Βαθμολογία

Κούγιας: «Είμαστε σε καλό δρόμο, κρίσιμο ματς για ΠΑΣ»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Studio E των Ιωαννίνων και την εκπομπή «Τα ντελάλια» των καλών φίλων και συναδέλφων Νίκου Σκούμπου και Γιώργου Παππά «φιλοξενήθηκε» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της λαρισινής ΠΑΕ αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου (16/3) με τον ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο για τον ΠΑΣ καθώς η ΑΕΛ είναι σε πολύ καλό δρόμο, ενώ μίλησε και για το πρόγραμμα μέχρι το φινάλε όπου είπε ότι η ΑΕΛ μπορεί να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ τόνισε ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση και αναφέρθηκε σε όλο το σκηνικό και για τις ομάδες που ήταν υπέρ της αναδιάρθρωσης, ενώ σε ερώτηση γιατί ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο δήλωσε ότι εν μέρει είναι μύθος ο κόσμος για τις ομάδες της επαρχίας.

Τέλος ο κ. Κούγιας σε ερώτηση για την ομάδα με εικονικό ιδιοκτήτη τόνισε ότι είναι πολλές και επανέλαβε για ακόμα μία φορά το ότι αποχωρεί από το ποδόσφαιρο, ευχόμενος να βρει και για τους «βυσσινί», έναν άνθρωπο όπως αντίστοιχα έγινε με τον Γιώργο Χριστοβασίλη στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κούγια:

Σε ερώτηση για την περιβόητη πια αναδιάρθρωση ανέφερε:

«Σε ανύποπτο χρόνο είχα πει ότι η αναδιάρθρωση θα είναι η καταστροφή του ποδοσφαίρου. Ιστορικές ΠΑΕ θα μείνουν εκτός μεγάλης κατηγορίας, είναι εντελώς διαφορετικό να είναι ο ΝΠΣ Βόλος και ο Απόλλων Λάρισας στη μεγάλη κατηγορία και να μην είναι ενδεχομένως η ΑΕΛ, ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αστέρας Τρίπολης κλπ. Επίσης από την Β' Εθνική κινδυνεύουν να πέσουν σημαντικές ομάδες και ιστορικές, όπως η Δόξα Δράμας, τα Τρίκαλα, ομάδες που μετά θα διαλυθούν και θα μείνουν στη Β' Εθνική ομάδες που συνεργάζονται μεταξύ τους όπως ο Απόλλων Λάρισας, η Σπάρτη, ο Αιγινιακός, ο Ηρόδοτος, ο Αήττητος Σπάτων. Θα λείψουν σημαντικές ομάδες από την μεγάλη κατηγορία και θα μείνουν ο Λεβαδειακός και η Ξάνθη με 100 εισιτήρια. Επίσης από την Γ' Εθνική, ενώ θα έχουν κερδίσει την άνοδο δεν θα μπορούν να ανέβουν ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Εθνικός, η Βέροια, η Καβάλα, ο Διαγόρας κλπ. Επίσης πολλά γίνονται για να ευνοηθεί η Παναχαϊκή, της οποίας χαρίστηκαν τα χρέη και για να πάρει την δεύτερη θέση και να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Μία Παναχαϊκή που δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά έναν με εταιρεία στοιχημάτων. Επίσης αν γίνει η αναδιάρθρωση, που προσωπική μου άποψη είναι ότι θα γίνει, το πρωτάθλημα θα είναι για γέλια γιατί θα τελειώνει τον Φεβρουάριο».

