Βαθμολογία

Άνετη επικράτηση για το Περιστέρι BC

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory δεν ήταν διόλου ανταγωνιστική απέναντι στο Περιστέρι BC, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με άνεση από το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, στην ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής στη Stoiximan Basket League.

Το σύνολο του Νίκου Παπανικολόπουλου παρά την ντροπιαστική εντός έδρας ήττα (76-98), καλείται να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, ενόψει της «μάχης» μέσα στο Μεσολόγγι BAXI, εκεί όπου πιθανότατα θα κριθεί η παραμονή στην κορυφαία βαθμίδα της καλαθόσφαιρας στη χώρα μας.

Για τους γηπεδούχους μεστή εμφάνιση έκανε ο Παπαδάκης, ενώ για τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» δεν υστέρησε κανείς, με κορυφαίο τον Πέτεγουεϊ που «μίλησε» στις κρίσιμες στιγμές, όταν οι δύο ομάδες ήταν σχετικά κοντά στο σκορ.

Ο αγώνας:

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, το παιχνίδι ξεκίνησε με το άστοχο τρίποντο του Βασιλόπουλου, για να «ανοίξει» το σκορ ο Ουάσιγκτον (2-0) και να απαντήσει στη συνέχεια ο Τζόουνς (2-2). Οι δύο αντίπαλοι είχαν ρυθμό, με το Περιστέρι BC να ανατρέπει μία διαφορά τεσσάρων πόντων που δημιουργήθηκε μονάχα από τον Ουάσιγκτον.

Με βασικό πρωταγωνιστή τον Πέτεγουεϊ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν δύο φορές μπροστά με διψήφια διαφορά, για να την κατεβάσει στο φινάλε ο Γκόρντον με το 17-26 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των καλαθοσφαιριστών. Να σημειωθεί ότι σε μαρκάρισμα πάνω στον Βασιλόπουλο, όλοι στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης ανησύχησαν, ωστόσο, ο διεθνής άσος παρόλο που έπεσε κάτω επανήλθε πλήρως σε αγωνιστικό ρυθμό. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν να προηγούνται με +13 (17-30), όμως το τάιμ-άουτ του Νίκου Παπανικολόπουλου, «ξύπνησε» τους παίκτες μας, οι οποίοι «έβγαλαν» αντίδραση και με δύο σουτ τριών πόντων από τον Ουάσιγκτον και τον Παπαδάκη έριξαν εκ νέου τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (23-30). Από κει και πέρα, οι καλαθοσφαιριστές του κ. Μανολόπουλου επέβαλλαν το παιχνίδι τους, κυριαρχώντας απόλυτα σε μακριά και κοντινή απόσταση, έναντι της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory που δεν έδειξε φρεσκάδα, κάνοντας κάκιστες επιλογές.

Με πρωταγωνιστές τους Πέτεγουεϊ - Τζόουνς, αλλά και τον Μακλίν σε βοηθητικό ρόλο, το Περιστέρι BC πάραξε θεαματικό μπάσκετ, φτάνοντας την απόσταση σε δυσθεώρητα επίπεδα. Στο φινάλε, οι Παπαδάκης - Καμπερίδης κατέβασαν τη διαφορά στο -19, με συνεχόμενα καλάθια για το 37-54 που «έκλεισε» το ημίχρονο στη Νεάπολη.

Στη τρίτη περίοδο του αγώνα, η ομάδα μας προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αποτελέσματος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δείχνοντας συνέπεια, «κράτησαν» την απόσταση σε υψηλά επίπεδα, μη επιτρέποντας στους «κυανόλευκους» να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Οι Ρας και Μπράουν ήταν εκτός κλήματος, με την απουσία του σκοραρίσματος από τον Σμιθ να κάνει αίσθηση. Το σκορ «κλείδωσε» στο 58-77 πριν τη τελευταία «στροφή» του «ντέρμπι», που ήταν έτσι μόνο στα... χαρτιά πριν από την έναρξη του.

Η τέταρτη περίοδος κύλησε σχετικά γρήγορα, με τον Σαλούστρο να σκοράρει αμέσως για το 58-79. Στη συνέχεια της αναμέτρησης, ο Νίκος Παπανικολόπουλος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, έτσι ώστε οι παίκτες να παρουσιάσουν κάποια βελτίωση, ένα γεγονός που δε συνέβη, με αποτέλεσμα για να γραφτεί το τελικό σκορ (76-98), το οποίο απογοήτευσε πλήρως την ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory.

* Την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος (20η) της Stoiximan Basket League, η ομάδα μας δοκιμάζεται μέσα στην έδρα του Μεσολόγγι BAXI στη «μονομαχία» παραμονής, ενώ το Περιστέρι BC υποδέχεται τον Προμηθέα σε ένα τεστ για τις πιο πάνω θέσεις.

* Η ΚΑΕ Λάρισα με το παραπάνω αποτέλεσμα βρίσκεται στην 11η θέση με ρεκόρ 5-14, ενώ το Περιστέρι BC ανέβηκε στο 10-9 «κτυπώντας» την πόρτα της τετράδας, καθώς «παλεύει» με τον ΠΑΟΚ BC για τη συγκεκριμένη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 37-54, 58-77, 78-98.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ!