Βαθμολογία

Ο Θεόδωρος Ριζούλης μιλά στο Athleticlarissa!

Στο Athleticlarissa και τον Χρήστο Δαϊρετζή μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα Θεόδωρος Ριζούλης, μετά και την τεράστια επιτυχία της ομάδας η οποία προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες του πρωταθλήματος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Λάρισα, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν, την ιστορία που έγραψε η ομάδα φέτος αλλά και πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να παλεύουν με σοβαρότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της ομάδας. 

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την φετινή προσπάθεια και τι θεωρείτε εσεις πως ήταν το κομβικό για την αγωνιστική αλλαγή της ομάδας; 
 
" Εντάξει η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Ξεκινήσαμε με ένα αρνητικό σερί μιας νίκης έναντι επτά ηττών. Εν συνεχεία έπρεπε να κάνουμε κάποιες κινήσεις έτσι ώστε να το αλλάξουμε αυτό. Βασικά  το ξεκίνημα γίνεται πάντα από τον προπονητή, εμείς αλλάξαμε τον κύριο Παπανικολόπουλο με τον κύριο Τακιανό. Μετά από αυτό ενισχυθήκαμε σε τρεις κομβικές θέσεις για την ομάδα στο πεντάρι και στον άσσο που ήρθαν ο Μάριτς και ο Μούντι αντίστοιχα, αλλά και στην θέση τέσσερα που ήρθε ο Μπέρνις. Σε συνδυασμό βέβαια με την ψυχολογία που άλλαξε αρχίζοντας να παίρνουμε τις πρώτες νίκες, άλλαξε το κλίμα, μείναμε ομάδα, αντιδράσαμε και σιγά σιγά ήρθαν τα αποτελέσματα. Πλέον η ομάδα πάει στον αυτόματο πιλότο, όπως έχει συνηθίσει να πηγαίνει."
 
Πιστεύετε ότι η έλευση του Φώτη Τακιανού ήταν η σημαντικότερη αλλαγή και το "κλειδί"στο να αλλάξουν τα πράγματα;
 
"Ναι ναι, σας είπα ότι το βασικό ήταν η αλλαγή του προπονητή. Μετά με τις αλλαγές και των παικτών άλλαξε το κλίμα και άρχισαν να έρχονται τα αποτελέσματα που θέλαμε όλοι."
 
Η ομάδα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες του πρωταθλήματος, τι σημαίνει αυτό συνολικά για το μπάσκετ της πόλης; 
 
"Και μόνο το ότι είμαστε στα playoffs είναι ιστορικό και φέτος γράψαμε την δική μας ιστορία. Η τετράδα για εμάς σημαίνει μια καινούργια αρχή, αλλά και συνάμα περισσότερες υποχρεώσεις και από την πλευρά της διοίκησης και από την πλευρά του κόσμου όμως." 
 
Τέλος, βλέπουμε την ΚΑΕ Λάρισα να κάνει κάτι διαφορετικό στον αθλητισμό της πόλης και να φέρνει νέο κόσμο στο γήπεδο, πως το αντιλαμβάνεστε εσείς; 
 
"Σίγουρα! Εάν το σκεφτείτε ότι οι παλιές προσπάθειες απέτυχαν, βλέπε Γυμναστικό Φάρο, βλέπε ΑΕΛ με την συγχώνευση με την Ολύμπια. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και πιστεύω ότι θα έρθει το αποτέλεσμα. Κάναμε υπομονή γιατί δεν είχαμε πάντα καλές χρονιές, η πρώτη χρονιά ήταν καλή στην Basket League, στην δεύτερη όμως σωθήκαμε οριακά. Παρόλα αυτά επιμείναμε στον στόχο, επιμείναμε στο πλάνο μας και φέτος δικαιωθήκαμε. Κακά τα ψέματα κάθε χρονιά δεν θα είναι η ίδια. Δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με σοβαρότητα. Αυτό που βλέπει ο κόσμος εδώ και τρία χρόνια, αυτό θα είμαστε, πάντα με ταπεινότητα."