Βαθμολογία

Ωδή στην τεράστια ΚΑΕ Λάρισα! που συνεχίζει να συγκινεί!

Η ΚΑΕ Λάρισα συνεχίζει να γράφει ιστορία και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο αφού επικράτησε του Παναθηναϊκού με 84 - 77 στο κατάμεστο "Κλειστό Γήπεδο Νεάπολης" και έφερε στα ίσα (1-1) την σειρά για την ημιτελική φάση της Basket League.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

Ως άνθρωπος, έχω πολλές ιδιαιτερότητες. Μια από αυτές είναι ότι θέλω να πηγαίνω αρκετά πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων στο γήπεδο είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο είτε μιλάμε για μπάσκετ. Παρακολουθώντας λοιπόν τα πρώτα πατήματα των καλαθοσφαιριστών του Φώτη Τακιανού στο παρκέ διέκρινα ότι αυτοί άνθρωποι έχουν δίψα για να "τρυπήσουν" με το κεφάλι το ταβάνι τους. Τα μάτια τους γυάλιζαν και το πάθος ξεχύλιζε. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός εκτιμώ ότι ίσως και να υποτίμησε το ματς και το παραλίγο πάθημα του αγώνα του πρωταθλήματος αλλά και η καλή εμφάνιση της Λαρισινής ομάδας δυο ημέρες νωρίτερα στο ΟΑΚΑ του έγινε μάθημα.

Στα καθαρά αγωνιστικά η ομάδα του στρατηγού Φώτη Τακιανού έχτισε μια μεγάλη διαφορά και μέχρι τα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου την διαχειρίστηκε εύκολα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι και άρχισε να πιέζει. Αυτό συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, όμως έβλεπες στα μάτια ολονών μια περίσσεια ψυχραιμία. Ο τρόπος με τον οποίο οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τέταρτη περίοδο είναι κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστος. Η Λάρισα μπήκε στο παρκέ για να σκοράρει και να μην νικηθεί από την εσωστρέφειά της και τον σεβασμό που προκαλεί το όνομα του αντιπάλου.

Η ομαδα του Φώτη Τακιανού έμεινε συγκεντρωμένη έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και πανηγύρισε μια εξαιρετικά ιστορική νίκη. Οι καλαθοσφαιριστές, το προπονητικό επιτελείο, ο Θεόδωρος Ριζούλης και άπαντες γύρω από την ΚΑΕ Λάρισα έγιναν ένα με την φωνή του Λαρισινού κόσμου ο οποίος κατέκλυσε το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα παραμένει το καυτό φαβορί για την πρόκριση στον τελικό και η λογική λέει πως αυτός θα προκριθεί εκεί. Αλήθεια όμως... ο αθλητισμός είναι παραμύθι και ποτέ δεν ξέρεις τι έχει γράψει ο συγγραφέας μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα.

Κλείνοντας, εύχομαι ο Φώτης Τακιανός να παραμείνει κάτοικος Λάρισας για πάρα πολλά χρόνια ακόμη. Πολλοί τον ανακάλυψαν τώρα, όμως ο τεχνικός της ΚΑΕ Λάρισα έχει κάνει πολλές υπερβάσεις κατά το παρελθόν με επικές ανόδους από την Α2. Η ομάδα του είναι μια ωραία παρέα, που παίζει σύγχρονο μπάσκετ, με γρήγορες κινήσεις, πιεστική άμυνα πάνω στην μπάλα και σωστές αποστάσεις σε άμυνα και επίθεση.