Βαθμολογία

Τι κόσμος και τι ομάδα!

Η ΚΑΕ Λάρισα έζησε ιστορικές στιγμές, αφού προκρίθηκε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος επικρατώντας εντός έδρας με 83-82 του Κολοσσού. Το ματς έσπασε καρδιές, με την κανονική διάρκεια να λήγει 72-72 και τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

Παρακολουθήσαμε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο οποίο δυο πολύ καλές ομάδες αγωνίστηκαν με το "μαχαίρι στα δόντια". Ο Κολοσσός ήταν ανώτερος στο πρώτο δεκάλεπτο με την Λάρισα να δυσκολεύεται επιθετικά, αλλά και στα αμυντικά ριμπάουντ κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα της Ρόδου να ανακτά κατοχές. Από εκεί και πέρα η ΚΑΕ Λάρισα ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της και έγινε μια πραγματική μάχη στο παρκέ του "Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης".

Στα τελευταία λεπτά του τετάρτου δεκαλέπτου εκτιμώ ότι η ομάδα που έχει χτίσει μέρα με την μέρα ο Φώτης Τακιανός έβγαλε χαρακτήρα μεγάλου μπασκετικού κλάμπ.Με φάση του αγώνα το σλάλομ του Μούντι και το δίποντο του Αμερικανού το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί εκτιμώ πως όλοι όσοι βρισκόμασταν στο γήπεδο, αλλά και όσοι το παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες κατάλαβαν πως αυτό το παιχνίδι δεν γινόταν να χαθεί και έτσι έγινε.

Με το τέλος του παιχνιδιού άπαντες στην Λάρισα ξέσπασαν. Στιγμή του αγώνα στα δικά μου μάτια ήταν το κλάμα του Φώτη Τακιανού στην αγκαλιά του Θεόδωρου Ριζούλη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Έλληνας τεχνικός παρέλαβε την ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση και πλέον βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος έχοντας απέναντί του την πρόκληση του να τεθεί αντιμέτωπος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το κομμάτι του κόσμου δεν το παρέλειψα, το άφησα τελευταίο. Για τον κόσμο δυο πράγματα μπορεί να σχολιάσεις. Το πρώτο είναι πως σήμερα ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Το δεύτερο στα δικά μου μάτια είναι ότι αποτέλεσε τον έκτο καλαθοσφαιριστή βάζοντας κάτι παραπάνω από το δικό του "λιθαράκι" στην σημερινή νίκη - πρόκριση.

Αυτή η φετινή επιτυχία κατ' εμέ ανήκει κατά σειρά στην διοίκηση, τον προπονητή και τους καλαθοσφαιριστές. Μηδενός εξαιρουμένου έκαναν υπερπροσπάθεια και πλέον έχουν μπροστά τους μια πρόκληση. Και αν με τον Κολοσσό οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες, πλέον έχουν να παίξουν μια σειρά αγώνων χωρίς άγχος όντας το αουτσάιντερ. Αυτό από μόνο του θεωρώ ότι είναι μια τεράστια πρόκληση.