Βαθμολογία

Τακιανός: «Είναι τιμή να το ακούς από αντιπάλους»

Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος, ένα εκπληκτικό κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν γύρω από την αποδοχή της διαφορετικότητας… Σαν αυτό το παραμύθι μοιάζει η πορεία που είχε φέτος η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και από την τελευταία θέση στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ βρέθηκε στο τέλος του πρωταθλήματος στο Τσάμπιονς Λιγκ τερματίζοντας στην έκτη θέση…
Ας μην κρυβόμαστε, η ομάδα άλλαξε πρόσωπο με τρεις προσθήκες παικτών του Μούντι, του Μάριτς και του Μπέρζινς, επιλογές που έγιναν από τον τεχνικό Φώτη Τακιανό που ανέλαβε την ομάδα όταν αυτή ήταν στην τελευταία θέση.
Πώς έγινε αυτή η επιλογή; Ο Φώτης Τακιανός μας λέει: «Το σκεπτικό ήταν να αποφασίσουμε τι χρειάζεται η ομάδα, πώς θέλουμε να παίξουμε και πώς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις άλλες ομάδες. Πήραμε τον Μάριτς για να έχουμε έναν παίκτη κοντά στο καλάθι, τον Μούντι για να έχουμε έναν ηγέτη και να παίρνει την μπάλα στα δύσκολα και τον Μπέρζινς για να βοηθάει τον Κρουμπάλι. Και ήταν δύσκολο να επιλέξουμε αφού το καλοκαίρι υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μέσα στην αγωνιστική περίοδο όχι».
*Ο προπονητής του Προμηθέα Πατρών Μάκης Γιατράς είπε ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ μετά τον Ολυμπιακό. Εσείς πώς το σχολιάζετε;
«Εγώ δεν μπορώ να το πω, σέβομαι την άποψή του και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Είναι τιμή να το ακούς από αντιπάλους».
*Τα όνειρα της ομάδας μέχρι πού φτάνουν;
«Εμείς δημιουργήσαμε στόχους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αρχικά να σωθούμε, στη συνέχεια να μπούμε στα πλέι οφ, και μετά στην καλύτερη θέση (σ.σ. μέχρι προχθές καλύτερη θέση για λαρισινή ομάδα ήταν η 7η της Ολύμπια την περίοδο 2007-2008). Τερματίσαμε στην 6η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή διοργάνωση».
*Μπορεί να φτάσει και στην τετράδα αποκλείοντας τον Κολοσσό Ρόδου;
«Είμαστε αουτσάιντερ βάσει βαθμολογίας, αλλά θα προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτά τα παιχνίδια κόντρα σε μια ομάδα που μπορούμε να ανταγωνιστούμε και δεν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός».
*Πώς σχολιάζεις την εμφανή απουσία του κόσμου;
«Δεν μας αφήνει ευχαριστημένους η απουσία του κόσμου στα παιχνίδια, αλλά η εξέλιξη στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας πιστεύω ότι θα προσελκύσει φιλάθλους ή θα δημιουργήσουμε φιλάθλους».
*Ο Τακιανός θα μείνει και τη νέα χρονιά;
«Θα πρέπει να τελειώσει η φετινή χρονιά. Θα γίνουν συζητήσεις και θα είναι ευχής έργο να συνεχιστεί αυτό που δημιουργήσαμε, δεν είναι όμως η στιγμή να συζητηθεί. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου…».
Ο πρώτος αγώνας με τον Κολοσσό Ρόδου πραγματοποιείται στη Ρόδο στις 29 Μαΐου.

Πηγή: Ελευθερία
Του Σωτ. Κέλλα