Βαθμολογία

Η κλήρωση του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ

Μια ευχάριστη έκπληξη περιλάμβανε η χθεσινή κλήρωση του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Λάρισας. Οι δεκάδες εκπρόσωποι των ομάδων της Α1 και Α2 ΕΣΚΑΘ άκουσαν πως ο θεσμός που επανέρχεται μετά από χρόνια στο προσκήνιο θα κορυφωθεί με ένα FinalFour. Τέσσερις ομάδες θα παλέψουν στα τέλη του Δεκέμβρη (29-30 εκτός απροόπτου) για το κύπελλο που θα είναι σημαντικό για το γόητρο κάθε ομάδας τέτοιου επιπέδου. Παράλληλα με τους αγώνες αναμένεται να πραγματοποιηθούν και κάποιου είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητες οι οποίες θα γίνουν γνωστές στο άμεσο μέλλον.

Στην κλήρωση έλαβαν μέρος συνολικά 35 ομάδες. Χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Με κάποια έξτρα ματς νωρίτερα θα βγουν οι 32 και στη συνέχεια θα πάρουν το δρόμο για τους 16, τους 8 και τους 4.

 

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «32»

Η φάση των 32 περιλαμβάνει συνολικά... 35 ομάδες. Γι’ αυτό το λόγο τρία ματς θα γίνουν νωρίτερα. Συγκεκριμένα Ν. Αθλητές - Εθνικός, Αετοί - Ολυμπιακός Βόλου και Φάρσαλα - Φοίβος θα παίξουν στις 22-23 Σεπτεμβρίου. Μόλις γίνουν αυτά τα ματς θα ξεκινήσει η φάση των «32» στις 29-30 Σεπτεμβρίου ως εξής:

 

1ος όμιλος (29-30/9)

1. Λεχώνια - Ερμής Αγιάς

2. Δίλοφο - Μύτικας

3. Ιωλκία - ΓΣ Βόλου

4. ΓΣ Αμπελώνα - ΕΑΛ

5. Αλμυρός - Διμήνι

6. ΓΣ Νίκαιας - Ολύμπια

7. Ζαγορά - Ανάληψη

8. (Ν. Αθλητές - Εθνικός) - (Αετοί - Ολυμπιακός Βόλου)

 

2ος όμιλος

1. Σοφάδες - Αγ. Νέστορας

2. Φαλώρεια - Ίκαροι

3. Ερμής Τρ. - Κεραυνός

4. ΓΣ Ελασσόνα - Ολυμπιακός Καρδίτσας

5. Καλαμπάκα - Μητρόπολη

6. Μάγοι - ΑΕΛ

7. Κρόνος - Καρδίτσα

8. (Φάρσαλα - Φοίβος) - Σπάρτακος

 

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Με γηπεδούχο την πρώτη ομάδα θα παίξουν στις 6-7 Οκτωβρίου ως εξής:

1ος όμιλος

9.        4-1

10.      8-3

11.      7-6

12.      2-5

2ος όμιλος

13.      4-1

14.      8-3

15.      7-6

16.      2-5

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ «8»

Για τη φάση των «8» (αγώνες νοκ άουτ με γηπεδούχο την πρώτη ομάδα) οι αγώνες που θα γίνουν 14 - 15 Οκτωβρίου είναι οι εξής:

Α1:     11-14

Α2:     16-12

Α3:     15-13

Α4:     10-9

* Οι τέσσερις νικήτριες ομάδες θα λάβουν μέρος στο finalfour.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ

Εν τω μεταξύ στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο που ακολούθησε μετά την κλήρωση αποφασίστηκε να μειωθούν οι αμοιβές των διαιτητών και κριτών στα παιχνίδια. Είναι μια άσχημη κατάσταση πλέον καθώς από τη μία είναι οι ομάδες που δεν έχουν έσοδα και από την άλλη οι διαιτητές που το μόνο κίνητρό τους είναι πλέον το... μεράκι για το μπάσκετ.

Δ. ΝΤΟΥΓΚΟΣ: «ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ»

Λίγο μετά τη συνεδρίαση του διοικητικό συμβουλίου ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, Δημήτρης Ντούγκος που παλεύει να δώσει λύσεις για το θεσσαλικό μπάσκετ, μιλώντας στην «Ε» δήλωσε τα εξής: «Επαναφέραμε έναν θεσμό, αυτόν του κυπέλλου που θα βοηθήσει στην προετοιμασία των ομάδων ακόμα περισσότερο. Με τη διεξαγωγή αυτών των αγώνων θα δοθεί η ευκαιρία στους προπονητές να βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες πριν το πρωτάθλημα αλλά και στους παίκτες να πάρουν περισσότερες εμπειρίες.

Αποφασίστηκε επίσης πως θα διεξαχθεί και σε μορφή φάιναλ φορ η διοργάνωση θέλοντας να δώσουμε μια εορταστική μορφή σε αυτήν. Στους δύσκολους καιρούς που περνάει το μπάσκετ στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνονται ενέργειες για να τονωθεί το ενδιαφέρον με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια του φάιναλ φορ να γίνουν και κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις» όσον αφορά στις μειώσεις των διαιτητών τόνισε: «Αποφασίσαμε να μειώσουμε τις αμοιβές των διαιτητών και κριτών καθώς είναι μια γενική απαίτηση των σωματείων. Τα σωματεία έχουν δίκιο καθώς και σε αυτούς έχουν κοπεί από παντού οι επιχορηγήσεις από την πολιτεία και εν συνεχεία από τις ενώσεις που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και πολλές φορές πληρώνουν τα έξοδα οι σύμβουλοι από την τσέπη τους».

 

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία