Βαθμολογία

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Ηρακλή, με πολλά παράπονα!!! (PICS)

Χάρις στο τέρμα του Λαϊονέλ στο 80ο λεπτό ο Διαγόρας έφυγε με το «διπλό» από την Λάρισα επικρατώντας με 0-1 του Ηρακλή Λάρισας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εικόνα του ματς, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες και σε μία στιγμή που ο Γκαλίτσιος είχε τραυματιστεί, ο Διαγόρας βρήκε τους κενούς χώρους και σκόραρε. Πολλά και δικαιολογημένα τα παράπονα από την διαιτησία, όπου οι άνθρωποι του Ηρακλή «φωνάζουν» για αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης και πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο μέρος.

Το ματς

Μέτριος ο ρυθμός του αγώνα με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν το παιχνίδι στα δυνατά μαρκαρίσματα. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 10ο λεπτό με τον Τασιούλη να κάνει το σουτ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και τον Γαλάνη να διώχνει επιπόλαια σε έναν χώρο που ο αφύλακτος Συρεγγέλας έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού, χάνοντας τεράστια ευκαιρία σε κενό τέρμα ουσιαστικά.

Ο Ηρακλής ανέβασε την απόδοσή του και ήταν ανώτερος προσπαθώντας να επιτεθεί από τα αριστερά. Στο 16' σημείωσε ακόμη μια ευκαιρία με τον Τασιούλη να εκτελεί και τον Δοδοντσάκη να κάνει την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ. Ο Ξηρογιάννης ήταν αρκετά ανεκτικός όσον αφορά τα δυνατά μαρκαρίσματα των φιλοξενούμενων με τους ανθρώπους του Ηρακλή να διαμαρτύρονται εντόνως. 

Ο Ηρακλής έψαξε το γκολ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 32' ο Δοδοντσάκης έκανε την κεφαλιά με τον Πετράκη να βρίσκει την μπάλα και να την απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 43' σημειώθηκε μεγάλη στιγμή για τον Ηρακλή με τον Γκουγκούδη να βλέπει εκτός θέσης τον Γαλάνη και να στέλνει την μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 44' υπήρξαν δικαιολογημένες φωνές των γηπεδούχων για χέρι ποδοσφαιριστή του Διαγόρα μέσα στην περιοχή με τον Ξηρογιάννη να έχει αντίθετη άποψη. Ο Τασιούλης εκτέλεσε το φάουλ, με την μπάλα να σταματά σε χέρι ποδοσφαιριστή του Διαγορά, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Ο Ηρακλής μπήκε δυναμικά στην επανάληψη θέλοντας να ψάξει το γκολ και ήταν ανώτερος του αντιπάλου του. Για εκείνον ήταν και η πρώτη καλή στιγμή στο  δεύτερο μέρος στο 47ο λεπτό με τον Συρεγγέλα να σηκώνεται υψηλότερα όλων μετά από κόρνερ του Τασιούλη και να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Γαλάνη. Στο 49' το φαλτσαριστό σουτ του Λεσάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 57' νέα κεφαλιά από τον Συρεγγέλα η οποία πέρασε πάνω από την συμβολή των δοκών. Στο 62' ο Παπαϊωάννου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα με τους φιλοξενούμενους να μένουν με ποδοσφαιριστή λιγότερο. 

Πέρα από αυτό το σημείο ο Ηρακλής τα έπαιξε όλα για όλα ώστε να φτάσει στο τρίποντο έχοντας ποδοσφαιριστή παραπάνω. Στο 69ο λεπτό το συρτό σουτ του Τασιούλη κατέληξε στην αγκαλιά του Γαλάνη. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 73' με τον Τασιούλη να κάνει το πλασέ από την γωνία της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γαλάνη. Κόντρα στην ροή του ματς ο Διαγόρας προηγήθηκε στο 80ο λεπτό όταν ο Παραστατίδης έτρεξε τον Διαγόρα στην κόντρα και γύρισε σε έναν χώρο που ο Λαϊονέλ με ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής έψαξε το τέρμα της ισοφάρισης δίχως να το καταφέρνει ως το φινάλε και το 0-1 να παραμένει με τον Διαγόρα να χάνει και αυτός ευκαιρίες στους κενούς χώρους τους οποίους βρήκε.

Διαιτητής

Ξηρογιάννης (Βοιωτίας).

Βοηθοί

Φίλος (Βοιωτίας) - Πριόνας (Εύβοιας).

ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουτζαβασίλης, Γκαλίτσιος, Καψάλης, Γκουγκούδης, Τασιούλης, Μπάμης (56' Αλτάνης), Τσιμίκας, Δοδοντσάκης (58' Ζαφειρίου), Συρεγγέλας, Μπαλαμώτης (66' Ευθυμιάδης), Λεσάι.

ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου (Πάρης Ανδράλας): Γαλάνης, Μαγκάκης, Πετράκης, Τάτσης, Μανιώτης, Παπαϊωάννου, Βουργουντζής (54' Παραστατίδης), Μπλάνκο(51' Καραμάνης), Λαϊουέλ, Αντεσίνα (71' Μπούμπας), Τσιαντούλας.