Βαθμολογία

Πάλεψε για ένα ημίχρονο ο Ηρακλής Λάρισας (PICS)

Παρότι πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση και έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ο Ηρακλής Λάρισας γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-3 από τον ΠΟΤ Ηρακλή. Άλεξιτς, Γιουπιτάνα και Κουντουριώτης οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Το ματς

Μοιρασμένη η εικόνα του παιχνιδιού στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο ματς. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη, με ψυχολογία από τα συνεχή θετικά αποτελέσματα δεν αρκέστηκε σε έναν παθητικό ρόλο και έδειξε να μπαίνει στο γήπεδο με σκοπό να παίξει το δικό της παιχνίδι. Λιγοστές οι προϋποθέσεις προς απειλή μπροστά από τις δυο εστίες με το παιχνίδι να παίζεται στον χώρο του κέντρου με δυνατές μονομαχίες. Στο 19' Γκουγκούδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά με τον Συρεγγέλα να προσπαθεί να κάνει την προβολή και τον Βελλίδη να τον προλαβαίνει στην έξοδο απομακρύνοντας σε κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Πανάγου έκανε το σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής με τον Παπαγιάννη να απογειώνεται και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Με τον χρόνο να περνάει το παιχνίδι σταδιακά απέκτησε καλύτερο ρυθμό. Στο 23' ο Καμπέρης απείλησε εκ νέου για τον Ηρακλή Λάρισας όταν βρήκε χώρο και έφτασε μέχρι τα όρια της περιοχής, με το σουτ του να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Στο 31ο λεπτό ο Χριστίδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Βελλίδη να διώχνει με γροθιές και τον Συρεγγέλα να σκοράρει στην επαναφορά. Το τέρμα ακυρώθηκε στην συνέχεια για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΟΤ Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι δεν απειλούταν και έφτιαχναν τις στιγμές τους ώστε να φτάσουν στο γκολ, στο 36' έπειτα από όμορφη ανάπτυξη των, η μπάλα στρώθηκε στον Ζαφειρίου που είδε το σουτ του να κοντράρει στους αμυνόμενους σε μια στιγμή που εάν περνούσε η μπάλα υπήρχαν μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Βελλίδη.

Ο ΠΟΤ Ηρακλής κατάφερε να προηγηθεί κόντρα στην ροή του ματς με ένα "φθηνό" τέρμα όταν στο 40ο λεπτό υπήρξε λάθος στην άμυνα του Ηρακλή Λάρισας με τον Άλεξιτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας και με σουτ στην αριστερή γωνιά του Παπαγιάννη να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. 

Δίχως φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή της επανάληψης. Ειδικότερα, με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ΠΟΤ Ηρακλής έτρεξε στην κόντρα με τον Τόμας να περνάει για τον Γιουπιτάνα που με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι έχασαν την συνοχή τους με την ομάδα του Σάκη Τσίωλη να βρίσκει αρκετούς χώρους και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες. Στο 72' το σουτ του Γιουπιτάνα από τα όρια της περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 89' ο Κουντουριώτης με σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παπαγιάννη γράφοντας το0-3. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με την ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη να κρατάει την εμφάνιση του πρώτου μέρους. 

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς). Βοηθοί: Τζιώτζιος (Κιλκίς) – Καραγιάννης (Θράκης).

Ηρακλής Λάρισας (Χρήστος Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Ζαφειρίου (69' Μπάμης), Τσιμίκας (82' Ευθυμιάδης), Μπόσιο (65' Αλτάνης), Τασιουλής (82' Σούμπαση), Καμπέρης, Συρεγγέλας, Καψάλης Σ., Χριστίδης (82' Μπαλαμώτης).

ΠΟΤ Ηρακλής (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Κωστούλας, Κρουσιέλ, Πατράλης (88' Σγουρής), Νταρμιάν (88' Σιούτας), Τόσκα (69' Κουντουριώτης), Τόμας (82' Δόρης), Αλεξιτς, Γιουπιτάνα (82' Παπαστεργιανός).

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Χρήστος Δαϊρετζής