Βαθμολογία

«Ας αποτελέσει παρακαταθήκη για όλους μας»

Η Λάρισα έχασε στις λεπτομέρειες από τον Παναθηναϊκό στην 10η, εξ' αναβολής, αναμέτρηση της Basket League με 86 - 90, με τον Φώτη Τακιανό να είναι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιημένος για την εμφάνιση της ομάδας του.

Πιο Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω από το γεγονός της δολοφονίας ενός 19χρόνου παιδιού, του Άλκη. Είμαστε συγκλονισμένοι όπως και όλος ο κόσμος. Ευχή όλων μας να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο, να μπορέσουμε μέσα από την παιδεία μας να αφανίσουμε αυτόν τον φανατισμό, ο οποίος οδηγεί σε τέτοια κακά νέα. Όσον αφορά το παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που για 33' κυριαρχήσαμε κόντρα ενός αξιόλογου και δυνατού αντιπάλου. Μπορέσαμε μέσα από την τακτική μας σε επίθεση και άμυνα να επιβληθούμε του Παναθηναϊκού. Στο πρώτο ημίχρονο όταν και είχαμε δυνάμεις και δεν είχαμε και προβλήματα με τα φάουλ, μπορούσαμε και διαχειριζόμασταν την κατάσταση σε υψηλό επίπεδο. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήθηκαν δύο προβλήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με τα φάουλ. Όταν φορτώθηκαν οι παίκτες μας με φάουλ υποχρεωθήκαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό ροτέσιον, το οποίο δεν μας βοηθούσε στην τακτική μας. Το δεύτερο ήταν η επιθετική παραγωγικότητα του Νέντοβιτς. Ξέρουμε την ποιότητά του, αλλά σήμερα νομίζω παρουσιάστηκε καλύτερος από ποτέ. Του επιτρέψαμε βέβαια να βρει ρυθμό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν όμως ασταμάτητος. Ότι και να δοκιμάσαμε για να τον αντιμετωπίσουμε, δεν πέτυχε. Η εικόνα της ομάδας μας ήταν πάρα πολλή καλή. Η διάθεση, η ενέργεια και η συγκέντρωση των παικτών μας ήταν σε υψηλό επίπεδο. Ας αποτελέσει αυτό το παιχνίδι παρακαταθήκη για όλους μας. Να δούμε τα όποια λάθη κάναμε και να δουλέψουμε πάνω σε αυτά».

Πρίφτης: «Συγχαρητήρια στη Λάρισα»

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, αφού έδωσε τα συγχαρητήρια στην ομάδα της Λάρισας για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε, σχολίασε και το γεγονός πως η ομάδα του έχει δώσε πέντε παιχνίδι σε δέκα μέρες.

«Θέλω να πω συγχαρητήρια στη Λάρισα για τον τρόπο που αγωνίστηκε. Έχει αλλάξει πάρα πολύ το επίπεδό της μετά τις προσθήκες που έχει κάνει. Για εμάς ήταν δύσκολο στη διαχείρηση καθώς τις τελευταίες δέκα μέρες έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια. Σήμερα τα κάναμε όλα ανάποδα. Η ενέργεια που βγάλαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, έπρεπε να την είχαμε βγάλει στο πρώτο και έτσι φέραμε το παιχνίδι εκεί που το φέραμε. Και πάλι συγχαρητήρια στη Λάρισα».