Βαθμολογία

Φώτης Τακιανός... ένας τζέντλεμαν στρατηγός!

Ο Φώτης Τακιανός αποτελεί τον πιο κομβικό άνθρωπο ο οποίος άλλαξε την "ιστορία" της φετινής πορείας της ΚΑΕ Λάρισα.

Ας πάρουμε τα πράγματα βήμα - βήμα. Ο Έλληνας τεχνικός ήρθε στον κάμπο την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League, αντικαθιστώντας τον Νίκο Παπανικολόπουλο, ο οποίος παρότι ξεκίνησε με νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Κολοσσό στην συνέχεια μέτρησε επτά σερί ήττες. 

Στο άκουσμα της είδησης πως ο Φώτης Τακιανός είναι η επιλογή του Θοδωρή Ριζούλη και των ανθρώπων της ΚΑΕ Λάρισα ομολογώ πως ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα. Δεν ήταν και δεν είναι κανένας τυχαίος άλλωστε, μιλάμε για έναν προπονητή που από το 2004 βρίσκεται σε πάγκους, αρχικά ως βοηθός και μετέπειτα ως πρώτος προπονητής. Έχει κάνει πολλά μικρά "θαύματα" στην Α2 με ανόδους ως αουτσάιντερ. Επίσης, έχει δουλέψει στο εξωτερικό με τους ανθρώπους εκεί να λένε τα καλύτερα. Είναι ένας πραγματικός κύριος μέσα και έξω από το γήπεδο, ένας πάρα πολύ ταπεινός άνθρωπος που μιλάει μόνο με την δουλειά του και τις επιτυχίες του! 

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, ο Έλληνας τεχνικός ήρθε στην Λάρισα και ο στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα. Από εκεί και πέρα οτιδήποτε παραπάνω προέκυπτε μόνο κέρδος θα ήταν. Είχε δε στα χέρια του πολύ καλούς καλαθοσφαιριστές που ήρθαν μεσούσης της περιόδου, αλλά και τους Έλληνες που έμειναν από την αρχή της χρονιάς. 
 
Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του φάνηκε πως κάτι καλό γίνεται. Βλέπαμε καλαθοσφαιριστές με το μάτι τους να... γυαλίζει και να τα δίνουν όλοι, όλα για έναν κοινό στόχο του συνόλου. Ακόμη και παιδιά τα οποία αγωνιζόταν 2' ή 3'. Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό σκέλος, η ιστορία είναι γνωστή. Ο Φώτης Τακιανός έφτιαξε μια ομάδα με τρομερή ενέργεια και ένα σύνολο που διατηρούσε σωστές αποστάσεις σε άμυνα και επίθεση κάνοντας εύκολη έτσι την ίδια του την ζωή. 
 
Δεν ξέρω αν ο... στρατηγός Φώτης Τακιανός μείνει στην ΚΑΕ Λάρισα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την κουβέντα που θα έχει με τον Θοδωρή Ριζούλη. Εκείνο το οποίο θα σας πω όμως είναι πως εάν μπορούσα εγώ ο ίδιος θα γράψω το συμβόλαιό του θα το είχα ήδη κάνει και θα του το είχα πάει να το υπογράψει για όσα περισσότερα χρόνια θέλει ο ίδιος! 

Χρήστος Δαϊρετζής