Βαθμολογία

Τα «κυανόλευκα» νούμερα του διδύμου Ουέμπ - Σμιθ

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory έφτασε το ρεκόρ της στο 4-9, και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League το οποίο είναι άκρως συναρπαστικό, καθώς δημιουργούνται συνεχώς εκπλήξεις.

Το αξιοσημείωτο για την ομάδα μας είναι το γεγονός ότι έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι σε φορμαρισμένα σύνολα. Η παρθενική νίκη για φέτος ήρθε στο «PAOK Sports Arena» με τον ΠΑΟΚ που διαθέτει μία αξιοπρεπέστατη έδρα, ενώ στη συνέχεια, καταγράφηκαν επικρατήσεις επί του Προμηθέα Πατρών (εντός), του Μεσολόγγι BAXI (εντός) και της ΑΕΚ, πάλι εντός του κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης.

Η έδρα μας αποτελούσε «πληγή» ως την αυλαία του 2020, όμως από τότε έχουν αλλάξει αρκετά τα δεδομένα. Οι τρεις νίκες στο «σπίτι» μας, επιτρέπουν στον κόουτς Παπανικολόπουλο να χαμογελά και να καταστρώνει με ηρεμία τα σχέδια του για τη συνέχεια του «μαραθωνίου».

Η τελευταία εμφάνιση του Τζέιμς Ουέμπ με τα «κυανόλευκα» συνοδεύτηκε με επιτυχημένο αποτέλεσμα, κόντρα σε ένα σύνολο που έχει ως στόχο την κατάκτηση της «κούπας» του πρωταθλητή, ειδικότερα τώρα που λείπει και ο Ολυμπιακός από την κορυφαία κατηγορία. Ο νυν καλαθοσφαιριστής της Mούρθια είχε 19 πόντους με 2/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 6/6 βολές, ενώ κατέβασε και 8 ριμπάουντ, βοηθόντας ιδιαίτερα τους συμπαίκτες του.

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ BC δίχως αμφιβολία ήταν ο Τζέρι Σμιθ που κυριάρχησε στην άτυπη «μονομαχία» με τον Κιθ Λάνγκφορντ, καταγράφοντας 30 πόντους από 4/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα και 4/5 βολές σε 26:17 απέναντι σε μια «μεγάλη» δύναμη του ελληνικού μπάσκετ. Το δίδυμο Ουέμπ - Σμιθ δε θα το απολαύσουμε ξανά με τα χρώματα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, έτσι οι δυο τους αποφάσισαν να μας χαρίσουν μία εξαίρετη παράσταση, την οποία θα θυμόμαστε για καιρό.

Πέραν από τους γνωστούς δύο, συνέβαλλαν στην επικράτηση και οι Κεν Μπράουν (3/7 τρίποντα, 3 ασίστ), Σπύρος Μούρτος (3/5 δίποντα, 3 ριμπάουντ), με τον αρχηγό να μένει για αρκετή ώρα στο παρκέ και να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του. Τέλος, αξιοσημείωτο ήταν και το ποσοστό στα καλάθια τριών πόντων, το οποίο ξεπέρασε το 50% (53.8) με τα 14 στα 26 σουτ να είναι εύστοχα και να «πληγώνουν» την αντίπαλο μας.

Οι καλαθοσφαιριστές της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory συγκεντρώνονται στη συνέχεια, καθώς στη 14η αγωνιστική της Stoiximan Basket League θα δοκιμαστούν στην Πάτρα με τον Προμηθέα (6/2 στις 17:00), εκεί όπου θα «παλέψουν» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.