Βαθμολογία

Θέλει Μούρτο και Χάτσερ η ΚΑΕ Λάρισα

Η Λάρισα Bread Factory συνεχίζει το «χτίσιμο» για τη νέα σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA οι Θεσσαλοί βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Σπύρου Μούρτου, ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίστηκε στον Ήφαιστο Λήμνου.

Τα βήματα που κάνει η Λάρισα Bread Factory στο μεταγραφικό παζάρι είναι μεθοδικά και προσεκτικά. Ο Λίνος Γαβριήλ θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα είναι «γεμάτο» και ταυτόχρονα θα μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα τον αντίπαλο που θα έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Basket League.

Την ίδια στιγμή, σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο ελληνικός κορμός της ομάδας. Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης λογίζεται ως παίκτης των Θεσσαλών, καθώς ο δανεισμός του στην ομάδα του Γαβριήλ έχει «κλειδώσει», ενώ κοντά σε συμφωνία βρίσκεται και ο Γιώργος Τσαλμπούρης, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι κινήσεις, όμως, δεν σταματούν εδώ. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, η Λάρισα Bread Factory βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Σπύρου Μούρτου, ενισχύοντας τις θέσεις των φόργουορντ. Ο 30χρονος άσος προέρχεται από δύο «γεμάτες» σεζόν στην Λήμνο, με τη φανέλα του Ηφαίστου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στο ροτέισιον της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Τις τελευταίες μέρες Λάρισα Bread Factory και Μούρτος κάθισαν στο τραπέζι των επαφών και βρέθηκε σημείο επαφής, προχωρώντας έτσι τις συζητήσεις για ενδεχόμενη συμφωνία. Η οποία πλέον είναι σε πολύ καλό δρόμο, με τον έμπειρο άσο να ετοιμάζεται για μετακόμιση στη Λάρισα.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο στα 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε, στο πρωτάθλημα της Basket League, μέτρησε 4,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 42,2% στα δίποντα.

Εφόσον ολοκληρωθεί το deal των δύο πλευρών, ο Μούρτος θα γίνει ο δεύτερος παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου που θα μετακομίσει στη θεσσαλική πόλη, μετά τον Τζέρι Σμιθ, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Θεσσαλούς.


Ο Ουίλιαμ Χάτσερ παραμένει ελεύθερος στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η Λάρισα Bread Factory έκανε κίνηση για την απόκτησή του.
Η νέα σεζόν θα βρεί εκ νέου την Λάρισα Bread Factory στην Basket League και ήδη στην θεσσαλική πόλη έχουν... σηκώσει μανίκια ενόψει της νέας σεζόν. Ο Λίνος Γαβριήλ «σκανάρει» την αγορά για τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό, αλλά και ποιοτικό σύνολο.

Στο πλαίσιο αυτό οι Θεσσαλοί κοιτάζουν κάθε ποιοτική περίπτωση ελεύθερου παίκτη, που να διαθέτει παράλληλα και εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μία τέτοια είναι και ο Ουίλιαμ Χάτσερ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, οι Λαρισαίοι όχι απλώς έχουν ψηλά στη λίστα τους το όνομά του, αλλά φρόντισαν να μετουσιώσουν το ενδιαφέρον τους σε κρούση προς την πλευρά του παίκτη, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Χάτσερ είναι free agent και η περίπτωσή του μόνο απλή δεν είναι. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και ιδιαιτέρως... αλμυρό κασέ. Την ίδια στιγμή και ο Άρης έχει ψηλά στη λίστα του τον Αμερικανό, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Σάββα Καμπερίδη για τη νέα σεζόν.

Την περασμένη σεζόν ο Αμερικανός γκαρντ φόρεσε τη φανέλα του Περιστερίου και σε 20 παιχνίδια μέτρησε 9,6 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ κατά μέσο όρο, αποτελώντας μια σταθερή πηγή σκοραρίσματος για την ομάδα των δυτικών προαστίων.