Βαθμολογία

«Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και κακώς παρουσιάζονται ως επιτεύγματα»

Δελτίο τύπου - Ανακοίνωση Π.Α.Ε. Ηρακλής Λάρισας για την συνεδρίαση της 22/3/23

Την Τετάρτη 22/3/2023 και ώρα 14:30 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2 στα γραφεία του συνεταιρισμού κατά την οποία, ο νέος πρόεδρος κ. Μαρτσούκος Πέτρος ενημέρωσε τα μέλη του συνεταιρισμού για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε αναφορικά με την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.

Δυστυχώς, τα περισσότερα ηλεκτρονικά μέσα τα οποία δημοσιεύσαν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης εσκεμμένα ή μη, με τους τίτλους τους παρουσίασαν ότι σχεδόν λύθηκαν ή στην χειρότερη των περιπτώσεων, λύνονται τα οικονομικά προβλήματα των ΠΑΕ και ότι ο κ. Μαρτσούκος έφερε λεφτά στην Super League 2.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν, οι ποδοσφαιριστές και όσοι κινούνται γύρω από τις ομάδες να πιστεύουν ότι, οι ομάδες τα έχουν ήδη ‘’ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ’’ και ότι όλοι θα πληρωθούν.

Η αλήθεια είναι η εξής, στην οποία, αν διαφωνεί ο Κος Μαρτσούκος, θα περιμένουμε την απάντησή του:

1. Ο κ. Μαρτσούκος Πέτρος ανέφερε στα μέλη του συνεταιρισμού ότι, μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, ο δεύτερος ανέλαβε την υποχρέωση να απευθυνθεί στον πρόεδρο της FIFA κ. Ινφαντίνο, προκειμένου να εξευρεθεί το ποσό του 1.000.000 € με το οποίο θα καλυφθούν οι εναπομείνασες διαιτησίες των ομάδων. Πρακτικά αυτό σημαίνει, μείωση κόστους λειτουργίας των ομάδων κατά 25.000,00 € αν δεν πληρώσουν τις εναπομείνασες διαιτησίες και όχι χρήματα στα ταμεία των ΠΑΕ.

2. Ο Πρόεδρος κ. Μαρτσούκος Πέτρος ανέφερε ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες επαν-ενεργοποιήθηκε η καταγγελθείσα σύμβαση της BETSSON με την Super League 2. Η αρχική σύμβαση προέβλεπε ποσό 650.000,00 € από τα οποία τα 250.000,00 € είχαν ήδη δοθεί από την BETSSON και είχαν χρησιμοποιηθεί από το Δ.Σ. της Super League 2 για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Super League 2 και δεν είχε δοθεί το παραμικρό ποσό προς τις ομάδες. Τώρα, με την επαν-ενεργοποίηση της σύμβασης, ο Πρόεδρος εξασφάλισε αντί των 400.000,00 € που ήταν το αρχικό υπόλοιπο, το ποσό των 200,000,00 € το οποίο και θα δοθεί στις ομάδες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, οι ομάδες θα λάβουν 200.000,00 € / 29 ομάδες = 6.896,00 € ανά ομάδα.

3. Ο Πρόεδρος κ. Μαρτσούκος Πέτρος ανέφερε ότι και η σύμβαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είχε καταγγελθεί, ενεργοποιείται εκ νέου και θα δοθούν οι δόσεις των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στις ομάδες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Απλά αυτό Κύριε Πρόεδρε δεν είναι καινούργια χρήματα στις ομάδες.

4. Ανέφερε αόριστα ότι, γίνονται προσπάθειες για χορηγία από εταιρεία ποσού 1.000.000,00 € χωρίς να αναφερθεί ούτε καν στο όνομα της εταιρείας.

Κύριε Πρόεδρε τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα είναι πενιχρά και κακώς παρουσιάζονται ως επιτεύγματα, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στις διοικήσεις των ομάδων με τους ποδοσφαιριστές, προμηθευτές και με όλους όσους οι ομάδες οφείλουν χρήματα.

Το καλάθι σας Κύριε Πρόεδρε δεν είναι ούτε καν το καλάθι της Σαρακοστής του Κου Γεωργιάδη. Είναι δυστυχώς άδειο...

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας

Λάμπρος Ιωακείμ

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος