Βαθμολογία

Παπαδάκης: Από την Triple Crown στο τρίποντο παραμονής

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε κόντρα στον Ηρακλή ανανέωσε την παραμονή της Λάρισας στην Basket League ενώ συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Στους τρεις τελευταίους αγώνες ο Παπαδάκης έχει κατά μέσο όρο 17 πόντους- 3,7 ασίστ αλλά και συνολικά 11/20 τρίποντα! Είναι η σπεσιαλιτέ του τα σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα. Σουτάρει με 40,2% φέτος (συνολικά 33/82) ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο All Star Game του 2020 ήταν και ο νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων στη μονομαχία με το Νίκο Χατζή (rising stars- all stars). Στο μεγάλο τελικό έφρασε μέχρι τον ημιτελικό όπου έκανε δύσκολη τη ζωή του (μετέπειτα νικητή) Μπόμπι Μπράουν μέχρι να… υποκύψει.

Φέτος με τη Λάρισα έχει 6,9 πόντους-2,5 ασίστ σε 17΄14’’ συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Με highlight φυσικά το τρίποντο παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Πέρυσι σε 12 αγώνες με τον Παναθηναϊκό είχε 3,7 πόντους αλλά και 43,5% στα τρίποντα (10/23). Προηγήθηκε με τριετία στον Κολοσσό, όπου αγωνίστηκε δανεικός από τον Παναθηναϊκό. Και ήταν μόλις 18 ετών όταν με 10 πόντους και 2/3 τρίποντα ηγήθηκε της νίκης του Κολοσσού στο Ρέθυμνο.

Ένα χρόνο νωρίτερα ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς του έδωσε, στα 17 του, την ευκαιρία για το ντεμπούτο του στην Basket League. Οι απουσίες των Μποχωρίδη, Κόνιαρη, Γκιστ και Παππά έφεραν τον μικρό στην 12άδα. Στο τελευταίο δίλεπτο κόντρα στον Κολοσσό, πέτυχε ένα τρίποντο, είχε ένα κλέψιμο αλλά κι ένα λάθος. Όμως κέρδισε εκτός της συμμετοχής, μια αγκαλιά από τον Δημήτρη Διαμαντίδη κι ένα χειροκρότημα από τον κόσμο.


Είναι ανιψιός του Άρη Παπαδάκη ο οποίος τη δεκαετία του ’90 αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία με τον Μίλωνα και τη Δάφνη.

Ο Παναθηναϊκός τον έστειλε δανεικό στη Λάρισα προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Παπαδάκης άρπαξε την ευκαιρία. Κι όχι απλώς έγινε πολύ σημαντικός παίκτης για τη Λάρισα αλλά έφτασε και στην Εθνική ομάδα! Στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου, στο ντεμπούτο του, με 3/3 τρίποντα ηγήθηκε της ανατροπής απέναντι στη Λετονία όπου η Εθνική ομάδα νίκησε με 97-94 στην παράταση.

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση καθώς η εξέλιξή του είναι μεγάλη. Και σίγουρα χρειάζεται ακόμα μια «γεμάτη» σεζόν και σημαντικό ρόλο σε ομάδα. Τον Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 23 του χρόνια. Πρέπει να παίζει όχι να κάθεται.

Sportime.gr