Βαθμολογία

Ήττα παρά την μεγάλη προσπάθεια για τον Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Την τρίτη του συνεχόμενη ήττα γνώρισε ο Ηρακλής Λάρισας με σκορ 2-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας στο στάδιο "Αλκαζάρ" τη Δευτέρα (21/11) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 2 (Α’ όμιλος).

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του κ. Παναγιώτη Διλμπέρη βάλανε πολύ δύσκολα στην Αναγέννηση Καρδίτσας με τους Λαρισαίους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Από την άλλη και κόντρα στη ροή του ματς λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Αναγέννηση με αρκετή δόση τύχης άνοιξε το σκορ.

Του Χρήστο Δαϊρετζή
Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Στην επανάληψη ο Ηρακλής το «πάλεψε» μέχρι και το 80’ όπου δέχθηκε το δεύτερο γκολ σε μία φάση που όμως έχει προηγηθεί καθαρό φάουλ πάνω στον Καψάλη Σ. που όμως δεν δόθηκε και στη συνέχεια  η Αναγέννηση «κλείδωσε» το ματς.

Ο Ηρακλής αγωνίστηκε χωρίς βασικούς του παίκτες (Καμπέρη, Τσιμίκα, Μπάμη, Καψάλη Μ.), παρόλα αυτά έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο αλλά δεν είχε την ανάλογη αποτελεσματικότητα και σίγουρα στη συνέχεια και το άγχος του αποτελέσματος δεν βοήθησε. Πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτό που ακολουθεί με τον Διαγόρα Ρόδου στο AEL FC ARENA (27/11 – 15:00) όπου η νίκη είναι μονόδρομος.


Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στο τερέν. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους και καταγράφηκε στο 18ο λεπτό, με τον Μπάντροβιτς να κερδίζει φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και τον ίδιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση με τον Γκέκα να απομακρύνει δύσκολα στην δεξιά του γωνία.

Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο μετά και το πέρας του πρώτου μισού για το πρώτο μέρος. Χαμηλός ο ρυθμός, με την ομάδα του κ. Παναγιώτη Διλμπέρη να θωρακίζει άριστα τα μετόπισθεν και την Αναγέννηση να μην έχει ενέργεια και φαντασία στο παιχνίδι της ώστε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κουτζαβασίλη. Απεναντίας, ο Ηρακλής έδειχνε απειλητικός κατά διαστήματα όταν έβγαινε στην επίθεση. 

Η Αναγέννηση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του Ηρακλή. Συγκεκριμένα, ο Δημόπουλος έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ (κόντραρε η μπάλα) με το εξωτερικό λίγο έξω από την περιοχή με την μπάλα να αναπαύεται στο αριστερό πλαϊνό διχτάκι του ανήμπορου σε εκείνο το σημείο να αντιδράσει Κουταβασίλη. Κάπως έτσι, οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 πριν οι δυο ομάδες πάρουν την άγουσα να για αποδυτήρια στο χειρότερο χρονικά σημείο για τον Ηρακλή και στο καλύτερο για τους "κίτρινους".

Η Αναγέννηση, ορμώμενη από την ψυχολογία του γκολ, μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και έκλεισε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Ηρακλή κερδίζοντας στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή του. Στο 51' έπειτα από φάση διαρκείας ο Βερνάρδος γύρισε το σώμα του από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί παραθυράκι του Κουτζαβασίλη. Δυο λεπτά αργότερα, ο Κοζορώνης έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κουτζαβασίλη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να απομακρύνει. Στο 67' ο Βερνάρδος βρέθηκε σε θέση βολής με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Στο 69' ο Σκόνδρας έκανε την προβολή, με τον Μπαλαμώτη να απομακρύνει πάνω στην γραμμή. 

Οι γηπεδούχοι "καθάρισαν" την υπόθεση νίκη στο 80ο λεπτό. Αυτό συνέβη με τον Ριέρα να κινείται από τα δεξιά και να γυρίζει για τον επερχόμενο Αθανασιάδη που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας γράφοντας το 2-0 (στο ξεκίνημα της φάσης δεν έχει δοθεί καθαρό φάουλ πάνω στον Καψάλη Σ.). Στο 89' ο Αθανασιάδης βρέθηκε εκατοστά από το 3-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ωστόσο ο Αγγελούλης έδιωξε σωτήρια.

Το 2-0 ήταν και τελικό σκορ, με τον Ηρακλή να κρατάει την εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο από την εν λόγω αναμέτρηση. Πλέον, τα βλέμματα για την ομάδα του Παναγιώτη Διλμπέρη στρέφονται στο Κυριακάτικο παιχνίδι κόντρα στον Διαγόρα το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθότι πρόκειται για δυο ομάδες με τους ίδιους στόχους.

Διαιτητής:

Καλατζής (Θεσσαλίας)

Βοηθοί:

Ντάβελας (Μακεδονίας) – Παπαδοπούλου (Μακεδονίας)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Πρίκας, Δημόπουλος (46' Αλιατίδης), Σκόνδρας, Κοζορώνης Λαγός, Ριέρα (90' Μπάλλας), Βερνάρδος (87' Γιάκος), Τσβετάνοβ (82' Καρδαρής), Ντόγκου (46' Aθανασιάδης).

Ηρακλής Λάρισας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουζαβασίλης, Γκαλίτσιος, Καψάλης (83' Αγγελούλης), Γκουγκούδης, Μπαλαμώτης (73' Ευθυμιάδης), Αλτάνης, Τασιουλής (61' Ζαφειρίου), Μπάντροβιτς, Συρεγγέλας, Δοδοντσάκης (61' Χριστίδης), Λεσάι (83' Σούμπαση).