Βαθμολογία

Το μυαλό στο ...πρώτο τελικό

Το παιχνίδι του Ηρακλείου ανήκει στο παρελθόν για την ομάδα της ΑΕΛ η οποία απέσπασε λευκή ισοπαλία και πρόσθεσε ακόμα έναν πολύτιμο, στη μάχη της παραμονής, βαθμό.

Οι «βυσσινί» στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής (10/3 15:00) απέναντι στον Λεβαδειακό στο AEL FC ARENA, με σκοπό την Κυριακή της Αποκριάς η ΑΕΛ να ...ντυθεί Βασίλισσα και να φτάσει στη νίκη.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα στον πρώτο από τους επτά τελικούς που απέμειναν μέχρι να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος, προκειμένου το φινάλε αυτού να βρει την ΑΕΛ και πάλι στη μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με ισοπαλία την καυτή τετράδα αγώνων που εν πολλοίς θα κρίνουν και το μέλλον της και θέλει συνέχεια με νίκη, απέναντι σε μία μέτρια μεν, εφταψυχή δε ομάδα η οποία παρότι βρέθηκε πολύ χαμηλά έχει κάνει την αντεπίθεσή της και διεκδικεί στα ίσια την σωτηρία.

Πράγματι στο φινάλε του πρώτου γύρου όλοι πιστέψαμε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τους Βοιωτούς, όμως οι τελευταίοι εδώ και ένα μήνα κάνουν πορεία πρωταθλητισμού και βρίσκονται μόλις στο -1 από το μπαράζ και στο -3 από την απευθείας παραμονή εκεί που βρίσκεται η λαρισινή ομάδα.

Για τον λόγο αυτό το ματς είναι ιδιαίτερα κομβικό και δικαίως είναι τελικός για τις δύο ομάδες καθώς η ΑΕΛ με νίκη θα ξεφύγει έξι βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αν ο Λεβαδειακός επικρατήσει τότε θα βρεθεί ακόμα και εκτός μπαράζ αν δεν νικήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία.

Αγωνιστικά οι «βυσσινί» θα στερηθούν τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Άντονι Φατιόν και Νίκου Γκόλια, όμως θα επιστρέψει ο Νίκος Καρανίκας που εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον ΟΦΗ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