Βαθμολογία

Επιστροφή στις υποχρεώσεις με ήττα

Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory επανήλθε στο πρωτάθλημα της Basket League αλλά γνώρισε την ήττα (90-64) στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου από την ομάδα του Κολοσσού για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, απογοητεύοντας τους φιλάθλους της.

Οι παίκτες του Λίνου Γαβριήλ δεν ήταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, κάτι που πιστοποιήθηκε με την κατάρρευση της τελευταίας περιόδου (24-13), εκεί όπου δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη διαφορά στη «μάχη» των δύο αντιπάλων η οποία ήταν αμφίρροπη μονάχα στα χαρτιά πριν από την έναρξη. Με αυτόν τον εμφατικό τρόπο, οι Ροδίτες πήραν την πρώτη τους νίκη επί των «κυανόλευκων» σε τρεις συναντήσεις.

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένα», με τον Κολοσσό να παίρνει μπροστά και να καταγράφει μία εξαιρετική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, με πρωταγωνιστές τους Ζάρα, Καντέρ και Άρτις οι νησιώτες έφτιαξαν διαφορά, η οποία διατηρήθηκε ως το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (27-15). Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από την περιφέρεια ωστόσο δεν τα κατάφερε καλά, καθώς οι επιλογές έξω από τη γραμμή των 6.75 δεν έβρισκαν στόχο, με τον Ρας να βρίσκει συνεχώς σίδερο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με το ίδιο μοτίβο, «κράτησαν» τη διαφορά σε σεβαστά επίπεδα, με την ομάδα της πόλης μας να φτάνει τη διαφορά στο -6 και στο -5 με τη λήξη ημιχρόνου (45-40). Ο Μπράντον Ρας συνήλθε, ενώ ο Τζέιμς Ουέμπ ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, κρατώντας τους στον αναπνευστήρα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άντριτς ξεκίνησε με τρίποντο, ενώ η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory δεν έβρισκε με ευκολία σκοράρισμα, ειδικότερα κάτω από τη ρακέτα, εκεί όπου το πρόβλημα ήταν ορατό, με τους Γκούντγουϊν και Κώττα να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό, προσφέροντας μία μικρή συγκομιδή πόντων. Η διαφορά δύσκολα έπεφτε σε μονοψήφιο νούμερο, ένα στοιχείο που αποτυπώθηκε και με τη λήξη της περιόδου (67-51), όταν και ο Κολοσσός πήρε ισχυρό προβάδισμα επικράτησης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί στην επίθεση, ενώ και η άμυνα δεν λειτουργούσε σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Καντέρ, με τον Κολοσσό της Ρόδου να κάνει συντήρηση του προβαδίσματος, φτάνοντας γρήγορα πάνω από τους 20 πόντους τη διαφορά (80-56), με τον Τούρκο σέντερ να είναι εξαιρετικός κάτω από τη ρακέτα της ομάδας του Λίνου Γαβριήλ που επανήλθε ύστερα από καιρό αγωνιστικής απραξίας. Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory δεν προέβαλε καμία αντίσταση ως το τέλος, χάνοντας με 90-64, δημιουργώντας προβληματισμό στον προπονητή και το υπόλοιπο επιτελείο.

Να σημειωθεί πως για τους νικητές ξεχώρισαν οι Καντέρ (18), Άρτις (17) και Άντριτς (14), έχοντας μπόλικη ευστοχία πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ για τη Λάρισα διασώθηκε ο Τζέιμς Ουέμπ (14) που έπαιξε με λίγες προπονήσεις στο ενεργητικό του, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με το χέρι την εβδομάδα που πέρασε.

Πλέον, στην έβδομη αγωνιστική αποτελεί αυτοσκοπός η επικράτηση για τους «κυανόλευκους» απέναντι στον Ιωνικό, διότι πρέπει να υπάρξει αγωνιστική ανάκαμψη, στην παρθενική εντός έδρας «μάχη» για τη σεζόν 2020-2021, αφού οι προηγούμενες αναβλήθηκαν λόγω των θεμάτων με τον Covid-19 στην ομάδα, αλλά και στη λίγκα γενικότερα. Να σημειωθεί πως τούτη δεν είναι η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση, καθώς στο πρόγραμμα ακολουθεί η δοκιμασία στην έδρα του ΠΑΟΚ (09/12 - 20:00), παιχνίδι που «κλείνει» τη τέταρτη αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 18-25, 21-11, 24-13.

Κολοσσός Ρόδου (Ηλίας Καντζουρής): Άντριτς 14, Άρτις 17, Καντέρ 18, Τούμπα 4, Γκόινς 11, Ζάρας 11, Αρσενόπουλος, Μπιλλής, Χάνας 9, Καμαριανός, Λιάπης 4, Ξανθόπουλος 2.

ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory (Λίνος Γαβριήλ): Μούρτος 2, Καμπερίδης 2, Κώττας 3, Παπαδάκης 8, Σπυρόπουλος, Μόσιαλος, Goodwin 5, Brown 8, Rush 11, Smith 11, Webb 14, Καμάρας, Τσιούλκας.

Οι δηλώσεις του Λίνου Γαβριήλ

«Θεωρώ ότι ο Κολοσσός είχε διάρκεια, μάλιστα ήταν καλός στην άμυνα και κατάφερε στην επίθεση να βρει φάσεις από τους αυτοματισμούς του. Είχαμε μία κάκιστη εικόνα, εάν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο που αντιδράσαμε και υποστηρίξαμε το παιχνίδι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα ήμασταν πιο σκληροί. Κερδίσαμε το δεύτερο δεκάλεπτο και ετά καταρρεύσαμε. Σίγουρα, δικαιολογίες για τέτοιες βραδιές δεν υπάρχουν, δεν παύει όμως να είναι δεδομένο πως η ομάδα έχει να παίξει 35 μέρες φιλικό ή επίσημο παιχνίδι και επτά από τα παιδιά ήρθαν πρόσφατα, περνώντας τον Covid-19».