Βαθμολογία

Τα «κυανόλευκα» νούμερα από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory με το πέρας της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League μπορεί να έμεινε στο 3-9, ωστόσο, αποθηκεύει πολλά θετικά στοιχεία κυρίως από το επιθετικό παιχνίδι της, κόντρα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Οι «κυανόλευκοι» του Νίκου Παπανικολόπουλου (Οι πρόσφατες του δηλώσεις ΕΔΩ) ηττήθηκαν (ΕΔΩ) για δεύτερη φορά φέτος από τους «πράσινους», εντούτοις το αξιοσημείωτο είναι ότι απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος, φανέρωσαν ένα πρόσωπο που έλαβε θετικά σχόλια από τους γνώστες του αθλήματος, κρατώντας μάλιστα τη διαφορά κάτω από το φράγμα των δέκα πόντων.

Οι αναμετρήσεις για την περίοδο 2020-2021:

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory 69-60.
ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 89-98.

Τα άτυχα αποτελέσματα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά όταν αποδεδειγμένα καταβάλλεται στο παρκέ το 100% των ψυχικών αποθεμάτων από τους καλαθοσφαιριστές μας, τότε η τεχνική ηγεσία, η διοίκηση και ο κόσμος μας, δεν μπορούν να μοιράσουν κατηγορίες, παρά μόνο εύσημα, ειδικότερα όταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου βρίσκεται ένα σύνολο με έξι ευρωπαϊκά τρόπαια. 

Η «μάχη» της ομάδας μας με την ΑΕΚ ακολουθεί στο πρόγραμμα και η συγκέντρωση όλων είναι εστιασμένη στη 13η αγωνιστική του «μαραθωνίου», όμως δεν είναι δυνατόν να μην υπογραμμιστούν κάποια στατιστικά στοιχεία που ξεχώρισαν από την προηγούμενη δοκιμασία.

Αναλυτικα:
-
Στο TOP-3 των στατιστικών στοιχείων του αγώνα βρίσκονται ΜΟΝΟ παίκτες της ομάδας μας, για να ακολουθήσουν οι Νέντοβιτς και Μίτογλου από τους φιλοξενούμενους.

Μπράντον Ρας: 23 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ.
Τζέρι Σμιθ: 18 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ.
Τζέιμς Ουέμπ: 17 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Στην επιθετική πολυφωνία συνέβαλλαν και οι Γουέσλι Γκόρντον (10 πόντοι), Κεν Μπράουν (5 πόντοι, 6 ασίστ). Ο πρώτος δείχνει να εγκλιματίζεται πλήρως στη νέα πρόκληση της καριέρας του, ενώ ο δεύτερος εμφανίζει καλύτερο εαυτό όταν αναλαμβάνει ρόλο ενορχηστρωτή, αφήνοντας στην άκρη τις ατομικές επιδόσεις στο σκοράρισμα. Τέλος, να σημειωθεί πως ο κορυφαίος του ελληνικού κορμού ήταν ο Θωμάς Κώττας με 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

Η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πλέον αναμένουμε τη «μονομαχία» στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης με την ΑΕΚ, ενώ από συνολικής απόψεως ευελπιστούμε σε καλύτερη συγκομιδή στις νίκες ως το φινάλε του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League.