Βαθμολογία

Η ανάλυση των αριθμών για την αναμέτρηση KAE Λάρισα - Περιστέρι

Με τη διαφορά της από το Μεσολόγγι στη μία μόνο νίκη, η Λάρισα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση. Προέρχεται από την ήττα στη Νίκαια από τον Ιωνικό και περιμένει αύριο (28/3, 20:00) στο κλειστό της Νεάπολης το Περιστέρι.

Εκεί σημείωσε τέσσερις από τις πέντε νίκες του στη φετινή Basket League. Το Περιστέρι μετράει τρεις διαδοχικές ήττες (από Ηρακλή και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εντός έδρας και ενδιάμεσα από το Λαύριο εκτός έδρας), ενώ μακριά από την έδρα του έχει ρεκόρ 4-5.

Η ιστορία

Το Περιστέρι έμεινε όρθιο μέσα από ένα «κλειστό» παιχνίδι στις 19 Δεκεμβρίου και επικράτησε της Λάρισας με 82-78, παρότι οι Θεσσαλοί ήταν μπροστά με 78-75 στα 1:10 από το τέλος. Για τους «κυανοκίτρινους» καλύτεροι ήταν δύο παίκτες που δεν βρίσκονται πια στο ρόστερ του, ο Στίβεν Γκρέι (17π.) και ο Γιάννης Μπουρούσης (15π, 7ρ.). Από την άλλη πλευρά, κορυφαίοι ήταν ο Τζέρι Σμιθ (16π.) και ο Τζέιμς Ουέμπ (15π, 10ρ.).

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν για πρώτη φορά στη Λάρισα αφού στην περσινή σεζόν είχαν αναμετρηθεί μόνο στο Περιστέρι, εκεί όπου οι «κυανοκίτρινοι» έφτασαν χωρίς προβλήματα στη νίκη με 101-63.

Οι αριθμοί

Λάρισα
* Πριν το φετινό Πρωτάθλημα, ο Θωμάς Κώττας εκτέλεσε με 59,88% σε 132 αγώνες στις βολές. Στη διάρκεια της σεζόν που διανύουμε, ο σέντερ της Λάρισας έχει ποσοστό 84,37% με 27/32 βολές, μετρώντας εννιά συνεχόμενες, εύστοχες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.
+ Η Λάρισα παίρνει περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα με τρίποντα, έχοντας μέσο όρο 10,78 εύστοχων σουτ από τα 6,75.
- Οι Θεσσαλοί εκτελούν με 47,94% στα δίποντα έχοντας το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των 12 ομάδων της Basket League ενώ κάνουν και τα περισσότερα λάθη από κάθε άλλη (16,89).

Περιστέρι
* Ο Τεράν Πέτεγουεϊ είχε διψήφιο αριθμό πόντων στους εννιά από τους τελευταίους 10 αγώνες του Περιστερίου.
+ Οι «κυανοκίτρινοι» είναι η πιο εύστοχη ομάδα της Basket League στις βολές, με ποσοστό 77,78%.
- Το Περιστέρι μοιράζεται με το Μεσολόγγι τον μικρότερο μέσο όρο πόντων, αφού σημειώνει 72,28 ανά αγώνα έχοντας το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (31,08%).