Βαθμολογία

Μάγκικο τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας! (PICS)

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Ηρακλής Λάρισας που για την 27η Αγωνιστική της Super League 2 επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο Φιλιππούπολης. Χατζής και Κάσας οι σκόρερ της ομάδας του Χρήστου Χατζηλιάδη που έκανε ένα άριστο τακτικά παιχνίδι, φτάνοντας τους 25 βαθμούς. 

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Πλέον, ο Ηρακλής Λάρισας κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία την υπόθεση παραμονής έχοντας μπροστά του παιχνίδια τα οποία μπορεί να τα κερδίσει και να παραμείνει άξια στην κατηγορία.

Το ματς:

Ο Πανσεραϊκός ήταν αυτός ο οποίος είχε την κατοχή στο ξεκίνημα με τον Ηρακλή να θέλει να πιέσει πάνω στην μπάλα όταν οι φιλοξενούμενοι περνούσαν την μπάλα προς το δικό της μισό. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό όταν ο Σοφιανός έκανε την σέντρα από τα αριστερά με τον Μπαΐροβιτς να κάνει κεφαλιά - πάσα προς τον Κατσαντώνη με τον τελευταίο να τελειώνει την φάση με καρφωτή κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και στην συνέχεια να απομακρύνεται. Στην συγκεκριμένη φάση οι του Πανσερραϊκου διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή με τον πρώτο βοηθό Σπυρόπουλο να έχει αντίθετη άποψη. Στο 9' ο Κάσας έπαιξε στον χρόνο με τον Γκαλίτσιο ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κατσίκα να προλαβαίνει και να μπλοκάρει την μπάλα.  Στο 13' ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρήκε χώρο μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κατσίκα. 

Ο Ηρακλής θέλησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε εκ νέου. Συγκεκριμένα, στο 15ο λεπτό ο Κέρη βρήκε τον Κάσας με τον δεύτερο να κάνει το σουτ πάνω στην κίνηση με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κατσίκα. Για να σημειωθεί η επόμενη αξιόλογη στιγμή του ματς έπρεπε να φτάσουμε στο 32ο λεπτό όταν ο Μπαΐροβιτς βρέθηκε σε θέση βολής με τον Φαρμάκη να απομακρύνει με τα πόδια. Μόλις ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν ο έβγαλε όμορφη κάθετη προς τον Χατζή με τον Κάσας να αφήνει έξυπνα και τον αρχηγό του Ηρακλή να πλασάρει εύστοχα γράφοντας το 1-0. Στο 38' ο Μπαΐροβιτς σούταρε εντός περιοχής με τον Φαρμάκη να αποκρούει και τον Κατσανώνη να σουτάρει στην επαναφορά με τον πορτιέρο του Ηρακλή να μπλοκάρει στην συνέχεια. Από εκεί και πέρα δεν συνέβη κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Ηρακλή να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής θέλησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα, να περιορίσει τους χώρους και να ψάξει τις δικές του στιγμές. Το παιχνίδι εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη καθώς στο 54ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά της. Ειδικότερα, ο Κέρη βρήκε τον Κάσας που με σουτ από την "καρδιά" της περιοχής έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο δεξί παραθυράκι της εστίας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 61ο λεπτό ο Πανσερραϊκός έχασε σπουδαία ευκαιρία να μπει στο ματς όταν ο Κολομπίνο με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο όπου ο Αυλωνίτης έκανε την κεφαλιά με τον Φαρμάκη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση. Το 2-0 παρέμεινε ως το φινάλε με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο που τον κρατάει ζωντανό με περισσότερες πιθανότητες παραμονής φέρνοντάς τον στους 25 βαθμούς.

Διαιτητής: Ανδρικόπουλος  Ιωάννης (Κυκλάδων). Βοηθοί: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής) - Μητροφάνης Χρήστος (Αθήνας). Τέταρτος: Φίτσας Βασίλειος(Πρέβεζας/Λευκάδας).

ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Χατζής, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Κέρη (94' Aλτάνης), Τασιούλης (50' Λεσάι λ.τρ.), Κάσας (87' Συρεγγέλας λ.τρ.), Μπαλαμώτης, Λαγωνίδης.

ΠΑΕ Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Παντεκίδης, Αυλωνίτης, Ζέρης Λυμπεράκης, Στάικος (46' Κολομπίνο), Θυμιάνης (73' Δεληγιαννίδης), Σοφιανός (61' Στίνα), Μούργος (61' Σαϊντ), Μπαΐροβιτς, Κατσαντώνης (61' Κανίς).