Βαθμολογία

Συνάντηση Ριζούλη και Τακιανού...

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έγραψε ιστορία για το λαρισινό μπάσκετ, καθώς φέτος έγινε η ομάδα που τερμάτισε στην καλύτερη θέση από τη σύσταση του αθλήματος στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας και μία νίκη μακριά από τους τελικούς της διοργάνωσης. Κάτι το οποίο αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός, δεδομένου ότι η ομάδα στα πρώτα οκτώ παιχνίδια είχε μόλις μία νίκη και επτά ήττες!
Η επιτυχία της ομάδας έχει σίγουρα τη «σφραγίδα» του τεχνικού Φώτη Τακιανού, με τον οποίο σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση ο μεγαλομέτοχος Θόδωρος Ριζούλης για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Οι επιτυχίες πάντως ανέβασαν και τις προσδοκίες της ομάδας… Αλλά δυστυχώς δεν θα υπάρχει ευρωπαϊκό όνειρο. Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ δήλωσε ,όπως μας είπε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Θόδωρος Ριζούλης, συμμετοχή στο Basketball Champions League, αλλά η συμμετοχή της δεν έγινε δεκτή, όπως και του Άρη.
Χθες μιλώντας στην «Ε» ο Θόδωρος Ριζούλης είπε ότι: «Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο δεν έγινε δεκτή η συμμετοχή μας και έγινε ομάδων που τερμάτισαν πιο χαμηλά βαθμολογικά από μας. Θα ρωτήσω την αρμόδια Επιτροπή και ελπίζω να πάρουμε πειστικές απαντήσεις».
Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Basketball Champions League, εξασφαλίζοντας την απευθείας συμμετοχή τους στους Ομίλους της διοργάνωσης της FIBA.
Το BCL ανακοίνωσε επισήμως τις 28 ομάδες που θα συμμετάσχουν απευθείας στους Ομίλους της σεζόν 2022-23. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διοργάνωση, καθώς δεν υπάρχει ελληνική ομάδα στα προκριματικά.
Η διοργανώτρια αρχή του BCL ενημέρωσε πως περισσότερες από 70 ομάδες κατέθεσαν αίτηση για τη συμμετοχή τους στον θεσμό. Από αυτές, οι 28 θα βρεθούν απευθείας στη regular season και 24 θα μπουν στη διαδικασία των προκριματικών.
Η regular season αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, προκρίνονται αυτόματα στη φάση των «16». Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-3, θα παίξουν την πρόκριση στη β’ φάση σε σειρές play-in. Οι οκτώ καλύτερες ομάδες της φάσης των «16» προκρίνονται στα προημιτελικά, ενώ το Final 4 θα διεξαχθεί τον Μάιο.

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΚΑΛΕΙ ΜΟΥΝΤΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφαν Μούντι που εντυπωσίασε τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ έχει δύο προτάσεις. Η μία είναι από τον Προμηθέα Πατρών και η άλλη είναι από το Περιστέρι. Κατά πληροφορίες, τον έχει ενοχλήσει ο Λαρισαίος προπονητής του μπάσκετ στο Περιστέρι Βασίλης Σπανούλης.

Του Σωτ. Κέλλα
Πηγή: Ελευθερία