Βαθμολογία

Πολλά παράπονα από την διαιτησία και ήττα για τον Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Ηρακλής Λάρισας και ΠΑΟΚ Β’ αναμετρήθηκαν το Σάββατο (22/4) στο AEL FC ARENA για την 21η αγωνιστική του Α’ ομίλου της SL2.

Η ομάδα της Λάρισας παρότι έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο σκορ, στην επανάληψη όλα άλλαξαν και το τελικό 1-4, αφήνει τους γηπεδούχους με πολλά παράπονα από την διαιτησία του αγώνα (ιδιαίτερα από τον διαιτητή κ. Κατσικογιάννη και τον πρώτο επόπτη κ. Νάστο) και αρκετές φάσεις που σίγουρα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, αφού στο 71’ αποβλήθηκε ο Λίταινας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. «Ξεκληρίστηκε» ο πάγκος των γηπεδούχων, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να μοιράζει κόκκινες χωρίς σταματημό!!!

Σε αρκετές φάσεις ο ρέφερι της αναμέτρησης, έδειξε πολύ μεγάλη επιείκεια στον ποδοσφαιριστή Ουεντραόγκο του ΠΑΟΚ, όπου στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να είχε αποβληθεί από νωρίς για τα αντιαθλητικά μαρκαρίσματά του! Επί της ουσίας, το δίκαιο θα ήταν να μείνει με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ και όχι ο Ηρακλής!!!

Οι παίκτες του κ. Χρήστου Χατζηλιάδη μπήκαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ματς και είχαν για όλο το πρώτο μέρος την κατοχή της μπάλας αλλά και τις ευκαιρίες.

Στο 5’ σέντρα του Γκουγκούδη, σουτ του Κάσας από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 10’ κεφαλιά του Γκουγκούδη, πέρασε επίσης λίγο άουτ. Στο 37’ κεφαλιά του Γιαννίτση, από εκτέλεση φάουλ, πέρασε και αυτή λίγο άουτ.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Λίταινας από κοντά έκανε το σουτ, έδιωξε δύσκολα ο κίπερ του ΠΑΟΚ Β’ σε κόρνερ.

Στο 41’ η ομάδα του Ηρακλή αδικήθηκε ξεκάθαρα και κατάφορα, όταν μέσα στην περιοχή σε φάση που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, ο Γκαλίτσιος «γκρεμίστηκε» από αντίπαλο παίκτη, με τον διαιτητή να μην δείχνει το σημείο του πέναλτι, προς έκπληξη όλων!

Στο 43’ ο Λίταινας έκανε νέο σουτ, έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 44’ ο Ηρακλής καταφέρνει  παρόλα αυτά, να σκοράρει, την πρώτη κεφαλιά (γυριστή) πήρε ο Γιαννίτσης και την δεύτερη ο Κέρι που με αυτό τον τρόπο άνοιξε το σκορ για το 1-0.  Από πλευράς ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, έχασε ευκαιρία με τον Πανίδη (25’).

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 52’ με τον Χατζηστραβό, μετά από ασίστ του Τζίμα.

Η φάση που προκάλεσε τεράστια ένταση και προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, ήταν εκείνη του 64′, όταν ο ΠΑΟΚ Β’ σκόραρε για το 1-2. Σε αυτή τη φάση, ο Τζίμας μόλις έγινε αποδέκτης της μπάλας ο πρώτος βοηθός του ματς κ. Νάστος (Πρέβεζας/Λευκάδας) σήκωσε καθαρά το σημαιάκι του, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Ηρακλή Λάρισας να σταματούν και στη συνέχεια την κατέβασε (!) με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ Β’ να συνεχίζει την προσπάθεια του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση όπως ήταν λογικό, ο διαιτητής έδειξε παρόλα αυτά σέντρα και οι γηπεδούχοι έξαλλοι με την εν λόγω απόφαση του πρώτου βοηθού, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κάτι το οποίο επέφερε και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λίταινα (69′) και διακοπή στο παιχνίδι από το 64′ μέχρι το 71′.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ουσιαστικά δεν μπόρεσε να παιχθεί ποδόσφαιρο με τους γηπεδούχους να νιώθουν την αδικία, σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι γι’ αυτούς, που δεν ζητούσαν τίποτα παραπάνω από το 50-50. Στο 75’ ο Σπυράκος έκανε το 1-3 και το τελικό 1-4 σημείωσε ο Τζίμας στο 87′, που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Δαρέλα.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Χατζής, Γκαλίτσιος (85′ Μπάμης), Λίταινας, Μπόσιο (73′ Τασιούλης), Γκουγκούδης, Καμπέρης, Λούκας Γκαρσία (88′ Ζαφειρίου), Κέρι, Κάσας (85′ Συρεγγέλας).

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τσαούσης, Παναγιώτου, Κωττάς, Μελετίδης, Ουεντραόγκο (46′ Χατζηστραβός), Νινούα (62′ Γρόσδης), Δαρέλας, Σπυράκος (85′ Κουλούρης), Πανίδης (46′ Κιτσάκης), Γκορντεζιάνι (46′ Τζίμας).

Διαιτητική τριπλέτα: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), Νάστος (Πρέβεζας/Λευκάδας), Μάνεσης (Τρικάλων).