Βαθμολογία

«Εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τις απουσίες του Μεσολογγίου»

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory πήρε μία εύκολη νίκη απέναντι στο Μεσολόγγι BAXI (84-58) στο παιχνίδι της ένατης αγωνιστικής (9η) για το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών στη συνέντευξη τύπου:

Ντίνος Καλαμπάκος (Μεσολόγγι BAXI):

«Δεν έχω να πω πολλά. Ήταν πολύ καλή η Λάρισα, καλύτερη από εμάς. Ίσως η Λάρισα να είναι ο «φύλακας άγγελός μας», μια και στο κύπελλο «φάγαμε μια μεγάλη σφαλιάρα».

Ευτυχώς για μας αντιδράσαμε στη συνέχεια, κάναμε πολλά πράγματα και πετύχαμε. Ξαναήρθαμε στην Λάρισα και "φάγαμε ένα ηχηρό χαστούκι". Έσβησε το ...καντήλι της προηγούμενης ομάδας και πλέον, πρέπει να δημιουργήσουμε τη νέα. Θα έρθουν νέα παιδιά και θα μάθουμε στο τέλος της εβδομάδας ποιοι θα φύγουν.

Θα προετοιμαστούμε στη συνέχεια 10-15 ημέρες. Με όποιους μείνουν και έρθουν θα δημιουργήσουμε ένα νέο Μεσολόγγι και ελπίζω να είναι καλύτερο συγκριτικά μ' αυτό το ...πράγμα που δείχνουμε τώρα.

Για τις απουσίες: «Οι Γκριν και Σαχπατζίδης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού και δεν γνωρίζω αν θα είναι έτοιμοι και την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε μάθει με προβλήματα και είχα την απαίτηση να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αλλά σήμερα δεν παλέψαμε». 

Για τις μεταγραφικές κινήσεις και Παπανικολόπουλο: «Και εμείς διαβάζουμε δημοσιεύματα για τον Μπράουν και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με τον μάνατζερ του. Καλή συνέχεια στην Λάρισα και στον Νικόλα (Παπανικόπουλο), τον οποίο θεωρώ ως τον καλύτερο νέο Έλληνα προπονητή. Μπορείτε να μου πείτε ότι το λέω επειδή έχουμε συνεργαστεί, αλλά ο Νίκος δεν είναι από τους καλύτερους: Είναι ο καλύτερος. Θεωρώ ότι δεν θα τον έχουμε κοντά μας στην Ελλάδα τα επόμενα 4-5 χρόνια».

Νίκος Παπανικολόπουλος (ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory): «Ο κόουτς Καλαμπάκος προφανώς είναι επηρεασμένος από το συναισθηματικό κομμάτι, καθώς του έχω μια μεγάλη αδυναμία και γνωρίζω ότι το ίδιο μου έχει κι αυτός. Θα τα πω εγώ, λοιπόν. Εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τις απουσίες του Μεσολογγίου, που έχει κερδίσει το σεβασμό όλου του μπάσκετ.

Αυτό, άλλωστε, το είχα πει και στα παιδιά κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαμε πριν το παιχνίδι. Οι αντίπαλοί μας, ως γνωστό, παλεύουν επί 40 λεπτά και ό,τι έχουν κερδίσει, το πέτυχαν με "αίμα" και ιδρώτα. Έχουν ατυχίες αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα βρουν το δρόμο τους, διότι είναι άξιοι.

Οι απουσίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι μήνας ανακατατάξεων για τους ξένους παίκτες, που έρχονται στις ομάδες για να κάνουν νούμερα και στη συνέχεια αποχωρούν. Είναι γνωστό και ανθρώπινο αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Στο μπασκετικό κομμάτι ήταν ευχής έργο ότι η ομάδα ύστερα από αρκετό καιρό είχε μια εβδομάδα να προετοιμαστεί για ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι, με συνεχείς αλλαγές άμυνας.

Το θετικό είναι ότι κατά το τρίτο δεκάλεπτο, όταν δεν είχαμε καλό επιθετικό τέμπο, παίξαμε δυνατά στην άμυνα και κρατήσαμε τους αντιπάλους μας στους 13 πόντους. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που δεν θα εστιάζει μόνο στα 38 τρίποντα, διότι μέρες που είναι θα έχει ...τζόγο. Επιβάλλεται να έχουμε και μέσα παιχνίδι και με ντράιβ, να είμαστε πιο πλούσιοι στις επιθέσεις μας, προκειμένου να φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για την ενίσχυση: «Θέλουμε έναν παίκτη να μας δώσει οντότητα μέσα στη ρακέτα, διότι δεν μπορεί να έχει ένα ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς αυτό το συστατικό. Βέβαια και ο Θωμάς και ο Τάσος έκαναν εξαιρετική δουλειά μέσα στη ρακέτα, μαζί με τον Γουέμπ. Χρειαζόμαστε και την επιστροφή του Καμπερίδη αλλά και την παρουσία ενός πενταριού»

Για την επιστροφή στη Λάρισα, αυτή τη φορά από το πόστο του προπονητή: «Στην Λάρισα πέρασα εξαιρετικά αλλά υπάρχει διαφορά ως παίκτης και προπονητής. Από τη στιγμή που ήρθα, μαζί με τους συνεργάτες μου, έχουμε «πέσει» πάνω στην ομάδα και δεν πρόλαβα να δω πολλούς από τους φίλους που έχω εδώ. Το γεγονός ότι παρέμεινα για τρία χρόνια στην Λάρισα αποδεικνύει ότι τα είχα περάσει εξαιρετικά».