Βαθμολογία

Ποδαρικό στα εντός με ήττα

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory στην πρώτη εντός έδρας δοκιμασία για τη Basket League 2020-2021 ηττήθηκε με βαρύ σκορ (76-97) από τον Ιωνικό Hellenic Coin, μένοντας πνευματικά στον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου φανέρωσε την ποιότητα της.

Οι «κυανόλευκοι» δε στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών χάνοντας σε όλα τα δεκάλεπτα από τους φιλοξενούμενους που ήρθαν στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης αποφασισμένοι για την επικράτηση. Η έβδομη αγωνιστική γράφτηκε στην ιστορία, ωστόσο πρέπει να λειτουργήσει ως δυνατό «μάθημα» για την ομάδα, αφού παρόμοια εικόνα στις επόμενες «μάχες» θα δημιουργήσει «θέματα» στη ψυχολογία και στην εξασφάλιση νικών στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι είχαν συνεχώς τον έλεγχο του σκορ, αφού προηγήθηκαν μέχρι και με πέντε πόντους διαφορά (19-24), με τον Χόλογουελ σε μεγάλα «κέφια» αφού ήταν εύστοχος εντός και εκτός παιδιάς, προβληματίζοντας τον Λίνο Γαβριήλ και τους συνεργάτες του. Ο Ιωνικός ήθελε να ξεμακρύνει ωστόσο η Λάρισα Bread Factory έβρισκε λύσεις με τους Ουέμπ και Σμιθ να την «κρατούν» σε απόσταση αναπνοής. Το σκορ «έκλεισε» με το 22-24, όμως το πρόβλημα για τους γηπεδούχους ήταν οι λάθος επιλογές κάτω από τη ρακέτα και οι βεβιασμένες επιλογές γενικότερα στην επίθεση. 

Το δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα να κάνει προσπάθειες (29-31) για να πάρει το προβάδισμα στο ματς από τους φιλοξενούμενους, κάτι που κατάφερε με ένα εντυπωσιακό καλάθι - φάουλ του Τζέρι Σμιθ (36-35) στη μέση της περιόδου. Από και και πέρα ο Ιωνικός Hellenic Coin πάτησε «γκάζι» και με σωστές επιλογές κυρίως από τους Χόλογουελ και Μουσταφά, έτσι μπόρεσε να εδραιωθεί στον έλεγχο της διαφοράς (36-44), ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα μας με πολλές ατομικές ενέργειες δε μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Επίσης, η αμυντική λειτουργία φανερά κενά, ένα γεγονός που φάνηκε στους αρκετούς αιφνιδιασμούς που δέχτηκε από τους Νικιώτες, οι οποίοι έκλεισαν το ημίχρονο με το 41-55, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σερί πόντων (5-20), με τον κόουτς των γηπεδούχων να έχει αρκετή δουλειά στα αποδυτήρια ενόψει της επανέναρξης.

Η τρίτη περίοδος του αγώνα κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο για τους δύο αντιπάλους. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου «κρατούσαν» με άνεση το προβάδισμα τους, καθώς η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory έκανε κακές επιλογές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Οι Σμιθ και Ουέμπ προσπαθούσαν να κουβαλήσουν το βάρος στις πλάτες τους, αλλά δεν έβρισκαν συμπαραστάτες. Μάλιστα, η διαφορά αντί να μειωθεί, έφτασε σε δισθυώρητα επίπεδα με το 58-75 να είναι το σκορ πριν τη τελευταία στροφή του ματς. Να σημειωθεί ότι ο Ντέβιον Μπέρι έκανε ντεμπούτο, αλλά ως εκείνο το σημείο ήταν άποντος, μη μπορώντας να στηρίξει τους συμπαίκτες του.

Ο Λίνος Γαβριήλ στο τελευταίο «κομμάτι» του παιχνιδιού πέρασε στο παρκέ το νέο μεταγραφικό απόκτημα για να βρει ρυθμό, ενώ αγωνίστηκε ο ελληνικός κορμός για να λάβει χρόνο συμμετοχής. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και το +22 για τους φιλοξενούμενους, με τους «κυανόλευκους» να βγάζουν εγωισμό για να συμμαζέψουν την κακή εικόνα τους. Πίεσαν, έτρεξαν, αλλά ως το φινάλε τίποτα δεν άλλαξε με το 76-97 να γράφεται στον πίνακα του γηπέδου της Νεάπολης. 

Την επόμενη αγωνιστική (8η) ο Ιωνικός Hellenic Coin υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών, ενώ η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory πηγαίνει στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» για να παίξει με το Περιστέρι, λίγες ώρες μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (16/12) για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ...

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Λίνος Γαβριήλ): Μούρτος, Καμάρας, Καμπερίδης, Κώττας, Παπαδάκης, Σπυρόπουλος, Goodwin, Brown, Rush, Smith, Webb, Berry.

Ιωνικός Hellenic Coin (Βαγγέλης Αγγέλου): Σμιθ, Πετρόπουλος, Πριτζέτ, Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Φιτζπάτρικ, Έλμορ, Μαυροκεφαλίδης, Χόλογουελ, Τουτζιαράκης, Μουσταφά, Χουγκάζ.