Βαθμολογία

Ο Φώτης Τακιανός νέος τεχνικός στην ΚΑΕ Λάρισα

Ο Φώτης Τακιανός είναι από χθες το βράδυ ο νέος τεχνικός στην ΚΑΕ Λάρισα. Οι εξελίξεις στους «κυανόλευκους» ήταν ραγδαίες, καθώς λίγο μετά την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Νίκο Παπανικολόπουλο ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Θεόδωρος Ριζούλης, συμφώνησε με τον Φώτη Τακιανό ο οποίος αναμένεται σήμερα στη Λάρισα. Ο Νίκος Παπανικολόπουλος πλήρωσε την κακή εκκίνηση της Λάρισας στην Α1 Ανδρών / Basket League (1-5) και όπως ανακοίνωσε η «κυανόλευκη» ΚΑΕ, η λύση της συνεργασίας έγινε κοινή συναινέσει.

Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ

Ο νέος τεχνικός της Λάρισας Φώτης Τακιανός ως παίκτης αγωνίστηκε σε Μακεδονικό, ΠΑΟΚ, Άρη, ΚΑΟΔ, ΜΕΝΤ, Σιάτιστα, ενώ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στο Πανόραμα το  2001, όπου θήτευσε για δύο χρόνια. Για δύο σεζόν διετέλεσε βοηθός του Λευτέρη Κακιούση σε Ηρακλή και ΑΕΚ (στη 2η η Ένωση έπαιξε και στην Ευρωλίγκα), ενώ τη σεζόν 2006-2007 ήταν βοηθός του Πρέλεβιτς και του Πιλαφίδη στον ΠΑΟΚ. Στα μισά σχεδόν της περιόδου ανέλαβε το Πανόραμα που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και το ανέβασε στην Α12 και στη σεζόν 2007-08 στην Α1 Εθνική κατηγορία.
Το 2008-09 ανέλαβε το Ρέθυμνο και στη συνέχεια πήγε στη Δράμα, όπου τη 2η χρονιά (2010-11) ανέβασε τον ΚΑΟΔ στην Α1. Εργάστηκε ακόμα στον ΟΦΗ, αλλά και στη Δόξα Λευκάδας για τρία χρόνια στην Α1, αλλά και στην Α2. Στη συνέχεια ανέλαβε την ομάδα του Δούκα από την οποία αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων και ακολούθως για ένα διάστημα εργάστηκε σε ομάδα του Κοσόβου. Έχει θητεύσει στην Κύπρο στον Απόλλωνα Λεμεσού, στα Σκόπια στον πάγκο της Ραχοβέτσι, ενώ πρόσφατα είχε ένα πέρασμα από το Κατάρ.

Του Αρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Ελευθερία