μαρία, τη μεγαλύτερη οπαδό του Ηρακλή, όπως τη χαρακτήρισε.

«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για μένα που ενώ κανονικά θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε γιατί η ομάδα μας πήρε αδειοδότηση για τη νέα χρονιά στη Super League 2, δυστυχώς θα πρέπει να χωνέψουμε τον υποβιβασμό. Ένας υποβιβασμός που δεν ήρθε αγωνιστικά, αλλά κυρίως οφείλεται σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες και διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το αν είσαι αρεστός στους διοικούντες τη Λίγκα ή όχι. Ένας κύκλος 7 ετών κλείνει σήμερα για μένα, έχοντας πιει και το νέκταρ, αλλά και το κώνειο του ποδοσφαίρου. Στιγμές ασύλληπτης χαράς και στιγμές απίστευτης στενοχώριας, λύπης και δακρύων. Δεν μετανιώνω όμως για τίποτα σ’ αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που έγινε με συνέπεια, αξιοπρέπεια και με σεβασμό σε όλους όσοι ήρθαν στον Ηρακλή είτε ήταν ποδοσφαιριστές, προπονητές, προμηθευτές, διάφοροι άλλοι, αφού καταφέραμε να μην υπάρχει κανένας που να μας πει ότι του χρωστάμε.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και θέλω πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Φιλίππου που μου έδωσε τότε την ομάδα χωρίς καμία απαίτηση. Η ομάδα ανέβηκε στην Α’ ΕΠΣΛ, το 2018 χάσαμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική στο τελευταίο ματς με τον Δωτιέα, το 2019 όμως κερδίσαμε την άνοδο με τεράστια διαφορά από τις άλλες ομάδες, το 2020-21 η ομάδα παρέμεινε στη Γ’ Εθνική τερματίζοντας 3η και το 2022 πήραμε το πρωτάθλημα στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία του Ηρακλή. Στα μπαράζ μετά τη δικαστική διαμάχη του Αγροτικού Αστέρα με τον Πανδραμαϊκό η ομάδα ευνοήθηκε και ανέβηκε στη Β’ Εθνική.

Η φετινή χρονιά ήταν μία χρονιά απίστευτα δύσκολη αφού συσταθήκαμε σαν ΠΑΕ την τελευταία στιγμή στις 20 Οκτωβρίου και έπρεπε αρχές Νοεμβρίου να παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι. Καταφέραμε μέσα από τεράστιες δυσκολίες να συγκεντρώσουμε 26 πραγματικά ματωμένους πόντους, χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν και σε κανένα επίπεδο. Αντίθετα, ήμασταν μάρτυρες ενός απίστευτου κυνηγητού σε όλα τα επίπεδα είτε από το Δ.Σ. της Λίγκας είτε από τη διαιτησία και από άλλους εξωγενείς παράγοντες που υπήρχαν. Η επιλογή μας να πάμε αντίθετα στο ρεύμα κυνηγήθηκε όσο τίποτε άλλο. Εμάς μας μένει ότι η κατηγορία αυτή δεν θέλει ομάδες καθαρές που παλεύουν, αλλά νταλαβερτζήδες και λαμόγια.

Η Ακαδημία του Ηρακλή ξεκίνησε πριν 7 χρόνια από το μηδέν και έχει σημειώσει κάποιες ασύλληπτες επιτυχίες. Έχουμε 170 παιδιά, δύο γηπεδικές εγκαταστάσεις, έχουμε συμμετοχή με πληθώρα ποιοτικών παιδιών στις Μικτές της ΕΠΣΛ -ο Ηρακλής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια των Μικτών της ΕΠΣΛ- φέτος είχαμε 1η θέση στην Κ-16, 2η θέση στην Κ-14 και 4η θέση στην Κ-12 στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ, πέντε παίκτες του Ηρακλή σε διαφόρους περιόδους έχουν κληθεί για προπονήσεις στην Εθνική ομάδα -μπορεί να είναι ρεκόρ για ένα ερασιτεχνικό σωματείο - έχουμε έναν ποδοσφαιριστή τον Χρήστο Παπαδόπουλο που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού τη Τζένοα, έχουμε αρκετά δοκιμαστικά παιδιών σε ομάδες του εξωτερικού και ήδη αναμένουμε πρόταση για έναν παίκτη τον Μιχάλη Γαργάλα από τη Βενέτσια.

Το μεγαλύτερο παράπονό μου από αυτήν τη διαδρομή είναι αυτό που έγραψε ο γιος μου στο fb: Αυτοί που σε στήριξαν χωράν χαλαρά στο γήπεδο της Νεάπολης και αυτοί που ήταν απέναντι χωράν στο AEL FC Arena.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη αφορά την Ακαδημία, η εμπορική διαχείριση της οποίας θα περάσει στα χέρια του Δ. Καπετανόπουλου και του Θ. Τριανταφυλλόπουλου. Βεβαίως θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειάζεται.

Δεύτερον, προκειμένου η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, αναζητώ κάποιους ανθρώπους που θα ήθελαν να βοηθήσουν είτε από κοινού με εμένα είτε να αναλάβουν την ομάδα μόνοι τους στη Γ’ Εθνική, ειδάλλως η ομάδα θα παίξει στην Α’ τοπική με παιδιά της ακαδημίας και άλλους ταλαντούχους παίκτες του νομού. Δεν θα εγκαταλείψω τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι παιδί μου θα συνεχίσω να είμαι εκεί, απλά αυτήν τη στιγμή νιώθω πολύ κουρασμένος και θεωρώ ότι πρέπει να ξεκουραστώ λίγο».

Δείτε όλη την Σ/Τ, καθώς και οι ερωτήσεις που έγιναν

">http://