Βαθμολογία

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το Περού

Μπορεί να δυσκολεύτηκε να φτάσει μέχρι εδώ, όμως στον ημιτελικό με τη Χιλή τα ξημερώματα της Πέμπτης (4/7) το Περού ήταν καταιγιστικό και πήρε τη νίκη – πρόκριση στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με 3-0.

Στο 21ο λεπτό ο Έντισον Φλόρες άνοιξε το σκορ, ενώ στο 37' ο Γιοτούν εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Αρίας για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Βάργκας είδε την προσπάθειά του να ξαναβάλει την κάτοχο του τροπαίου στο παιχνίδι στο 51' να σταματά στο δοκάρι, ενώ ο Γκερέρο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Χιλή θα μπορούσε να έχει πετύχει το γκολ της... τιμής, όμως στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκαγιέσε απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βάργκας, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

Έτσι, το Περού βρίσκεται ξανά στον τελικό έπειτα από 44 χρόνια, έχοντας καλές αναμνήσεις από τότε, αφού το 1975 είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Κολομβία. Απέναντί του αυτή τη φορά θα είναι η Βραζιλία.

ΧΙΛΗ: Αρίας, Ισλα, Μεδέλ, Μαριπάν (89’ Καστίγιο), Μποσεζούρ, Βιδάλ, Πούλγκαρ, Αρανγκουίθ, Φουενζαλίδα (46’ Σαγκάλ), Σάντσες, Βάργκας.

ΠΕΡΟΥ: Γκαγιέσε, Αντβινκούλα, Ζαμπράνο, Αμπράμ, Τραούκο, Τάπια, Γιοτούν, Καρίγιο (71’ Πόλο), Κουέβα (80’ Μπαγιόν), Φλόρες (50’ Γκονζάλες), Γκερέρο.