Βαθμολογία

Ήττα ο Ηρακλής που το πάλεψε – «Λύγισε» από τις πολλές απουσίες (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας παρότι έκανε μία άκρως φιλότιμη προσπάθεια την Πέμπτη (6/4) στο AEL FC ARENA κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, δεν απέφυγε την ήττα με σκορ 0-2.

Του Χρήστου Γκατζούλη
Φωτό: Κώστας Τσομάκος

H αναμέτρηση διεξήχθη στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της SL2. O Ηρακλής παρότι έκανε μία πολύ καλή προσπάθεια (ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος), έχασε το παιχνίδι και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Κυριακάτικο ματς στη Ρόδο με τον Διαγόρα που έχει τον χαρακτήρα του «τελικού».

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα, με τους νικητές να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες και να έχουν όμως πολύ μεγάλη ευστοχία.

Ο Ηρακλής μετά το 0-1, έχασε τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα και στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους είχε την απόλυτη κατοχή. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογίσουμε και τις πολλές βασικές απουσίες. Δύο παίκτες ήταν ανέτοιμοι (Γκαλίτσιος – Γκαρσία) και δύο τιμωρημένοι (Λίταινας – Γιαννίτσης).

Η Αναγέννηση Καρδίτσας άνοιξε στο σκορ στο 9′ με προβολή από τον Στέφανο Αθανασιάδη. Στην αρχή της φάσης εκτελέστηκε κόρνερ από τον Κοζορώνη, την κεφαλιά πήρε ο Γιάκος στο πρώτο δοκάρι και στο δεύτερο δοκάρι ο σκόρερ από κοντά δεν αστόχησε.

Ο Ηρακλής στο 27′ είχε με δοκάρι σε κεφαλιά του προωθημένου Λαγωνίδη και την μπάλα να διώχνει πάνω στη γραμμή ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Στο 37′ για την ΑΣΑ, απευθείας χτύπημα φάουλ του Κοζορώνη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 45’ ο Πολίτης έκανε το 0-2 σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, με κοντινό πλασέ, από πάσα του Μπούζα.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής συνέχισε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά την προσπάθεια που έκανε.

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Κάσας (80′ Συρεγγέλας), Κέρι (85′ Ζαφειρίου), Χατζής, Λαγωνίδης, Καμπέρης, Μπαλαμώτης, Μπόσιο, Μπάμης, Χριστίδης (73′ Τασιούλης), Γκουγκούδης (85′ Λεσάϊ).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Τσέλιος, Δημόπουλος, Γκόλιας, Αναστόπουλος, Κοζορώνης, Λαγός, Μπούζας (67′ Μπάλλας), Γιάκος (80′ Αλιατίδης), Ελιβέλντο (87′ Κορέλας), Πολίτης (87′ Θεολόγης), Αθανασιάδης (67′ Μπάτροβιτς).

Διαιτητές: Γιουματζίδης (Πέλλας), Τοροσιάδης, Τσεχελίδης (Μακεδονίας), Αργυρός (Πέλλας).