Σε ερώτηση για το ότι το καλοκαίρι οι ομάδες ψήφισαν την αναδιάρθρωση και για τις ομάδες που δεν είχαν τηλεοπτική στέγη είπε:

«Κατά πλειοψηφία έγινε. Εγώ στεναχωρέθηκα γιατί πρωτεργάτης της μείωσης ήταν ο κ. Χριστοβασίλης. Εμείς όπως και ο ΠΑΣ, που είμαστε δύο brand name της κατηγορίας είχαμε τηλεοπτικό συμβόλαιο από τη NOVA, άλλες ομάδες δεν είχαν. Ο Παναθηναϊκός πχ έχει έναν ιδιοκτήτη που έχει σημαντικά ΜΜΕ και παρόλα αυτά πήγε στην ΕΡΤ, υπήρχαν ομάδες όπως ο Παναιτωλικός που δεν είχε συμβόλαιο και ήταν υπέρ της αναδιάρθρωσης. Επίσης δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο ο Απόλλωνας και ο Ατρόμητος, αλλά να σας πω κάτι πχ για αυτές τις ομάδες. Η πολιτική της NOVA που είμαστε εμείς και ο ΠΑΣ, είναι ότι προβάλλουμε τις ομάδες που έχουν φιλάθλους, στο Περιστέρι γιατί να αγοράσει ο κόσμος για να βλέπει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κλπ που είναι οι ομάδες που υποστηρίζουν οι άνθρωποι εκεί».

Σε ερώτηση για το σαββατιάτικο ματς και την εικόνα του ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε:

«Εμείς είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε ακόμα έξι ματς, τρία εντός και τρία εκτός και σε όλα μπορούμε να πάρουμε βαθμούς. Πέρσι είχαμε δεχτεί 47 γκολ και φέτος 28, έχουμε πάρει 8 ισοπαλίες και κρατάμε εύκολα το 0 στην άμυνα και αν δεν είχαμε τις ατυχίες με Άρη, Ατρόμητο με τα δοκάρια και τις ευκαιρίες, η ΑΕΛ θα ήταν για Ευρώπη. Είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναιτωλικό τον οποίο κερδίσαμε άνετα στη Λάρισα και έξω πήραμε Χ, ενώ έπρεπε να κερδίσουμε. Αν δεν είχαμε τις δύο αναπάντεχες ήττες από Λαμία, συν την ήττα στη Ξάνθη και την σφαγή που έγινε εκεί θα είχαμε άλλη πορεία. Ο ΠΑΣ αδικείται από την βαθμολογική θέση, έχει ελλείψεις, είχε ατυχίες, έφυγαν ο Κόντε, ο Μαυροπάνος, ο Γαρουφαλιάς, σημαντικοί παίκτες, μεγάλωσαν ο Μιχαήλ και ο Τζημόπουλος, δεν έχει αριστερό μπακ, δεν βγήκαν οι δανεικοί και δεν έχει παρουσιάσει καλή εικόνα. Για τον ΠΑΣ το ματς είναι ζωής ή θανάτου, για μας όχι, έχουμε ισοβαθμίες με ΟΦΗ, Λεβαδειακό, έχουμε εντός ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό που είναι αδιάφοροι, μας αρκούν δύο βαθμοί εκεί, αλλά μην εκπλαγείτε αν σπάσουμε το αήττητο του ΠΑΟΚ, ή να νικήσουμε πάλι τον Ολυμπιακό. Το ματς για τον ΠΑΣ είναι όπως είπα ζωής και θανάτου γιατί έχει δύσκολο πρόγραμμα, πάει Λεβαδειακό και ΟΦΗ μετά, συν τα τρία τελευταία ματς»

Σε ερώτηση για αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και για τον Ντέλετιτς τόνισε:

«Προβλήματ τιμωριών μόνο γιατί έχουμε πάρει τις διπλάσιες κίτρινες, τις περισσότερες κόκκινες και τα λιγότερα πέναλτι. Για τον Ντέλετιτς του απαγορέψαμε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομάδας γιατί το μυαλό του είναι αλλού. Είναι σημαντικό οι παίκτες να ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν γιατί η ΑΕΛ δεν είναι προπονητήριο κανενός. Το ίδιο έκανα και στα Γιάννενα με όποιον παίκτη δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιο, τον κρατούσαμε όσο τον χρειαζόμασταν και μετά έμενε εκτός. Για αυτό τον λόγο δεν παίρνω και δανεικούς και ούτε έχω πάρει. Δεν θα προπονήσω εγώ (σ.σ. η ΑΕΛ), τον κάθε Ντέλετιτς για να πάει έτοιμος στην ΑΕΚ».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο απέχει ο κόσμος από το γήπεδο στη Λάρισα δήλωσε:

