Βαθμολογία

Με τεχνολογική υποστήριξη η προετοιμασία του Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Ο Ηρακλής Λάρισας συνεχίζει να εξελίσσεται μέρα με την μέρα! Τι και αν δεν έμαθε ακόμη που θα αγωνίζεται, συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται τόσο ως προς το έμψυχο υλικό της ομάδας, όσο και ως προς τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί και αναβαθμίζει μέρα με την μέρα, τόσο στην ανδρική ομάδα όσο και στην ακαδημία του.

Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Λάρισας καθημερινά προπονούνται με γιλέκα που διαθέτουν GPS ώστε να αναλύονται τα αποτελέσματά τους από το προπονητικό επιτελείο.

Από τις πρώτες κινήσεις που έκανε τη νέα χρονιά η διοίκηση της ομάδας ήταν να αποκτήσει «Gps Trackers» για όλους τους ποδοσφαιριστές. Με την απόκτηση λοιπόν της γνωστής εταιρίας «Statsport Apex» σκοπεύει να βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά ακόμα και στο θέμα εξοπλισμού.

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει αυξημένες απαιτήσεις σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο. Αν προσθέσουμε την ποσοτική αύξηση των αγώνων αλλά και την συχνότητα των παιχνιδιών, τότε είναι επιβεβλημένη η συστηματική παρακολούθηση του φορτίου του ποδοσφαιριστή τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα.

Το GPS προσφέρει πολλές και διάφορες παραμέτρους για την παρακολούθηση του εξωτερικού φορτίου κάθε ποδοσφαιριστή.

Μετά το τέλος της προπόνησης/αγώνα ο υπεύθυνος για τα GPS έχει πρόσβαση στα δεδομένα τα οποία μπορεί να αναλύσει.

Με τη χρήση του GPS είναι επίσης εφικτή η ασφαλής επιστροφή ενός τραυματισμένου ποδοσφαιριστή στην αγωνιστική δράση.

Επιπρόσθετα τα δεδομένα από το GPS βοηθάνε τον γυμναστή μαζί με το προπονητικό επιτελείο στον τρόπο της προπόνησης.

Μεγάλες αλλαγές στον σύλλογο του Ηρακλή Λάρισας που μέρα με τη μέρα δείχνει τα… «δόντια» του.