Βαθμολογία

«Η ομάδα έχει μέταλλο και πρέπει να το αξιοποιήσουμε»

Πανευτυχής παρουσιάστηκε ο προπονητής της Λάρισας, Φώτης Τακιανός, αμέσως μετά την νίκη της ομάδας στην Νίκαια με 84 - 89.

Αυτήν η νίκη ήταν η τρίτη διαδοχική στο πρωτάθλημα της Basket League, φτάνοντας συνολικά τις τέσσερις στις σεζόν και πλέον ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Πιο Αναλυτικά:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας μας και πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, με την λογική ότι ήταν ένα παιχνίδι σήμερα που εξ' αρχής ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά οι συνθήκες που παρουσιαστήκαν στη διάρκεια του ματς το έκαναν ακόμη δυσκολότερο. Οι περισσότερες αποφάσεις που πάρθηκαν, πάρθηκαν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και ήταν εκτός πλάνου, με την λογική πως οι συνθήκες που παρουσιάστηκαν ήταν πρωτόγνωρες για εμάς.

Ήταν πρωτόγνωρες οι γρήγορες αποβολές παικτών, το ότι φορτώθηκαν παίκτες φάουλ νωρίς στο παιχνίδι. Υπήρχε γενικά μια αναστάτωση την οποία δεν την συναντάς εύκολα. Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη μας, απέναντι ενός πολύ καλού αντιπάλου και μέσα σε μια δύσκολη έδρα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη μεγάλη νίκη στην ομάδα, με την λογική ότι παίζουμε για μια ακόμη φορά χωρίς έναν βασικό μας παίκτη, τον οποίο τον αναπληρώνουν όλα τα υπόλοιπα τα παιδιά επάξια. Η μεγαλύτερη επιτυχία σαφώς είναι οι νίκες που κάναμε, αλλά και το γεγονός πως παρουσιάζουμε ένα σύνολο το οποίο μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε απουσία παρουσιάζεται μέσα στο παιχνίδι. Νομίζω αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλουμε. Η ομάδα έχει ένα μέταλλο και πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και στον δεύτερο γύρο.

Εμείς, περιμένουμε να γυρίσει ο τραυματίας παίκτης μας και να ενσωματωθεί ο καινούργιος, καθώς αυτήν την στιγμή αγωνιζόμαστε με τέσσερις ξένους. Αυτό είναι μεγάλο ντεσαβαντάζ για εμάς. Θέλουμε να παρουσιάσουμε την ομάδα όπως εμείς θέλουμε και να έχουμε μια ανοδική πορεία».