Βαθμολογία

ΚΑΕ Λάρισα - Περιστέρι BC: Η συνέντευξη Τύπου

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ηττήθηκε (76-98) κάνοντας απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στο Περιστέρι BC για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, και η παραμονή στην κορυφαία βαθμίδα του ελληνικού μπάσκετ, αναμένεται να κριθεί στα επόμενα τρία παιχνίδια, όταν και ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος.

Στη συνέντευξη Τύπου όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νίκος Παπανικολόπουλος τόνισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών, ενάντια σε έναν αντίπαλο γεμάτο από ποιότητα και λύσεις, σε αντίθεση με την ομάδα μας, η οποία ταλαιπωρείται από απουσίες.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τις προσπάθειες των καλαθοσφαιριστών του, οι οποίες έφεραν και το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν οι «κυανοκίτρινοι», που έμειναν στα υψηλά «στρώματα».

Αναλυτικά:

Σωτήρης Μανωλόπουλος (Περιστέρι BC):
Για τον Κορωναίο:
«θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στον κ. Κορωναίο, μια τεράστια μορφή του ελληνικού μπάσκετ. Έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ. Είναι μαχητής και πιστεύω ότι θα είναι το συντομότερο κοντά στην οικογένειά του».

Σχόλιο για το παιχνίδι: «Θέλω να πω πολλά «ευχαριστώ» στην ομάδα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory για την φιλοξενία, καθώς ήταν άψογη. Θεωρούσα ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν το είχαμε αποδείξει. Κι αυτό για 40 λεπτά. Παίζαμε καλύτερα όμως, για 30 λεπτά. Το αποδείξαμε σήμερα. Η άμυνα ήταν καταπληκτική αλλά και η κυκλοφορία της μπάλας. Είχαμε έναν υπερβολικό αριθμό ασίστ, ωστόσο κάναμε και λάθη που πρέπει να διορθώσουμε.

Να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Λάρισα, που είναι εξαιρετική ομάδα. Αδικείται από την απουσία του Σμιθ, τον οποίο είχα για δύο χρόνια στη Λήμνο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και αποτελεί σημαντικό κενό. Δεν περίμενα το ματς να πάει μ’ αυτό τον τρόπο».

Νίκος Παπανικολόπουλος (ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory):
Για το παιχνίδι: «Ευχαριστούμε το Περιστέρι που μας έδειξε κατάφατσα την αλήθεια. Με 96 πόντους ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα αντίπαλο που τα κορμιά ήταν σε διαφορετικό μέγεθος από τα δικά μας, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε κάτι. Αν δεν παίξεις στην επαφή, αν δεν παίξεις δυνατά στην άμυνα, ειδικά με το τωρινό ρόστερ που έχουμε, η εικόνα ήταν μια πραγματικότητα. Δυστυχώς, άσχημη για μας.

Έχουμε τρία παιχνίδια που είναι σημαντικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα ανασυνταχθούμε και θα προχωρήσουμε.

Για τα σημαντικά σημεία: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Στην άμυνά μας, το πρόβλημά μας ήταν στην πρώτη γραμμή και στα ροτέσιον. Άνοιξαν την άμυνά μας υπερβολικά, αλλά σταμάτα τους με φάουλ. Δεν μπορεί στο τρίτο δεκάλεπτο να ξεκινάμε, ενώ στην επίθεση λειτουργούμε κάπως λογικά, στην άμυνα δεν έχουμε κάνει χρήση του πλεονεκτήματος που μας δίνει το φάουλ».

Για την ενίσχυση: «Η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του Σμιθ δεν είναι εύκολη. Η ομάδα έχει κλείσει τουλάχιστον, τρεις παίκτες από την αρχή του τραυματισμού. Ο ένας παίκτης έφυγε κατευθείαν για Αμερική, ενώ τον περιμέναμε να πετάξει από Πολωνία, ο άλλος αρνήθηκε τελικά και ο τρίτος παίκτης αντιμετωπίζει πρόβλημα αναχώρησης από το Ισραήλ. Είναι αντικειμενικές δυσκολίες, θα τις αντιμετωπίσουμε κι αυτές. Το σίγουρο είναι ότι με το Μεσολόγγι πρέπει να έχουμε έναν παίκτη».