«Είναι γενικό φαινόμενο. Το ξέρω καλά το ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε μείνει στα δεδομένα τα παλιά. Όταν ήμουν στα Γιάννενα πάλι δεν κόβαμε πολλά εισιτήρια, αν εξαιρέσουμε το ματς με τον Ολυμπιακό που κόψαμε 7000 εισιτήρια, στα άλλα ματς κόβαμε 2000 εισιτήρια. Η ΑΕΛ έχει 2500 διαρκείας και όταν παίζουμε με μεγάλη ομάδα κόβουμε 9000 εισιτήρια. Εμείς το ρεκόρ μας το έχουμε στη Football League και είναι 7000 εισιτήρια στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Γενικά είναι μύθος ότι οι ομάδες της επαρχίας έχουν κόσμο. Κακά τα ψέματα ομάδες με κόσμο όπως η Λάρισα, ο ΠΑΣ, ο ΟΦΗ γεμίζουν το γήπεδα σε σημαντικά παιχνίδια. Στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στον ΠΑΣ τα εισιτήρια δεν ήταν πολλά. Επίσης ο ΟΦΗ με 3500 εισιτήρια φαίνεται γεμάτο το γήπεδο γιατί είναι μικρό. Επίσης σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η τηλεόραση που αποτρέπει πολλούς να πάνε στο γήπεδο».

Σε ερώτηση να σχολιάσει την δήλωση του κ. Χριστοβασίλη να μην μεταδίδονται οι αγώνες από τη NOVA στους κατοίκους των Ιωαννίνων είπε:

«Αυτό θα 'ταν το καλύτερο, αλλά από την άλλη δεν γίνεται γιατί έτσι πως θα πουλήσει η NOVA στα Γιάννενα αποκωδικοποιητές. Είναι το ιδανικό αυτό που είπε ο κ. Χριστοβασίλης που για μένα είναι καλύτερος επιχειρηματικά από μένα. Και εγώ θα ήθελα να είμαι σαν αυτόν, του βγάζω το καπέλο, ήταν βέβαια και τυχερός. Και τι εννοώ τυχερός. Όταν ο ΠΑΣ είχε προβλήματα και δεν έπαιρνε αδειοδότηση, του έκατσε ένας εξαιρετικός προπονητής ο Γιάννης Πετράκης, όπως και μια φουρνιά παικτών. Έβγαλε καλά λεφτά όταν είχε θέματα με την εφορία και την αδειοδότηση, από τις πωλήσεις των παικτών, το ποδοσφαιρικό μνημόνιο του βγήκε. Ήταν και τυχερός γιατί δεν γίνεται να παίζει δύο μήνες ο Μαυροπάνος και να καταλήγει στην Άρσεναλ. Αυτό θέλει και τύχη. Επίσης όταν έφυγα εγώ από τον ΠΑΣ, άφησα Οικονόμου, Γιάκο στα 16 τους. Ο πρώτος αμέσως πήγε Ιταλία και τώρα παίζει βασικός στην ΑΕΚ, ο δεύτερος βασικός στέλεχος του ΠΑΣ».

Σε ερώτηση για το ποια ομάδα έχει εικονικά ιδιοκτήτη ανέφερε:

«Είναι αρκετές ομάδες, εγώ θα φύγω σύντομα από το ποδόσφαιρο. Δεν ασχολούμαι άλλο, ούτε τα ματς δεν βλέπω. Για το λόγο αυτό δεν θα έρθω στα Γιάννενα, γιατί στεναχωριέμαι με αυτά που γίνονται. Έχω δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά μου και την δουλειά μου που είναι άμεσες προτεραιότητες για μένα. Εύχομαι και στην ΑΕΛ να βρω αντίστοιχα έναν άνθρωπο σαν τον Χριστοβασίλη για να πουλήσω τις μετοχές».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