Βαθμολογία

Κέρδισε τον Προμηθέα και βλέπει 6η θέση! (PICS)

Η ΚΑΕ Λάρισα επικράτησε με 84 - 77 του Προμηθέα Πατρών στο Κλειστό της Νεάπολης, για εξ αναβολής αναμέτρηση της 17ης που διεξήχθη στο κλειστό της Νεάπολης. Αξίζει να αναφέρουμε πως με νίκη το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Ιωνικό η Λαρισινή ομάδα θα διασφαλίσει την 6η θέση στο πρωτάθλημα, αποφεύγοντας τον Παναθηναϊκό και βρίσκοντας απέναντί της τον Κολοσσό Ρόδου που σίγουρα αποτελεί μια πολύ δυνατή ομάδα.

Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής

Παρακολουθώντας από πολύ κοντά την αναμέτρηση, κατανόησα από την προθέρμανση των γηπεδούχων ότι το μάτι τους "γυάλιζε". Παρά το κακό ξεκίνημα, η είσοδος του Θοδωρή Ζάρα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Λάρισας που μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε να διαχειρίζεται άψογα την κατάσταση.

Πέρα από αυτό το σημείο, ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση ανακτώντας το προβάδισμα με το σκορ να είναι 69-66 υπέρ του στα μισά του 4ου δεκαλέπτου. Ωστόσο, εκεί ο Φώτης Τακιανός και η ομάδα του έδειξαν χαρακτήρα καταφέρνοντας να πάρουν τελικά (δίκαια) την νίκη που στο μεγαλύτερο διάστημα κρατούσαν.

Εάν σκεφτούμε ότι μερικούς μήνες πριν συζητούσαμε ίσως και  για σενάρια υποβιβασμού καταλαβαίνετε για τι αγωνιστική πρόοδο μιλάμε.Η άψογη διοίκηση που για τον Λαρισινό αθλητισμό είναι ένα πραγματικό κόσμημα, προσέλαβε τον Φώτη Τακιανό που άλλαξε την κατάσταση και μαζί με τους καλαθοσφαιριστές του έκαναν αυτή την μεγάλη επιτυχία.

Δεν ανακαλύπτω και την Αμερική αλλά εκτιμώ πως η Λάρισα θα κερδίσει εύκολα τον Ιωνικό και θα βρει στους αγώνες κατάταξης απέναντι της τον Κολοσσό. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα όμως οι πιθανότητες θα είναι πάνω - κάτω μοιρασμένες.

Θα τα πούμε εκ νέου σίγουρα για την ΚΑΕ Λάρισα. Μέχρι τότε εκτιμώ πως όλοι τους αξίζουν την στήριξη και την παρουσία του Λαρισινού κόσμου στο γήπεδο για ένα τμήμα που βγάζει υγεία, προάγει τον αθλητισμό και είναι άκρως εξελίξιμο.