Βαθμολογία

Δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory γνώρισε αναπάντεχη ήττα (84-88) από τον Άρη BC στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Η ομάδας μας αν και βρέθηκε αρκετές φορές σε ρόλο «οδηγού», ηττήθηκε από τους «κίτρινους», οι οποίοι επανήλθαν πολλές φορές και ολοκλήρωσαν τη δουλειά με ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Η εξαιρετική εμφάνιση του Μπράντον Ρας (20 πόντοι) δεν έφτασε και ο Άρης BC με τους Σούλερ (18 πόντοι) και Κουζέλογλου (15 πόντοι) έφυγε από τη Λάρισα με αυτό που ήθελε, υποχρεώνοντας την ομάδα σε δεύτερη και ισάριθμη ήττα εντός έδρας.

Το ματς:

Στο πρώτο «κομμάτι» του αγώνα η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory δεν μπήκε καλά, αφού δέχτηκε ένα σερί (0-8) από τον Άρη BC, με τους φιλοξενούμενους να στηρίζονται αρκετά στις ικανότητες του Ντραγκίσεβιτς κάτω από τη ρακέτα. Το σκορ κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ειδικότερα όταν πήρε μπροστά η «μηχανή» σκοραρίσματος των γηπεδούχων. Με κύριο εκτελεστή τον Μπράντον Ρας, η ομάδα μας ενώ βρέθηκε να χάνει με δέκα πόντους διαφορά (3-13) κατάφερε να πλησιάσει στο σκορ (11-13) και να απειλήσει την κυριαρχία των «κίτρινων», οι οποίοι ήταν μπροστά στο τέλος της περιόδου (21-23). Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, δίχως αμφιβολία ήταν ο κορυφαίος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ουέμπ και Μπέρι βοήθησαν τους συμπαίκτες τους να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λάρισας με δύο βολές «έγραψε» το 26-25 σημειώνοντας τους «παρθενικούς» πόντους στο φετινό «μαραθώνιο» της Basket League. Στη συνέχεια της «μάχης» των δύο ομάδων, η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory «κρατούσε» το προβάδισμα με τον Ρας να βρίσκεται σε μεγάλα «κέφια» και τον Παπαδάκη να μπαίνει στην εξίσωση, βάζοντας το λιθαράκι για τη μεγαλύτερη διαφορά των γηπεδούχων (37-30) μέχρι εκείνο το σημείο. Οι Τσάλμερς και Σούλερ προσπαθούσαν για τους «κίτρινους», οι οποίοι έκαναν πολλές λάθος επιλογές στην επίθεση τους, αλλά παρέμεναν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, λόγω της αμυντικής λειτουργίας των «κυανόλευκων». 

Οι γηπεδούχοι με ευστοχία από την περιφέρεια έκλεισαν σε θέση «οδηγού» το ημίχρονο (47-42), με τον Ρας να φτάνει τους 18 πόντους και τον Ουέμπ (7) να ακολουθεί στην παραγωγικότητα. Για τους φιλοξενούμενους ως τότε ξεχώρισαν οι Ντραγκίσεβιτς (11) και Τσάλμερς (8), με τον πρώτο να τίθεται εκτός των επιλογών του Καμπερίδη λόγω τραυματισμού.

Στην επανέναρξη του ματς, ο Ρας «πάτησε» τους 20 πόντους σημειώνοντας το πρώτο καλάθι της περιόδου, ενώ ο Μπράουν με «μαγικό» καλάθι - φουλ πήγε τη διαφορά στη μέγιστη (51-42) τιμή της. Ο Άρης αντέδρασε και με τη συνδρομή των Σλαφτσάκη - Τσάλμερς μείωσε στον πόντο (51-50) δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Σε εκείνο το σημείο (7:08) τραυματίστηκε ο Καμπερίδης, ένα πρόβλημα που δεν τον κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα ανενεργό, γεγονός που ηρέμησε τον Λίνο Γαβριήλ στον πάγκο. Ο Μπράουν με βολές έκανε το 53-50, αλλά ο Σούλερ με ρεσιτάλ οκτώ συνεχόμενων πόντων προσέφερε ξανά το προβάδισμα στον Άρη με 56-58 στη μέση της περιόδου.

Τα λάθη της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory και οι εύκολοι πόντοι προβλημάτισαν τον κόουτς που ήταν ανήσυχος, αλλά ο Ουέμπ με τρίποντο από τη γωνία επανέφερε την ηρεμία (62-61) στην ομάδα η οποία πήρε βαθιά «ανάσα» με τον Μπέρι να ευστοχεί από την περιφέρεια (65-62), φανερώνοντας την κλάση του. Ο Άρης με τους Σούλερ και Κουζέλογλου συνέχισε να πιέζει, αλλά το δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να «κρατούν» τον έλεγχο (68-66), κάτι που ήθελαν να συνεχιστεί ως το φινάλε του παιχνιδιού της πέμπτης αγωνιστικής στη Stoiximan Basket League.

Με σκοράρισμα από τους Μπέρι και Μούρτο, οι «κυανόλευκοι» άνοιξαν τη διαφορά (75-66) στο +9, όμως Σλαφτσάκης και Σούλερ με ένα σερί 8-0 έβαλαν και πάλι τους «κίτρινους» στο παιχνίδι (75-74) της νίκης.

Οι Ουέμπ, Σμιθ και Μπράουν έδωσαν «ανάσα» στη ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory, ολοκληρώνοντας σωστά τις δεύτερες επιθέσεις. Ο Άρης με τους Τσάλμερς και Κουζέλογλου λίγο αργότερα, έφερε το ματς στα ίσα (82-82), ενώ ένα τρίποντο του Σταμάτη (1:00) και ένα του Τσάλμερς στην επόμενη επίθεση προσέφερε «αέρα» έξι πόντων στον Άρη, που δεν καλύφθηκε ποτέ ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες του Μπέρι και των υπολοίπων. Η ήττα με 84-88 έφερε και την παραίτηση του Λίνου Γαβριήλ που έγινε δεκτή από τη διοίκηση.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 47-42, 68-66, 84-88.

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ.

Η πέμπτη αγωνιστική:
Προμηθέας Πατρών - ΠΑΟΚ 83-80
Μεσολόγγι - ΑΕΚ 66-87
Ηρακλής - Περιστέρι 71-75 παρ. (60-60 κ.α.)
Λαύριο-Ιωνικός 81-91
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 90-67
KAE Λάρισα Bread Factory - Άρης 84-88.