Βαθμολογία

Τακιανός: «Η τελική έκβαση δεν φωτογραφίζει ακριβώς την προσπάθειά μας»

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στον Κολοσσό στη Ρόδο στάθηκε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο προπονητής της Λάρισας, Φώτης Τακιανός. Πιο Αναλυτικά:

«Ήταν εκ προοιμίου ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Για εμάς ήταν μία εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα σε έναν αντίπαλο που κάνει καλή πορεία. Ήρθαμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις και πιθανότητες τη νίκη με καλή ψυχολογία, ύστερα από τρεις σερί νίκες.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παρουσιάστηκαν διάφορες διακυμάνσεις. Καταφέραμε να ήμασταν ανταγωνιστικοί, να καλύψουμε διαφορές. Κομβικό σημείο του αγώνα όταν το σκορ ήταν το 51-58. Νομίζω ότι σε εκείνο το σημείο υπάρχει μία αναστάτωση στην ομάδα. Δεν κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας και μπήκαμε σε μία διαδικασία που θα έπρεπε να ήταν εντελώς διαφορετική και να κρατήσουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Θεωρώ ότι η τελική έκβαση δεν φωτογραφίζει ακριβώς την προσπάθειά μας και τι δείξαμε στο γήπεδο. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, δηλαδή, πως σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού όταν υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν, εμείς να έχουμε τη συγκέντρωσή μας σε ένα υψηλό επίπεδο.

Όπως επίσης πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ στη διαδικασία πως θα πρέπει να κάνουμε καλύτερη διαχείριση όταν έχουμε τις διαφορές και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτό το δώσαμε εύκολα στην ομάδα της Ρόδου.

Το τελευταίο κομμάτι που πρέπει να αναφέρω είναι ότι δεχθήκαμε πολλά προσωπικά καλάθια. Σημαίνει ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε και την προσωπική μας άμυνα, εκτός από την ομαδική. Στο δεύτερο ημίχρονο τα περισσότερα καλάθια είχαν παίκτες που αποφάσιζαν με την μπάλα στα χέρια και δυστυχώς εκτέλεσαν με μεγάλο ποσοστό.

Θα τα δούμε όλα αυτά και θα δουλέψουμε σκληρά. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας για να παρουσιαστούμε πιο ανταγωνιστικοί στα επόμενα παιχνίδια. Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μας αφήνει ευχαριστημένους, αλλά δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε σ’ αυτή».

Καντζούρης: «Μεγάλη νίκη, είχαμε πολλά προβλήματα μέσα στην βδομάδα»

Στη σημασία της νίκης κόντρα στη Λάρισα στάθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Κολοσσού, Ηλίας Καντζούρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Πιο Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα. Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη, τηρουμένων των αναλογιών. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, με πάρα πολλά ζητήματα. Το παιχνίδι είχε πολλά πάνω-κάτω. Βρεθήκαμε από 12 πάνω, να είμαστε και οκτώ κάτω. Αλλά, παρ’ όλα αυτά οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα για άλλη μία φορά.

Είχαν τα ψυχικά αποθέματα να κάνουμε ένα καταπληκτικό φίνις στο παιχνίδι και να μπορέσουμε να πάρουμε μία νίκη που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».