Βαθμολογία

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory - Άρης BC: Η συνέντευξη Τύπου

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ηττήθηκε από τον Άρη BC (84-88) στο εξ αναβολής παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής (5η) για το πρωτάθλημα της Basket League, που διεξήχθει στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης.

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών στη συνέντευξη τύπου:

Σάββας Καμπερίδης (Άρης BC):  

Περιμέναμε ένα παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα οποία εξελίχθηκε. Η Λάρισα είναι μια ομάδα με μεγάλη ικανότητα στο σκορ, αφού έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν προσωπικά καλάθια. Η Λάρισα έχει αρκετούς παίκτες με καλό περιφερειακό σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα, παρ’ ότι είχε διάθεση, δεν διέθετε την απαραίτητη συγκέντρωση και σκληράδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοναδικό άστοχο δίποντο της Λάρισας ήταν το τελευταίο λέι απ του Κεν Μπράουν. Χάσαμε κατά κράτος τα ριμπάουντ, κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί όμως, παίξαμε καλύτερη προσωπική άμυνα, βάλαμε το κορμί μας στις επαφές και παίρνοντας δύναμη από την άμυνά μας καταφέραμε να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Κάναμε κάποια λάθη που παρ’ ολίγο να μας στοιχίσουν, διότι χάσαμε την επαφή με το σκορ, αλλά το πάθος και η ομαδικότητα που έδειξε η ομάδα στις κρίσιμες στιγμές, κάτι που δεν συνέβη στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ήταν αυτά που καθόρισαν και το τελικό αποτέλεσμα. Για να κερδίσεις ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι χρειάζονται και μεγάλα σουτ και εμείς είχαμε παιδιά, τα οποία βγήκαν μπροστά. Πήραν δύσκολα σουτ και ευστόχησαν.

Είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη μετά από σχεδόν δύο μήνες. Νομίζω ότι μετά από τέτοια νίκη μπορεί η ομάδα να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία. Θεωρώ ότι η άμυνα με αλλαγές που επιλέξαμε να παίξουμε στα τελευταία λεπτά και οι συγκεκριμένοι παίκτες που έπαιξαν, γεγονός που είχε συμβεί και στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, έθεσαν τις βάσεις. Ο Σλαφτσάκης, ας πούμε, μάρκαρε σε πέντε θέσεις και ήταν συγκλονιστικός. Αλλά και οι κοντοί παίκτες προσπάθησαν να βάλουν το κορμί τους απέναντι σε ψηλούς. Νομίζω ότι τα παιδιά ήταν αποφασισμένα να δώσουν ό,τι είχαν και γι’ αυτό κερδίσαμε».

Για τον Ντραγκίσεβιτς: «Ο Ντραγκίσεβιτς έκανε δύο ενέσεις στο πόδι για να μπορέσει να παίξει λόγω του τραυματισμού που υπέστη στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Το γόνατό του ήταν πρησμένο και ο ίδιος δεν μου είπε τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο. Το διαπίστωσα, όμως από την πρώτη φάση. Θα αξιολογηθεί η κατάστασή του».

Για τις φήμες: «Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα δεν έχω εκφράσει το παραμικρό για τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δεν ήθελα να δικαιολογούμαι για καταστάσεις μέσα στην ομάδα και να τις χρησιμοποιώ ως άλλοθι για την εικόνα που είχαμε σε κάθε παιχνίδια. Η ομάδα έχει αρκετά θέματα, το ξέρουμε αυτό. Γίνεται προσπάθεια και αναφορικά με τις φήμες δεν θέλω να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω. Πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση της ομάδας και να δούμε τι είναι καλύτερο».

Λίνος Γαβριήλ (ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory):

«Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Εμείς αντιδράσαμε συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι και είχαμε την πρωτοπορία για 25 λεπτά. Δυστυχώς, το μυαλό είναι «χαλασμένο» στην ομάδα μας και δεν μπορέσαμε στο τέλος κάτω από τις συνθήκες πίεσης, αφού βγήκε ο Ντραγκίσεβιτς, χαμήλωσε το σχήμα με Σλαφτσάκη, Κουζέλογλου και είχε ελαφρύ σχήμα στους ψηλούς. Έτσι κατάφερε να κάνει καθοριστικά κλεψίματα ο Άρης και να πάρει τη νίκη.

Δυστυχώς, ό,τι χτίσαμε στην αρχή το χαλάσαμε στο τέλος. Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο και ψυχολογικά και σωματικά. Ό,τι κτίσαμε στο ματς με τον ΠΑΟΚ τη «χαλάσαμε» στην έδρα μας. Θα μπορούσαμε να πάρουμε μια ακόμα νίκη εν μέσω μιας περιόδου δύσκολης για τα παιδιά. Δεν περνάει τόσο εύκολα αυτό, κάτι που θα το διαπιστώσετε και στην Ευρωλίγκα. Εδώ δεν υπάρχει η υπομονή και η κατανόηση και είναι διαφορετική η προσέγγιση. Δεν είναι δικαιολογία αλλά είμαστε σε άσχημη κατάσταση ψυχολογικά. Μια ομάδα για να επανέλθει χρειάζεται να δουλέψει και να δει την επόμενη μέρα. Ειδικά εμείς που κάθε δύο ημέρες παίζουμε ένα παιχνίδι. Μπήκαμε στα «βαθιά νερά» αμέσως μετά που περάσαμε την περιπέτεια με τα κρούσματα. Η ομάδα πρέπει να δει πως θα είναι καλύτερη την επόμενη μέρα και αυτό πρέπει να συζητήσουμε με τη διοίκηση. Πως μπορεί να προχωρήσει αλλάζοντας τα μυαλά, ή ακόμα και προπονητή».

Για Γκούντγουιν: «Τις τελευταίες δύο – τρεις εβδομάδες ο Γκούντγουιν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, οπότε μπαίνει δίλεπτα – τρίλεπτα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα. Τον χτύπησαν αρκετά στο πικ εντ ρόλ, κάτι που ήταν και η προσέγγιση των αντιπάλων μας. Έγινε ευάλωτος λόγω και της κατάστασης που βρίσκεται και εμείς καταφύγαμε σε άλλα σχήματα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ είμαστε έξι πόντους μπροστά, έγινε ένα φάουλ εκτός φάσης που δεν σφυρίχθηκε, έγινε ένα λάθος με το αντιαθλητικό στο σημείο που θα «καθάριζε» το παιχνίδι και κάποια σουτ που μπήκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες με συνέπεια να χαθεί το παιχνίδι. Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος». 

Για το κλίμα: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Μια ομάδα για να βρει χημεία χρειάζεται χρόνο και εμείς δεν μπορούσαμε να γυμναστούμε χωρίς τους επτά παίκτες. Την εβδομάδα που γύρισαν οι συγκεκριμένοι καλαθοσφαιριστές στις προπονήσεις έφυγα για να ενσωματωθώ με την εθνική Κύπρου. Στην επιστροφή μου στην Λάρισα είχαμε πέντε ημέρες να προετοιμαστούμε για το ματς με τον Κολοσσό. Εξ ου και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αν κατακτούσαμε τη σημερινή νίκη τότε θα είχαμε δύο σημαντικές νίκες για τη συνέχεια. Θεωρώ ότι θ’ άλλαζε και η ψυχολογία στη συνέχεια».