Βαθμολογία

Eurobasket 2022: Ξεκίνημα «φωτιά» στο Μιλάνο

Το πρόγραμμα της στη φάση των ομίλων του Eurobasket έμαθε η Εθνική ομάδα - Οι ημερομηνίες των αγώνων. Στον 3ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2022 κληρώθηκε η εθνική ανδρών και θα αντιμετωπίσει τις Κροατία, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Ουκρανία και Εσθονία στην πρώτη φάση.

Η κλήρωση διενεργήθηκε στο Βερολίνο, δηλαδή στην πόλη που θα φιλοξενηθούν οι νοκ άουτ αγώνες μέχρι και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Ο2 Arena), το 2022, με την εθνική να μπαίνει στην κληρωτίδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Μετά τη διενέργεια της κλήρωσης προέκυψαν τέσσερις ομίλοι των έξι ομάδων. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε Πράγα (Τσεχία), Τιφλίδα (Γεωργία), Κολωνία (Γερμανία) και Μιλάνο (Ιταλία).

Το Ευρωμπάσκετ 2022 θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 του ίδιου μήνα. Στην πρεμιέρα της η Εθνική ομάδα θα βρει απέναντι της την Κροατία, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική θα κοντραριστεί με την Ιταλία σε ένα ξεκίνημα «φωτιά». Την 3η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Μεγάλη Βρετανία. Στη συνέχεια θα κοντραριστεί με την Ουκρανία, για να τελειώσει τις υποχρεώσεις της με την Εσθονία.